上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
2.0k  1.3m

引用:
原帖由 小Koey 於 15/8/2023 07:44 發表 查看引用來源
除了猫山王之外,其他的我完全看不懂你在说什么
雪蘭莪州蒲種最多唐人聚居,阿星去咗探朋友;彭亨州文冬嘅薑叫文冬薑,夠辣夠香;至於彭亨州勞勿鎮,唔使阿星多講啦,貓山王産地,未去過,食過貓山王都聽過啦啩。😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 16/8/2023 15:59 發表 查看引用來源

師兄今次係好乖仔咁出trip??唔會掛......
乖㗎,食咗飯咋😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 17/8/2023 15:25 發表 查看引用來源

師兄為人正直,小弟慚愧.......
我估如果係我,我會出發前果下諗準備幾多個套喳......
食飯嘅嘢,一定要嘅,至於食啲咩…………………賣個關子先😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 17/8/2023 17:52 發表 查看引用來源

HAHA.....明晒,好好,師兄應該係自己post詳述,我呢邊嘛,方便時說重點就可以了。
重點係…………食好西😬

引用:
原帖由 小Koey 於 19/8/2023 19:57 發表 查看引用來源
我花了十分钟去看你写的东西,然后才看得懂。。。
一日,驢子拖著老虎到森林之王獅子的皇宮裡告狀。獅子問驢子什麽事,驢子氣鼓鼓地說:「大王,老虎跟我爭持,說草是綠色的,你看,明明是藍色,這老虎強詞奪理,硬是要說草是綠色,大王你說老虎該不該罰?」

獅子聽完後,點點頭,說:「驢子說得有理,老虎該罰,罰打牠屁股二十大板。驢子你可以回去了。」驢子聽完獅子的裁決,歡天喜地回家去了。

驢子走後,老虎大惑不解,為什麽草明明是綠色,獅子卻跟驢子同一陣線,硬是說草地是藍色呢?就向獅子發問:「尊敬的獅子王,草明明是綠色,為什麽大王你認可驢子的無知,也說草是藍色呢?」

獅子輕輕摸摸自己雄偉的毛髮,慢慢的說:「你說得對,驢子是錯的,草是綠色,牠說錯了。」

這下老虎更加不解,明明自己沒有錯,為什麽要受罰,打二十下屁股呢?忍不住又問:「那麽,大王,你為什麽要罰我?」

獅子再也沒有看著老虎,輕描淡寫地說:「我罰你,當然不是因爲草的顔色問題,而是另一件事。打你屁股算是小懲大戒,你知道嗎?」

眼見行刑手拿著法杖過來就要打自己屁股,老虎急急說:「大王,我就是不明白,所以才問你呀!尊敬的森林之星,請你告訴我罷,否則我不服!」

獅子嘆了口氣,說出了一番說話,聽得老虎滿頭冷汗,連化粧都溶化了,露出額頭上的幾行黑色皺紋,變成了現在這樣子。

垂頭喪氣地把屁股抬高,被打屁股了。

你猜獅子說了什麼?😬

又嚟發下噏風先😬

引用:
原帖由 小Koey 於 22/8/2023 08:05 發表 查看引用來源
我猜。。。狮子对老虎说:“为什么你要跟驴子一般见识?这不是显得你也跟它一样无知吗?”
唉,你終於明白了,還不快快抬高屁股?😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 22/8/2023 16:32 發表 查看引用來源

我想問老虎係唔係被獅子用棒打呢??
老虎就梗係要用棍打啦,仲要一棍一棍深入咁打添,龍師兄你話係咪先😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 31/8/2023 16:43 發表 查看引用來源
見今日有時間,覆一下早前講果位女承父業既mix先。

係,佢外貌唔差,75分以上,25歲左右,玩開瑜伽,身材唔失禮,記得早幾年見佢陪住阿爸一齊黎見客,到今時今日佢自己單拖開車呢度去果度去見客,就知呢個女仔叻女黎。

而家佢黎見客, ...
辣椒仔,好睇唔好使。

女人太強有時都幾困難,一係睇唔起同年紀嘅男生,覺得佢地差自己好遠,唔夠成熟,雖然精力好,但係只識得狗衝;一係就中意年齡比自己大好多嘅男人,因爲佢地大都懂得女人,而且有見識,講說話有見地,不過大都係已經有家室嘅男人。

女人始終都係人,都會想喺脆弱嘅時候有人依靠,如果男人唔得閒,又或者只為女人年輕而成熟嘅胴體先出現嘅話,女人隨時可以好堅強好決絕咁割捨。

一般男人都未必能夠留意到女人嘅細微表情同動作,更加唔好講話聽唔聽得出女人嘅言外之意,因為女人係一種好識得掩飾自己情緒嘅動物,同貓狗老虎獅子河馬大笨象唔一樣,女人嘅發情期唔會有固定模式,俾雄性動物清楚知道。

所以話,依家冇女唔緊要,幾咁唔閒呢,只要努力揾錢,到五六十歲嘅時侯就會有後生女揾你,越有錢越多,越有錢越後生,龍師兄你話係咪?😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 12/9/2023 15:36 發表 查看引用來源

但呢套真人版既劇情係漫畫版無架......

?ssl=1

https://i0.wp.com/s71.778899.men ... e7f4b7fbb2e92a205b8 ...
正呀喂!雖然啲女仔眼袋大咗啲,個樣老咗啲,冇咗蛇姫同羅賓就寡咗啲,都好啦喂😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆