2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
9  442.3k

引用:
原帖由 samlau28 於 2020-4-12 01:23 發表 查看引用來源
香港人要自由唔要命嘛,你叫佢乖乖留係屋企同叫佢去死冇乜分別,自由大撚哂嘛
就曾經因危險唔畀上飛鵝山,有香港人大大聲講:上山睇雪係我自由,救人係你責任

引用:
原帖由 emau1 於 2020-4-25 22:21 發表 查看引用來源
如果兩便通關果日
我即刻上去我的主場
約我的相好,少數民族女
親她小妹妹,菊花,格甩底,腳趾,腳板底
好,孖鐘吧

跟住去身痕坐按摩3個鐘
rmb 180 小費

他媽,的 ...
睇到細佬都扯扯哋🤣

深圳卫视深视新闻
52分钟前 来自 专业版微博
#深圳# #深圳身边事# 【最新!后天8时起,经深圳口岸入境者,一律就地集中隔离14天!】根据省疫情防控工作的统一部署,自4月28日8时起,经深圳口岸入境人员,均需在深圳市就地集中隔离医学观察14天,请各位旅客提前做好准备。

深圳市人民政府口岸办公室

2020年4月26日
https://m.weibo.cn/detail/4498056626222285
真定假?

引用:
原帖由 andy_2008 於 2020-4-27 23:20 發表 查看引用來源
很多旅行社及零售店, 等開關來開飯
旅行社真係好大劑,出境同入境都完全停哂

引用:
原帖由 ◎MING◎ 於 2020-5-12 23:32 發表 查看引用來源
而家政府班仆街理西得你班人吾上到去或者落吾落到黎
最緊要係打壓吾比D人出黎 如果吾係要個限聚令黎把撚咩
分分鐘延長延長再延長呀 當真係放寬處理比人上去 又要驗呢樣又要驗個樣 你估D人真係好撚得閒咩 為左上一上 ...
如果真係好似你咁講,簡單啦,曱甴唔好出嚟搞事咪得囉,更加可以减少傳毒機會,不過有個仆街耳猿出嚟衝完仲話自己發緊燒
如果冇限聚令,咪好似美國佬咁,等終極攬炒,到時曱甴最開心,達到目的
邊個最想封大陸關?黃絲曱甴呀,一直都要求政府封關架啦,計我話係D黃絲曱甴特登播毒,斷香港同大陸來往就真啦,你估政府真係好撚得閒咩

都有機會係下個月開始,粤港澳三地用健康綠碼機制進行三地互通,不過如果為上一上去玩就要花幾千去做檢測,未必好多人捨得,除非係為見老相好啦

引用:
原帖由 香港中心的主題 於 2020-5-28 00:53 發表 查看引用來源
天真嬌?真系諗住可以一步到位,立刻自由通關?許樹昌講到明,跨境學生最快要6月底,先可以有機會過關返學,就算其他特定人士可以過關,都一定要核試兩地互相認可! ...
學生通關係指正常不用檢測下通關,就梗係要遲啦
但係有機會之前開放有條件(檢測報告)通關,就未必會等咁耐

陳肇始:粵港澳初步同意以7日內陰性病毒結果作互認
2020年06月16日17:41
食物及衞生局局長陳肇始說,正與澳門及內地在聯防聯控框架下商討健康碼事宜,以便取消三地居民檢疫的工具。

陳肇始說,三地政府初步認為,以7日內的陰性病毒檢測結果作為互認,有助確保安全性及將風險減至最低。

引用:
原帖由 羅湖之友 於 2023-5-28 02:36 發表 查看引用來源
上唔上都會好易感染,始終感染度仍然好高
呢句真!
尤其是揼骨場裡面,封蔽空間,尋日上去,個小姐姐都話成個場上上下下,冇人未中過招,所以佢地反而比正常人等如打多咗支疫苗

前往最後回覆