上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
273  440.7k

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-6 11:18 發表 查看引用來源
Go to China in June
I hope so. 好快到六月!

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-5-7 12:10 發表 查看引用來源
吾知大陸開返戲院等場所先?定系會通關先呢?十劃未有撇 日日系到倒數!
等100%正苦機構, 中/小學, 游泳池............開番晒, 14日無事, 再講取消中/港14+14日隔離啦

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-11 12:34 發表 查看引用來源
粵港澳三地磋商 或月內放寬檢疫限制
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1768030/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%9E%97%E9%84%AD-%E7%B2%B5%E6%B8%AF%E6%BE%B3%E4%B8%89%E5%9C%B0%E7 ...
吾使14+14隔離, 估計要有HK醫生健康證明.

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-5-11 14:26 發表 查看引用來源

照填返上去目的系叫雞🤣
救助貧困無衫著的囡囡, 肯定批得快d

引用:
原帖由 龜公楊濤 於 2020-5-12 08:18 發表 查看引用來源
收皮啦,我日日要係香港扑o靚模,唔得閒番大陸呀,死柒頭!!!!!!!
九哥話, 大家吾好再嗌交, 好無謂.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-12 14:19 發表 查看引用來源
本港今無新個案, 連續23日本地零確診
6月8日, 可能要出示醫院簽發的健康證明. 起碼幾百蚊一次, 吾知是否7日內有效?

引用:
原帖由 ◎MING◎ 於 2020-5-12 23:32 發表 查看引用來源
而家政府班仆街理西得你班人吾上到去或者落吾落到黎
最緊要係打壓吾比D人出黎 如果吾係要個限聚令黎把撚咩
分分鐘延長延長再延長呀 當真係放寬處理比人上去 又要驗呢樣又要驗個樣 你估D人真係好撚得閒咩 為左上一上 ...
Ming兄, 何必呢? 大家講下玩女心得, 開開心心吹水仲好啦.

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-5-13 15:51 發表 查看引用來源

五歲孫女亦確診

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200513/bkn-20200513095932996-0513_00822_001.html
從新計過! 8/6又番吾到上去.

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-5-14 12:44 發表 查看引用來源
澳門人可去大陸, 但香港人未能
HK去大6, 如果要醫院簽健康證明, 勁花錢&時間, 除非工作需要, 否則吾會一窩蜂去攞.

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-5-14 13:48 發表 查看引用來源
驗完出健康碼深港澳先通都可以呀!反正黃人唔會用健康碼
都好, 最緊要吾使每次北上前, 都要去驗一次.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆