2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
7  442.0k

回覆 690# hochan513 的帖子

唔係好通,香港本土十幾日都冇新增個案,点解返大陸要隔離?要撤隔離就兩邊撒,冇理由香港風險大過深圳!

回覆 695# hochan513 的帖子

果陣時係全國大爆發,中央嚴緊一点我可以理解。正如現在中國已全面解封及復工,只欠港澳兩地,我覺得冇理由要搞咁耐,仲要搞半年?!其他國家包括歐美都可能正常復工復課😂

咪係,邊洗等半年先可解封,中港真係唔駛往來咩?!

引用:
原帖由 ngtungsee 於 2020-6-15 18:35 發表 查看引用來源

政府高官不做不錯,食衞局要繼續封關直至全世界疫情退卻然後才陸續慢慢開關,咁就包唔會背鑊.
粵港澳只是零星個案都唔敢通關,放諸歐美,通關九世,仲要開香檳燒炮仗!香港D官,一D承擔都唔敢,一字既既之曰廢😠

引用:
原帖由 ho501501 於 2020-6-16 09:02 發表 查看引用來源

好多技師發微信叫死了
水警好多技c轉型,耳妹#926好似轉做修眉,腿c轉行做文員.... 好耐冇上水警,白白浪費放假日子😔

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-7-13 10:56 發表 查看引用來源
根本而家個情況,大陸澳門都唔歡迎你,咁你政府確係無辦法。但你既然講到預備好啦,係咪應該立即出個健康碼呢?雖然暫時唔可以用嚟過關,但可以用嚟係香港內部用架嘛,先暫停所有外國返嚟既,好似之前咁到機場就驗,再隔離14日,唔想隔 ...
非常同意!呢個政府船頭驚鬼,船尾驚賊。怕事到如此田地😔

回覆 4753# andy_2008 的帖子

以前的德興都變了喜來登酒店

附件

水警好似再過一個星期重開,叫做景天。

附件

前往最後回覆