上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2/2/2022 01:56 發表 查看引用來源

其實男人好簡單,又好搞笑。
我早前Body Check,照腸,剝光豬上床麻醉照,總感覺照完之後,follow開果幾位姑娘好有笑容。
我就諗.......姑娘係檢查男人不為人知既位置時,背後係唔係總會討論下架呢,HAHA......... ...
龍師兄個經歷令阿星諗起一個故仔:有位男士因為小腸氣入急症室,男護士去幫佢檢查小兄弟,行出嚟嘅時候撞見一位女護士同事,就同佢話:「啲人真係奇怪,紋身就紋身啦,邊度唔好紋,紋落果度都得嘅?」

女同事好奇,就問男護個病人紋乜。男護話:「佢紋咗“一流”喺啫啫度囉,怪人。」

女護士可能因為年輕好奇,就走去扮幫個病人抹身,想睇下個咁怪雞嘅紋身。

幾分鐘後,女護士行出嚟,見到個男護,就走埋去笑佢,同佢講:「你真係要配番副眼鏡好喎,人地明明紋住“一江春水向東流”咁多隻字,你咁都睇漏嘅?」😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 2/2/2022 01:57 發表 查看引用來源

HAHA,師兄,男人有缺點,有不足,女生一樣都咁鐘意先係鐘意嘛。
棚牙嘅缺點已經令到女伴們倒哂胃口啦,個個都叫阿星唔好開口,真係影響市容咁話😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 2/2/2022 02:01 發表 查看引用來源

師兄睇咁多書,呢D書睇完會唔會好好瞓架?
粥左羅果本係悶啲嘅,作為工具書,實用性高但娛樂性不足係通病,又要有用又要有趣,係要啲技巧。chunk up>chunk down>side chunk>再chunk up冇錯係可以令到結構整齊同內容變得有趣,但係本書就有可能由300零頁變成1000頁有多,先可以令到內容有趣之餘又實用,出版商唔會咁樣浪費時間同金錢嘅😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-2-2 02:00 發表 查看引用來源

超多,玩股呢樣野都有排學又好玩,夠挑戰性。
其實不妨了解下NFT同埋綠色力量,我覺得都係未來值得留意既地方。
師兄好眼光。NFT同crypto 而家炙手可熱,我都有玩過下。可惜現階段都係水份太高,炒作成份太高,混水摸魚既都好多。我反而係欣賞blockchain背後嘅philosophy,同期待佢將來嘅applications。
至於股票呢啲,真心無咩心機時間去玩。呢幾年主力都係玩下啲私募野。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-2-2 12:01 發表 查看引用來源

嘩,天師兄真係抬舉,阿星唔敢班門弄斧,都係自己經驗之談咋。人學得最快最有效嘅情況,就係自己踩咗嘢,跌入陷阱,或者自己掘個窿自己行落去嘅時候,阿星係多呢啲咁嘅經驗,所以學得快啲啲。

Critical thinking其實唔難學,市面上 ...
100%!自省能力係好緊要。星兄就係教人點樣進入自己潛意識?我知來到呢度要交學費先有得識,我都唔敢要你喺度教我啦😂😂

引用:
原帖由 vanillasky 於 2/2/2022 12:57 發表 查看引用來源
100%!自省能力係好緊要。星兄就係教人點樣進入自己潛意識?我知來到呢度要交學費先有得識,我都唔敢要你喺度教我啦😂😂
同潛意識溝通其實好簡單㗎咋,阿星教嘅,只係其中幾個簡單嘅法門,方便人初次同潛意識接觸,之後嘅溝通其實都係功多藝熟,冇乜特別。呢度龍師兄地方,阿星喧賓奪主就唔好啦,況且龍師兄同Bella嘅故事温馨中帶有悲傷嘅感覺,令人再三回味,等大家回味完而又仍然有興趣嘅話阿星再分享下。

千祈唔好講教,分享下係好嘅,不過接觸潛意識並不一定第一次就可以成功,有時係要花啲心機嘅,始終每個人嘅潛意識嘅第一重要任務係保護當時人免受傷害,或者有可能佢覺得未係時候而暫時唔肯被接觸都唔出奇,視乎每個人嘅情況而定。

技巧講出嚟其實好簡單,不過遇到困難例如唔開心或者見到一啲奇怪嘅畫面之類需要有人解畫就要有人在場咁解啫。😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-2-2 12:12 發表 查看引用來源

龍師兄個經歷令阿星諗起一個故仔:有位男士因為小腸氣入急症室,男護士去幫佢檢查小兄弟,行出嚟嘅時候撞見一位女護士同事,就同佢話:「啲人真係奇怪,紋身就紋身啦,邊度唔好紋,紋落果度都得嘅?」

女同事好奇,就問男護個病人紋乜 ...
HAHA......我都好似聽過類似。
但就講個女護士食左條仔後睇出,即個男人大成上黎可以有成串字。
都唔好話唔堅。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-2-2 12:20 發表 查看引用來源

粥左羅果本係悶啲嘅,作為工具書,實用性高但娛樂性不足係通病,又要有用又要有趣,係要啲技巧。chunk up>chunk down>side chunk>再chunk up冇錯係可以令到結構整齊同內容變得有趣,但係本書就有可能由300零頁變成1000頁有多 ...
Good.
師兄你知嘛,我係落場實戰型,我鐘意咩都邊玩邊做邊讀,份外入腦又夠挑戰性。

引用:
原帖由 vanillasky 於 2022-2-2 12:53 發表 查看引用來源
師兄好眼光。NFT同crypto 而家炙手可熱,我都有玩過下。可惜現階段都係水份太高,炒作成份太高,混水摸魚既都好多。我反而係欣賞blockchain背後嘅philosophy,同期待佢將來嘅applications。
至於股票呢啲,真心無咩心機時間去 ...
炒作成份高先好玩,先考眼光。
基金、股、樓、車位、再搭下時下流行又或負下環保責任既項目,樣樣都唔錯。
講真,唔熟呢D,邊得黎時間去玩無聊野。
我不嬲都認同,只有認真賺錢,先有機會得閒放鬆去玩。

引用:
原帖由 dragonbone 於 3/2/2022 01:39 發表 查看引用來源

HAHA......我都好似聽過類似。
但就講個女護士食左條仔後睇出,即個男人大成上黎可以有成串字。
都唔好話唔堅。
哈,阿星都聽過一個類似嘅另一版本:一個西人有個女朋友叫Wendy,由於太愛佢,所以將佢個名"WENDY"紋咗喺雄偉嘅細佬上面,當細佬休息嘅時候,只會睇到"WY"兩隻字母,相當盞鬼。有一日,西人去厠所小解,咁啱隔離企咗個黑人一齊殊殊,西人多事,偷望下個黑人,見到佢細佬上面又係紋住"WY"兩個字母,忍唔住開聲問:「阿老友,乜你女朋友又係叫Wendy咩?」黑人望下佢,話:「唔係呀。」西人忍唔住又問:「咁點解你又紋"WY"喺細佬上面呢?」黑人笑住話:「哦,你講個紋身,我係紋"Welcome to Jamaica, have a nice holiday!"呀。」😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆