上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-8-23 09:07 發表 查看引用來源

上星期落雨跑
成條路無人🤫
師兄,聽日開始可能一連幾日都落雨,到時又落雨跑都似。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 09:18 發表 查看引用來源

冲咖啡其實已經變得好似日本嘅茶道或者中國嘅茶藝咁,作為一樣修心嘅活動,現代人難得靜心落嚟做一件事,冲杯咖啡,或者可以帶俾繁忙嘅都市人幾分鐘嘅寧靜,讓人得到片刻嘅安寧😬 ...
HAHA,我好兩極,我既靜可以超靜,但我家陣偏向好動,而家既我,發現新大陸一樣,有一幅要挑戰既牆。
試問要心靜既我暫時好難~~~~

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 09:21 發表 查看引用來源

阿星聽返嚟㗎咋。之前曾經有一副過千年歷史嘅古琴,一位古琴大師兼收藏家演奏,聽完之後,阿星只能夠慨嘆一句:阿星真係識條鐵咩?😬
真的嗎?最近同小朋友買新小提琴,我呢......唔識分4000同15000既分別。
老闆拉完之後問我:係唔係有分別呢~~
我額頭有3間情況下:好似係有D........既。
HAHA

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-8-23 12:36 發表 查看引用來源
我鍾意慢慢飲嗰種慢活感。

我又唔多享受自己沖。
HAHA,咁認真問師兄,你飲咖啡既地方,會唔會無冷氣、而環境OK都照入架??
我真係唔得架...... 但我見好多人去飲,我諗佢地真係唔熱??好叻啊...

當然,我而家打拳果度都無冷氣,但運動無冷氣,先爆架嘛,我鐘意汗如雨下既感覺。
但飲野,我去唔到露天場呢..........

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 13:22 發表 查看引用來源

夷咦,龍師兄係動靜皆宜令女士心擴神怡喎😬
動同靜既2種女仔都吸引嘛。
靜既女仔可以文靜同你做好多野,斯斯文文但唔係好受得力。
動既女仔紮紮跳夠活力咩都鐘意同你玩,但你想靜時佢會覺得悶。
男人都要有幾方面既準備先夠立體,令女仔覺得呢個男人夠layer,食極都層出不窮。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 13:38 發表 查看引用來源

阿星隻二胡係幾千蚊貨仔,太貴嘅胡琴真係唔捨得買,阿星老婆一定會殺咗阿星然後煎阿星層油皮嚟整隻低音革胡。

幾千蚊嘅胡琴已經好好品質,自己小心保養多啲清潔啲松香粉屑唔好俾佢黐喺琴身上面就得,平平地貨仔已經襯得阿 ...
保養真係好緊要就真。
HAHA,我都留意緊D器材,市面真係平貴都有,其實都幾好搵,呢D都唔係會過時既野,真係擺幾耐都得。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-8-23 13:59 發表 查看引用來源

呢2個月都雨戰左5,6次
師兄黎緊好有機吹8號波,小心喎。
師兄有無check過自己脂肪比幾多,好奇問下喳。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-8-23 16:06 發表 查看引用來源

中央肥胖,大肚腩
HAHA,玩野下嘛。
我只係想知長跑既人,D比例會跌到幾低遮。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 16:23 發表 查看引用來源

龍師兄嘅剝洋蔥理論真係講得到位,動靜皆宜係重點,男人靜時女仔動會養眼啲;女仔靜時男人動會大聲啲,兩樣不能夠比優劣,兩樣阿星都咁中意😬 ...
真係喎。
講真,咁唔係咩女仔都食,個女生質素,性格,好動好靜,外表先係考慮因素,同埋係我地男人既動力來源架嘛。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-8-23 16:25 發表 查看引用來源

通常大牌子咪敦煌牌囉,民族樂器二廠出好多平民版本嘅樂器,價錢喺香港同國內差唔多㗎,童叟無欺😬
哈哈,我唔識,我只係見一個小提琴既盒,都可以賣成幾千、過萬。
咁件樂器就真係.........不得了可以。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆