2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
9  440.3k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-2-8 04:42 發表 查看引用來源
5月前不用去內地吃喝玩樂了 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200207/bkn-20200207222358796-0207_00822_001.html
政府的防疫新規例在2月8日實施,5月7日的午夜失效... ...
假如日後疫情受控,感染数字大幅下跌呢個措施就會提前取消,反之就會延長生效期,不過大陸唔會俾疫情拖咁耐,否則經濟重創,共產黨危危乎!

呢幾日喺WeChat朋友圈見到有被私有化JC嚟咗香港跨境送外賣!🤣
引用:
原帖由 reddoor 於 2021-7-22 05:16 發表 查看引用來源

点會可憐,成年唔見,各自偷歡,有綠帽派。

個JC早就俾巴打私有化咗,唔係落嚟7日鮮揾外快,日日出post喺香港遊山玩水,話唔定佢同巴打喺大陸同香港結咗婚,用探親通行證嚟呢!再者喺大陸要攪個商務通行證都嚟亦唔難。
引用:
原帖由 百年龍鳳 於 2021-7-22 14:49 發表 查看引用來源

唔係探親或公幹,而家難落嚟香港,非港人仲要家居檢疫,7日鮮點外賣?

除非大飛來回😮

唔知有冇巴打成年半冇上去都仍然續供,個個月俾足家用?
引用:
原帖由 reddoor 於 2021-7-22 05:16 發表 查看引用來源

点會可憐,成年唔見,各自偷歡,有綠帽派。

希望cHing可以早日北上團聚!😁
引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-7-23 09:37 發表 查看引用來源

有呀. 我

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-7-25 15:26 發表 查看引用來源

即系叫你地死左條心囉...發夢無咁早啦..九成
番大陸起機夢碎,唯有夢遺!😖

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-5-28 02:36 發表 查看引用來源
上唔上都會好易感染,始終感染度仍然好高
感染度係高,不過已經唔可怕......當然我會繼續防疫,但唔會為咗咁而唔去揼骨!😁

引用:
原帖由 九哥哥 於 2023-5-31 23:43 發表 查看引用來源
我同屋企人一針冇打,世界通关後,我冇带口罩 全世界四處去,边度有樹,普通痛毒感染甘緊张😂😁💪如果你去過國內各省,基本上服务人员才用口罩,各地街上普遍冇戴囗罩💪😁 ...
淨係深圳已經唔係普遍冇戴口罩,只係冇戴嘅俾有戴口罩略多......

引用:
原帖由 estateman 於 2023-6-1 08:37 發表 查看引用來源

有囡🚗照車🤣
來而不往非禮也,態度相當正確!😂

引用:
原帖由 andy_2008 於 2023-10-5 00:48 發表 查看引用來源
這個帖的標題我不再改了
問題係個topic已經失焦吹無可吹,封關嗰陣大家冇post可出都仲會入嚟吹吓懷緬吓,而家得番你一個入嚟推post,但內容又同吃喝玩樂無關,其他谷友又似乎冇乜興趣入嚟講吓出征以外其他吃喝玩樂資訊..........個topic點改都冇用!

前往最後回覆