上一頁下一頁
發新話題

老婆曾經和黑人有關係(p.1)圖(p.8,9)

收藏  |  訂閱
126  49.0k

引用:
原帖由 pinramon 於 2020-7-6 01:39 發表 查看引用來源
看來你是最接近我的想法,我明白每人有過去,而年輕時犯過的錯没法修補。她用半真半假的說話,是對我最大的羞辱。欠缺真誠的歉意,作為因與內地前度分手後有信仰的她,連婚前輔導亦在牧師面前向我說謊,感到抱歉,卻反執著我翻開她 ...
師兄,看了你post,發現和我過去的經歷有D似。
接受、寬容大道理大家都明,但真係接受的過程可能是漫長又痛苦。相信師兄是愛老婆的,所以才會苦惱。
也應該知道,對方一早想過忘記(或說隱瞞),就真係問不到太多。不知道「真相」的痛苦,可能只有自己知。所以,建議從新思考下,自己底線係咩,想知道幾多未知道的,再兩個人深入溝通。
最後,祝師兄早日走出呢個困擾啦。

引用:
原帖由 leowaiwai 於 2020-7-5 19:32 發表 查看引用來源
其實師兄未結婚之前都拍過拖,都有同對方發生過性關係架,咁有咩問題呢?
同老婆之前拍過一次拖,一年半,有一次愛撫一次摸過閪,冇做過愛。前度女友係我老婆housemate 個朋友,所以我嘅野佢知得幾清楚。

引用:
原帖由 大舊強 於 2020-7-5 19:49 發表 查看引用來源

Sure, she wanted to keep the relationship with the host. But the host seemed not to be. Excuse to separate? Known the truth, so? what is your intended reaction is important!
明知同黑鬼冇结果,又文化背景不同,言語不太通,又會轉校,竟然可以搞上咁嘅人。

引用:
原帖由 毛明示 於 2020-7-5 20:26 發表 查看引用來源
大哥  知道咁多對你有咩益處?唔通叫你老婆描述被黑人屌嗰時幾大Hi, 條撚又長又粗,屌到入子宮, 屌完個閪合唔埋,…。原來你發現自己接收咗2手貨?好蝕底? ...
計埋之後的內地前度,三手貨了。

引用:
原帖由 ansonal 於 2020-7-5 20:33 發表 查看引用來源

師兄,看了你post,發現和我過去的經歷有D似。
接受、寬容大道理大家都明,但真係接受的過程可能是漫長又痛苦。相信師兄是愛老婆的,所以才會苦惱。
也應該知道,對方一早想過忘記(或說隱瞞),就真係問不到太多。不知道「真相」的 ...
最可笑灘牌後,佢静靜雞去揾返我收埋佢同黑人的底片,剪裁哂佢,我已經用電腦備份了。

我想知了真相多是要佢有承擔過錯誤。

引用:
原帖由 pinramon 於 2020-7-6 13:09 發表 查看引用來源

最可笑灘牌後,佢静靜雞去揾返我收埋佢同黑人的底片,剪裁哂佢,我已經用電腦備份了。

苦心要揭對方瘡疤
當你冇退路仍諗住向前行
當你老婆冇退路,想停低唔再行
就係你地婚姻破裂之時
希望師兄唔會後悔

所謂真相...係會令到你愛既人崩潰⋯⋯
咁有咩意思呢
每個人都有一個Pandora’s box在心裏

回覆 35# pinramon 的帖子

師兄,佢一開始選擇咗隱瞞過去,會唔會佢都係出於緊張你、怕失去你?而且你哋女都有兩個囉,不如諗吓將來點樣一齊行落去,除非你或佢都唔想啫。

引用:
原帖由 pinramon 於 2020-7-6 13:09 發表 查看引用來源

屌,你咪又係靜雞雞拎人啲底片出嚟backup
你講到自己咁坦白,做呢件事之前你唔問下你老婆先?

越睇越覺得你為人極度自私
尤其係post人哋前度啲相出嚟

引用:
原帖由 HKABC135 於 2020-7-5 21:48 發表 查看引用來源
師兄,佢一開始選擇咗隱瞞過去,會唔會佢都係出於緊張你、怕失去你?而且你哋女都有兩個囉,不如諗吓將來點樣一齊行落去,除非你或佢都唔想啫。 ...
我發現每當她遇到一些錯事,她選擇别人不要提及,好像三年前,她把女兒放在 shopping cart, 女兒坐在車傍邊,我拿著另一個 shopping cart  買餸,老婆突然推車,女兒失平衡,整個人從車墮下,頭部落地。女兒有嘔吐,我要送她到當地的急症室受發現有腦震盪,要立即轉去當地最有名的急症室,原來頭骨有輕微破裂。

朋友們問情況和經過,她卻避談和不願提及細節。這風格跟她面對這次黑人事件方式很接近。就是把自己犯錯轉移别人身上。

但當別人犯錯,她卻要追問到底,尋求真相。

發生事件前,已有見婚姻輔導,老婆本來是透過這方式來印證生活上自己是對的,但經過這事後,婚姻輔導認為這件事反而幫助一向氣勢火的老婆,令她放下身段,從新認知如何做一個關顧老公感受的老婆。

只要不再提她大學年代那三段情史,她便有感激之心,尤其是黑人事件,在我們那圈子,被人知道那曾經跟那低層次的人,接受不了别人怎樣看她。我也不願圈子內的人給我老婆有另類看法,畢竟在人們眼中,老婆是自主能幹的專業人仕,而且是公認的美女。

大家都不願分開,是想白頭到老。但每次總是要我做退讓的一方,這次欺騙十八年的,是不尊重的做法,我仍要忍讓。我只能盡力調節這心態。

回覆 39# pinramon 的帖子

一樣米養百樣人,大把囡囡青春時期都公主病、任性、貪好奇貪新鮮、貪敇激。既然清楚知道另一半性格遇到不如意事後喜歡選擇逃避,試吓可唔可以揾到方法面對;如果妑改不了或不願意改太多也不要看得太重,始終已是成年人,大家自尊心會較重,遇到敏感議題傷感情就唔好,抱辜且一試的心態就算;感情問題從來沒有公平,一方畀另一方會附出多大有人在,揾一個大家開心相處之道吧。
Jul 4th weekend 剛過,如已决定將來還要一齊渡過無數的 ID4 就找個開心點的方式生活下去。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆