上一頁下一頁
發新話題

SSP髮廊 兼 回憶 討論 No.25

收藏  |  訂閱
66  313.8k

引用:
原帖由 Morden-stage 於 2020-9-28 21:50 發表 查看引用來源
好似氣管問題,不是睇唔開。
Oh!  一代髮仔奇葩咁就... 佢個他點算? 哎!

RIP!

可能由於店會轉手,排名方面,日子久了,真不容易。
O1O2絕對沒有灰色地帶,沒問題。
O3以後講下講下,都忘記了。哈哈。要確定,可能要追番之前的貼。

我以前數O,是根據有血緣的姐妹為準。我有印象有三姐妹。如果我冇搞錯的話。但現在我認得血緣還在,可能就只有如意旁邊個穿祺袍嘅近乎白切的四眼C10。

祝街同如意,同美砂同旁邊的,都好似曾經出現過O姐妹的蹤影。好快又不見。

如果其他在O1,2出現過的都計,人中有石荔交界,竹街,同石荔另外一間。
引用:
原帖由 ccwu56x2 於 2020-10-12 11:26 發表 查看引用來源

其實窗街 O1 創始元老店 😂 已經經束多年 ,應該唔好再提以免混淆 😄

O2 就係 E 街和窗街交界,貴花對面
O3 就係薯片店
O4 就係竹街第一檔
其實仲有 05 店,就在薯片店隔離 (前 O1 曲髮) ...

引用:
原帖由 lwan3388 於 2020-10-20 14:10 發表 查看引用來源
啱啱係同同俱樂部附近,食佐大餐,算係輕C九,吸手真波,小小水泡腰,1路食1路出水,中途揾紙吊索,都算好玩,應該吾返食,因為略貴!
聽落都覺得爽,除左"略貴".
間野有個以前在對面唔+麗店的。後來過了後面海街廟,最後在此店。似師兄形容的,不過唔知是否同一人。以前搵過,大餐話要收5魚,我無就範。不過佢硬件都可以算OK既.

絕對係!

海廟一個C8.5,本來OK,但成日想要收多D,最後味唔去搵佢lor!  一毫子都無,何況兩魚.
引用:
原帖由 taipoman 於 2020-11-10 22:55 發表 查看引用來源

講真,社會運動加上疫情,大家荷包都唔會太鬆動,出嚟玩都要公平,物有所值,唔好只係佢地賺先得架。

而且真係見到多咗新女入行,周圍食飯都平咗啦,佢地應該學習薄利多銷,咁先留到客。師兄們,為咗長玩長有,企硬呀!💪🏻 ...

引用:
原帖由 TAT0493 於 2020-11-16 17:45 發表 查看引用來源
請問各師兄,生果街近獅子銀行,相連舖,好似有個新人,長直染髮。
有無師兄試過,係咪摸吓摸吓,揾快錢?手作幾多家用?🙏
生果街近獅子銀行有相連舖? 一個門口分兩個入口嗰兩間?

引用:
原帖由 newbc 於 2020-11-11 15:30 發表 查看引用來源
關二哥隔離果間?好耐之前試過佢,唔足鐘,又葉問手,開價貴,當人水魚,之後未入過去!
條C8.5確實有問題。又呢又路。不過呢間野以前都有好野。條女後來去左竹街近大埔道,最近好似去了大圍開工。不過無搵。

髮仔幾條街,越來越多新樓盤,大南街又成了文青落腳點,好快趕盡。

引用:
原帖由 TAT0493 於 2020-11-17 18:12 發表 查看引用來源

係呀!正面望右手邊嗰間。
收到收到. 間野之前有件好樣平空C8. 樣真的不錯,也不肥,衰在無波,仲搶錢添,吊過一次無回頭,好樣都無用。最近行過唔見佢。境然來件新野,唔知會唔會服

講開又想當年。數年前(可能隨時10年前)呢間新張時,有件菲菲真不錯。但最初最初是在醫街垃圾房對面間野識既。有日在醫街狂下狂下,見件好樣低空c8行出來掉垃圾,隨即跟入去問佢按唔按的,佢話好先入左去上閣仔... 傾下傾下,原來係剛來店探姊妹客串下。見我問就玩下。搓幾野我就手多多搓心口,佢好配合,訓埋上床兄兄我我一番兩個鐘。臨走抄牌,話日後再見。唔見佢一輪,突然通知我話去左呢間雙門口既店。 有晚我係佢取後個客,等佢拉閘拖埋住手倍佢去等巴士,同情婦拍拖咁。  但我始終唔敢太上心。好快無搵,佢亦不在店了。間野好快又轉手,後來 V7 見佢好快有佬,過一段時間生埋仔,幸福!我 V7都刪埋了。

引用:
原帖由 lwan3388 於 2020-11-21 09:07 發表 查看引用來源
每個女女都希望上到岸,有個老公陪佢行落去,呢個結局係就好!我都曾經有個,吾係深水埗區而係佐敦,樓上骨豉頭婆,夾份開店自已又做埋,勤力到落埋街派傳單,個時真吾識咩係樓上骨1樓1,第1眼比佢吸引佐跟佐佢上間鋪,吾知係有咪有緣,第1 ...
講起上岸,都有唔少。維記朱朱都算係頂級,據知上岸了,都替佢開心。

講真呢D霧水情緣有時真係好回味。多年前,都有元朗一個相似的情況,當時仲未興有v7,連手機都唔多興。只留了店的固網電話。後來轉手, 失聯了。另外一個深水埗髮他。玩到夜晚關門上閣仔大戰,當時未係咁流行髮仔開大。後來佢話要結婚就無做了,當然也失聯了。仲有一個第一次做,無帶紙巾,也未識出火,但dup 下dup 下就大車,後來去時鐘玩,又係一段短時間佢無做髮仔又少了聯絡就失聯了,仲有.....

咁多年來,雪泥鴻爪,都算係咁喇。

引用:
原帖由 taipoman 於 2020-11-23 00:15 發表 查看引用來源

羡慕!羡慕!
往事只能回味,以前真係好玩好多,而家囡囡只有一個目標 :快錢!
以前啱 feel 嘅真係同你好好玩!
而家髮仔真好難搵到好。所以近排好多時有時間去巡下,但成日鬼個巡字, 無閘好入, 同自己講,都好慳番3魚自我安慰.

好耐無去貴花田,間野連門口閘都換埋,睇唔太清楚裡面, 唔知有無新C6

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆