上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
50  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-3-3 15:37 發表 查看引用來源

講真,運食物我食食物,運水我飲水。
家陣想烏克蘭打贏返俄羅斯??英美都做唔到啦,運武器真係托咩,呢D其實都真係好蛇蠍心腸。
所以我越來越睇唔起歐美,口水多羅羅....... ...
啱啱睇財經新聞報導,因俄羅斯俾美歐 制裁,所以俄羅斯由美元交易轉用人民幣交易,因此人仔對換價升,咁我地香港從大陸輸入貨品全部都貴咗❗香港市民 變相 用多咗錢😓😓

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-3-3 17:14 發表 查看引用來源

而家新聞日日唔同,單單俄仔用咩買野找數我都聽左幾個版本。
師兄與其擔心買貴野,樓下師奶會同你講佢想買都無得買,超市個場得dom dom同紅酒長期供應充足喳。 ...
dom dom充足我理解,但紅酒充足又可解呢❓

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-3-3 18:33 發表 查看引用來源

我今日都同朋友咁講,新聞報紙講清晒,但我今日去邊都大把野買,根本唔會缺貨,係擔心D人中招,舖頭交通真係疏落左。
所以居心叵測架講要快快手買野果D人,尋日有個師奶仲沾沾自喜買左好多野,其實我想講,日日都買到,佢買咁多日,只 ...
我覺得有商人放風,等市民連倉底貨都搶埋,入新貨就加價🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-3-6 18:18 發表 查看引用來源
係咪好正呢…
仲使問.......

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-3-7 12:05 發表 查看引用來源

不如調番轉問,師兄有無試過係女方提出唔用套?
梗係有啦....其實女性唔喜歡用套,不過佢哋怕做媽咪,先局住用😂😂

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-4-12 16:48 發表 查看引用來源
再分享件有趣事,早幾日跑步,簡單一個動作,就看出我們香港人同外國人湊小朋友既不同。
話說星期日超好天氣,我就沿海濱長廊跑,看見了一個小朋友行,離3~5步落後的是一位香港爸爸,很小心亦很著緊呢位3歲小朋友,分秒沒看少一眼。
...
哈哈~和引人入性的確沒有任何關係😅😅

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-4-27 15:39 發表 查看引用來源

其實我不嬲都好怕迫。
香港係好左好多,但如果而家個失業率咁高,咁多人無工開,我都樂見好似以前咁,又多人又熱鬧。
無野做...無收入....屎梗

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-4-27 16:05 發表 查看引用來源

係架,我有個朋友開補習社,都講師奶無工開,仔女唔使返第一樣就係cut補習班。
連鎖反應都幾緊要.......
總言之...社會唔太平,市民無好日子過😩😩😩閪都唔想屌😥😥

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2022-10-13 15:21 發表 查看引用來源

爆乜鬼呀,呢度無乜人㗎,又點會爆先得㗎~~~~
你估discuss 咩,隨便放張相上去,啲人就係唔係都pm你。
還有我

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-12-12 12:16 發表 查看引用來源

HAHA,我覺得男搵女易過女搵男,如果唔介意質素。
而如果有D要求,女想搵個好既男都唔係咁易。
點先叫做好男人呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆