上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 andy1805 於 2022-10-31 19:06 發表 查看引用來源
我支持你呀!我哋操得甘辛苦,同D女一樣show off
所以男人比女生好既係,男人操得有成績,show出黎一定多數羨慕又讚下,人地可能仲會請教一下點keep。
但女生就唔同嘞,HAHA.......
尤其女生望住身邊果件望第2條女果時.......

師兄都有keep開啦~~~~
而家天氣夠涼,份外好玩。

尋日8號波,大家估到嗎??中午先掛,其實.....會意外嗎?
睇新聞,有人炒蝦拆蟹,有人神態自若,同一件事,分別就係呢度。
炒果位,講天文台應該早3個鐘講俾大家知,中午掛8號,太突然......
自若果位,佢好開心地講,放呢個時間,仲可以同女友行街街,very good。

我無打算講邊個啱邊個錯,我只想講,其實每樣野都有潛台詞,你聽得懂,你會識點部署安排,講唔上快其他人一步,但......當事情發生事,你唔會好似如夢初醒,咩都唔知囉。

女生都有潛台詞,你聽得懂,你可能已可以同佢行街街,而唔係埋怨對方講得唔清唔楚又或知道得太突如其來,究其實,唔使太聰明,肯用心,已經可以聽得出,聽得明。

呢個話題之前講過,但不妨再提。
最近經濟麻麻,好多舖頭都無人行,唔使迫,所以我都去睇下。
講既就係香水,大家知道嘛,一隻吸引既香水,未開口,其實都已經增加魅力,而小弟因為操拳後總感覺臭臭的,執乾淨後總覺得要噴一噴會好D。
但咩野香味先係最吸引呢,我都仲搵緊,咁可以講,一隻吸引既香水,係會令女人想親近,呢樣係真既。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2022-11-9 06:52 發表 查看引用來源

Well said. 吸引嘅香水味,令人有種想親近嘅感覺。

一隻獨特嘅香水,其香味真係會喚醒記憶。曾經聽過,香水被形容為隱形的飾物,噴上適合自己性格嘅香水,可以令個人形象更鮮明,亦令別人更易記得你。香水呢啲嘢,好難介紹,因為香 ...
係架,男人,到左中年,30、40就係其中兩個分野,keep,唔keep,未必即時睇到,但多年無見既朋友聚會,同學會再見時,高低就一目了然,再黎見番ex-gf, ex-sl, ex-sp, ex-somebody,就係zoom見得多,但終於見番既客,對方既眼神反應都可知一二。

除了外表,我覺得香水記憶都好緊要,正既香味,會令女生更性感,我鐘意洗頭水髮香同埋體香,所以以前都唔識分,究竟係佢沖完涼香,定還是噴既香水味吸引自己,但日後再係街聞到,自然就會腦裡畫面出現果個人,萬試萬靈。

我用緊 Jo Malone,以前會單一隻味,但佢教可以試下mix多一隻,因為唔重,化學作用更吸引,咁樣,就俾佢成功氹我買唔止2隻嘞。師妹又用緊邊隻呢?

引用:
原帖由 degree06 於 2022-11-9 14:53 發表 查看引用來源
香係一種美味
HAHA....... 其實我都只係無研究的咩都試下。
但有時取向真的會隨年齡改變,最近才又再心思思想睇邊隻味最啱自己。
啱自己既香味,不論男女,都會問會讚,好感度大增呢師兄。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2022-11-9 22:49 發表 查看引用來源

嘩!個sales 姐姐咁絕,教客mix 香水,開多張單👍🏻

我?梗係喜歡能勾住男人魂魄嘅香水
其實個客想買,要成事已不難,但一個好既sales,係會令客人成為回頭客,多D資訊,多D技巧教下,我要再買都搵佢啦。
一來我係皮膚易敏感之人,我唔會隨便買香水,真係要夾,買啱已唔輕易轉。
二來,呢隻brand原來幾多唔同既味,玩配搭我覺得都幾唔錯,所以佢係成功架,HAHA......

乜有D咁正既香水架咩??勾得住男人咁堅??咁人妻聞得出又吸引到佢,係唔係代表我果隻都得得地先??

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2022-11-10 16:44 發表 查看引用來源

好明顯你個case 唔關香水事,一定係龍兄夠堅夠掂

你唔用香水都爆….係爆晒分
師妹,又咁講,最近小弟去左增值自己,好搞笑,明明我見果行好多都係男人做,但我今次去讀,果度係全女班,得我一個男人,我第一日因為唔舒服,睇完醫生先去上堂,一入去時所有女生都望住我,幸好教果個係阿sir,但佢都正啦,我見除左佢,佢D同事都係女人,咁所以未必係我堅,亦唔知關唔關香水事,可能係當時根本無其他男人,佢地無得揀。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2022-11-10 18:26 發表 查看引用來源

我其實都好鐘意噴香水,以前每日都會噴,唔會噴死同一款,因為我都有好幾支香水㗎,我係會根據我當日著咩衫去決定噴咩香水,即係我嗰日係casual ,斯文,中性,女性化等等。我個人本身好鍾意white musk。我成日都會諗點解啲人噴嘅 ...
無錯,其實我成日都覺人地果D比自己香。
我就會諗,係我噴唔啱位??定佢地噴得好多呢??HAHA.....
後黎我知道,我有香味已經夠,因為等佢攬埋身先聞到,其他企太遠既女人,唔使咁易聞到就得嘞。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-11-10 18:35 發表 查看引用來源

曾幾何時,阿星同朋友兩個麻甩行入銅鑼灣某百貨公司地庫度啲香水櫃位,兩個麻甩左望右望,睇呢樣睇果樣,然後行到去親奴嘅櫃檯睇,睇睇下,有個美麗動人嘅香水售貨員小姐,行埋嚟問阿星地要買嚟自用定係買俾女士,阿星同友人兩個對 ...
睇師兄既回覆,我挑戰自己,心裡默念sales姐姐個朵,到最後先可以無錯字咁念出喳,HAHA......
賣香水,都真係要異性,易成事好多。
仲有,師兄分析得好好,小弟果日買左4枝另加lotion.......................
咁你話果個sales靚唔靚嘞,嗱,我只可以講佢口技好好,打錯,口材好好。

引用:
原帖由 degree06 於 2022-11-10 18:38 發表 查看引用來源
試到啱先買啦
師兄,男人無目的唔行,有目標要買野就好快買到,係咪咁講。
尤其我D皮膚咁渣,夾到我就入手架喇。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆