上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-24 09:08 發表 查看引用來源

我都聽講移民去東南亞嘅門檻不高,
上年我都有個friend一家移民咗峇裡峇里島,
原本他們在港都係住接近一千呎左右嘅屋,
但現在在fb睇到他們分享出嚟嘅相片和影片,
佢哋house出面嘅台魚池和泳池,
相信加埋可能都超過1000呎 ...
係,之前睇好多節目,果邊物價唔高,而且言語又接近喎。
我見好多樓宇廣告好正添架。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-3-24 09:14 發表 查看引用來源

喺首都區買間1球榴槤紙嘅單位,有50萬榴槤紙積蓄喺銀行戶口就得,加埋都係3球港紙啫。一個人每日洗費只要你唔去大魚大肉食得簡單,30蚊榴槤紙有找啦,都係60蚊港紙啫,香港60蚊分分鐘係一餐晏晝都未必得啦😬 ...
我鐘意食生果,同埋陽光海灘,所以真係幾鐘意果度。
無錯啊,我見好多野真係唔貴,我食野又簡單,簡直係一流選擇。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-3-24 09:16 發表 查看引用來源

地價係冇香港咁值錢㗎,之前阿星去榴槤國租flat,單位1000呎,3房2厠有露台,都係1600榴槤紙,即係3200港紙咋,香港劏房都租唔到啦😬
咁真係超抵。
真係落地生根一流,香港1000尺,可能多個零都唔得,32000都租唔到。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-3-24 09:52 發表 查看引用來源

無事可以瀨扶手
無敵
HAHA...... 師兄已無敵,如果你出去食lunch,仲大把人羨慕添。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-3-24 09:54 發表 查看引用來源
之前係越南旅行
幾千蚊可以一個星期買好多野🤣
越南有咩玩??我又真係未去過.............

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-3-24 09:55 發表 查看引用來源

我多數擺縮骨遮係袋
只要個人唔縮骨就得架啦師兄。
其實男人大部份放入袋條遮都係縮架啦,拎出黎最緊要夠大就OK啦~~~~

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-3-24 10:55 發表 查看引用來源
菲律賓,我响商場食多。有次街邊買椰青水,疴到返左香港要再睇多次醫生。

話時話,有啲菲律賓野都好食。
師兄都幾大膽呀下。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-3-24 10:58 發表 查看引用來源
天氣,好似都好熱。
熱架,而且好多時會有失暈雨,呢樣真係有好有唔好,我每次去玩都係夏天,聽講就無冬天,好似少左四季感覺,但整體感覺舒服,同台灣比又係不一樣的感覺。

引用:
原帖由 doubling 於 2022-3-24 11:15 發表 查看引用來源

全部都唔係⋯近期愛上咗華燈初上嘅成哥🥰🥰🥰⋯好型

Mirror我認唔晒所有人,主打個d我認到⋯佢哋嘅魅力真係強⋯無論咩活動推廣都成班粉絲,仲有年齡層超大⋯我身邊都有唔少人鍾意佢哋⋯仲追埋星⋯我完全無諗過原來d女 ...
成哥??型咩??
鋼條身型黎架喎呢隻。
香港太耐無D似樣既組合,Mirror後生又跳得,有排紅啦。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-3-24 12:12 發表 查看引用來源
Adobo我都鍾意。Karekare , 炸豬手(Crispy Pata)我都鍾意。有次食到星加坡煮蟹,都幾好食。甜品Halohalo都好滿足。

炸雞我就麻麻。不過有次食到日本炸豬扒,好正。 ...
我少食辣同煎炸野,有咩揀??HAHA......

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆