上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
273  442.4k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-8-20 22:56 發表 查看引用來源
【全民檢測】傳政府最快周五公布詳情, 放寬抗疫措施擬待完成檢測後
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1851805/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%85%A8%E6%B0%91%E6%AA%A2%E6%B8%AC-%E5%82%B3%E ...
今朝睇新聞, 鬼佬話, 9月, 會出現零確診

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-8-24 12:56 發表 查看引用來源

手機wallet  放張國內銀行卞 或有union pay 功能嘅香港銀行卡,唔通呢啲就係央行數碼電子錢包app?
我諗起當年有套港產片"大咸濕", 裡面有句金句, "埋單死都要用現金"

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-24 13:18 發表 查看引用來源
係國內用現金一樣查到你係邊個啦。 度度都係保安鏡頭。

可能鄭文傑一樣係用上世紀的智慧現金找數架。
師兄, 每次去玩女, 我先比現金班滾友, 叫佢地幫我埋單. 我出入都戴太陽眼鏡+帽.

引用:
原帖由 唯真唯善 於 2020-8-24 13:47 發表 查看引用來源

而家會所要登記,咁你唔入去?
之前去水圍細場"名豬, 休閒站....:, 入場就吾使登記

吾見andy_2008?

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-8-28 09:15 發表 查看引用來源

你快D查下成個流程啦. 我估都好難搞下.
之前好似話驗完出左報告要24小時內過關. 咁我一星期上一次咪每次安排好上去前1日要預先排期深喉, 亦要個報告唔好遲, 一日內要出野.
E加話仲要搞埋健康碼, 又多一樣.
一陣過 ...
仲要名額有限, 吾系即刻有得驗, 要預約.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-8-31 00:37 發表 查看引用來源
希望政府能取消9月7日後, 由大陸回香港要隔離14天的措施
首先要問準班罷工醫護, 再問"河8粱, 猿角教授...."

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-9-1 11:41 發表 查看引用來源

希望越大失望越大,所以唔好抱太大希望香港政府會取消內地回港14日隔離令.深港澳互認健康碼攪到而家仲係得個講字
同意. 等有健康碼再講啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-9-2 22:19 發表 查看引用來源
通关後, 玩番夠本
肯定留一個星期, 晚晚屌吾同閪.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆