上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

雖然呢度係引區,但我覺得咩都可以傾下講下啦。
最近同幾位銀行朋友傾,其實,而家既香港係唔係投資好時機呢?
香港在變,尤其今年,世界更加在變,可能人大了,更加發覺可能而家就係好時候呢。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-11-12 19:19 發表 查看引用來源
我睇法會有新野取代舊野。以前銀行,地產錢易賺。之後會有新行業取代。
係,其實最近去左睇樓,之後亦同銀行既朋友食飯,了解下行情。
而家個市,真係好靜。
剛剛雙11,大家都傾緊消費模式改變呢~~~~

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 09:28 發表 查看引用來源

好似股票咁
舊經濟股開始下跌
新經濟股上位
呢大半年都係科技股方面跑出
比亞迪,小米,阿里爸爸,京東
全部坐緊火箭
師兄,你講果幾隻,只有買貴沒有買錯,同樓一樣,想跌先買,佢又升,等多陣,之後會呻早知一早買
係美國打壓緊果D股要小心。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-11-13 10:28 發表 查看引用來源

呢輪似過山車… 都係等美國穩定啲先再睇股票。

不過呢幾個月好悶… 出街少左好多…
悶??要唔要去番轉新加坡先師兄?

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 10:50 發表 查看引用來源

呢d未算概念
創業板如果早10年有玩就知咩事
2仙升到20蚊
700當年上市3個幾,邊有人睇到廿年後要兩次一拆五
暫時買國內股都有升無跌,有贏無輸。
當然無可能啦其實,所以大家要小心。
尤其香港好似.......仲有排搞先會好。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 11:12 發表 查看引用來源

賭仔心態
有賭未為輸
最緊要知自己承受能力去到邊
所以買股係刺激,睇磚頭好似穩陣D。
師兄呢方面又有無心水呢?

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 11:13 發表 查看引用來源

升到咁上下一定會回吐
HAHA.......升到咁上下又唔捨得放手既遮~~

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 12:06 發表 查看引用來源

自住無問題
投資諗下先
其實真係諗緊,個市仲企得好硬。
但我覺得點都要跌一跌,政府唔夠市,仲多人失業先係。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 12:07 發表 查看引用來源

有賺要走啦
係,但大家都睇好個市呢~~~~哈哈。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-13 12:40 發表 查看引用來源

股市會循環
個個都睇升
就自己執生
我等緊賣點心既師奶俾貼士,如果連佢都買,就要走.................
但尋日個朋友傾,佢睇好大灣區既樓,再唔係就海外。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆