上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2022-2-6 01:35 發表 查看引用來源

名乎其實陪太子公主讀書

係咁㗎啦!做乜都要深入了解吖嘛⋯⋯包括認識女人. 你明嘅🤭
HAHA......放假前我諗緊自己會呢幾日勁操,定勁hea呢?
我發現2樣野交替咁做,原來都幾舒服。仲有,原來我勁勁勁耐無試過過份地夜瞓,最近煲套想睇好耐但之前一直的唔起心肝睇既Game Of Thrones,師妹,我係邪惡到差不多一口氣睇晒..........好耐無咁任性呢,呢種感覺都好爽爽架。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-2-6 02:33 發表 查看引用來源

HAHA......放假前我諗緊自己會呢幾日勁操,定勁hea呢?
我發現2樣野交替咁做,原來都幾舒服。仲有,原來我勁勁勁耐無試過過份地夜瞓,最近煲套想睇好耐但之前一直的唔起心肝睇既Game Of Thrones,師妹,我係邪惡到差不多一口氣 ...
師兄努力啊!等睇你成果。😁

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-2-2 16:28 發表 查看引用來源

同潛意識溝通其實好簡單㗎咋,阿星教嘅,只係其中幾個簡單嘅法門,方便人初次同潛意識接觸,之後嘅溝通其實都係功多藝熟,冇乜特別。呢度龍師兄地方,阿星喧賓奪主就唔好啦,況且龍師兄同Bella嘅故事温馨中帶有悲傷嘅感覺,令人再 ...
好呀!等待星兄慷慨分享 😆

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-2-3 01:47 發表 查看引用來源

炒作成份高先好玩,先考眼光。
基金、股、樓、車位、再搭下時下流行又或負下環保責任既項目,樣樣都唔錯。
講真,唔熟呢D,邊得黎時間去玩無聊野。
我不嬲都認同,只有認真賺錢,先有機會得閒放鬆去玩。 ...
師兄好眼光唔洗懷疑啦😁
加油!work hard play hard!!😆

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-2-6 14:18 發表 查看引用來源

師兄努力啊!等睇你成果。😁
sam兄近排操成點?封咗幾個禮拜gym🥲好L餓呀😂

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-2-6 02:06 發表 查看引用來源

HAHA........師兄,咁機會黎嘞,黎緊情人節喎。
你諗掂點氹佢未呀?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-2-6 02:33 發表 查看引用來源

我發現2樣野交替咁做,原來都幾舒服。仲有,原來我勁勁勁耐無試過過份地夜瞓,最近煲套想睇好耐但之前一直的唔起心肝睇既Game Of Thrones,師妹,我係邪惡到差不多一口氣 ...
難得放假,又唔建議出街,盡量避免gathering , 由得自己邪惡或者hea 下啦!

我就冇計,不停喺屋企做運動,因為食多咗😭

引用:
原帖由 vanillasky 於 2022-2-6 21:31 發表 查看引用來源
sam兄近排操成點?封咗幾個禮拜gym🥲好L餓呀😂
唔知Sam 兄幾時update 吓成績表😍
閃卡!閃卡! 📣📣📣📣📣📣

引用:
原帖由 dragonbone 於 5/2/2022 03:44 發表 查看引用來源

其實人係要俾唔同既個性跑出黎抖下氣先好既。
即我成日覺得,冷靜既人99次決定都理性時,不妨搵1次半次係任性,反之亦言,我好鐘意去玩D唔擅長既野,考下自己應變同潛在個性。其實人接觸新野,容貌好多時都會容光煥發左架,因為 ...
哦,咁呢樣阿星都有嘅,間唔中喺嚴肅唔多講嘢嘅人格入面彈咗傻叔叔星出嚟咁囉,總唔能夠下下都咁正經嘅。

至於容光煥發呢樣,阿星個頭殼頂都好光下㗎😬

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 5/2/2022 10:46 發表 查看引用來源
其實,我覺得小學課程唔好咁深會好啲。

培養好奇心,等佢地自己學多啲會好好。
唔記得荷蘭定瑞典嘅小學,係冇課程同功課嘅,只有不斷咁帶啲小朋友去睇呢啲睇果啲,等佢哋發問,等佢哋去發掘。蘇格拉底式教學冇錯睇落進展係慢嘅,不過學習並非要學幾多學幾快,而係在乎大家學咗之後點樣消化,點樣運用,點樣喺日常生活中表達出嚟做到身體力行。

可惜香港仍然奉行填鴨式教育,可恨仍然有怪獸家長同直升機家長支持,可悲嘅係呢班家長並唔知道自己都係填鴨式教育嘅犧牲品,繼續要自己嘅下一代學佢哋,甚至要下一代去做佢哋家長想佢哋做而做唔到嘅。當中有幾句經典嘅話語係典型呢類家長中意講嘅:勤力啲啦,你勤力啲一定做到㗎;阿邊個邊個都做到,點解你做唔到嘅;今日兩點學書法,三點我哋要趕去學煮鮑參翅肚㗎,你唔好寫咁慢呀………………………

怪獸家長培育小怪獸,然後小怪獸長大變成大怪獸,周而復此,冇得頂😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆