上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

回覆 18247# dragonbone 的帖子

話說疫情前,和老婆去新宿玩,夜晚七點幾行藥莊,你知啦,男人寧願同女人一齊揀奶罩,都唔願行藥莊,於是大家暫時各有各行,行到一番街附近,有個日本扯皮條青年走過來,問有冇興趣去開心,如果唔係黃面婆係附近,應該就跟左佢去,為國爭光

引用:
原帖由 65086514 於 2023-8-5 07:58 發表 查看引用來源
話說疫情前,和老婆去新宿玩,夜晚七點幾行藥莊,你知啦,男人寧願同女人一齊揀奶罩,都唔願行藥莊,於是大家暫時各有各行,行到一番街附近,有個日本扯皮條青年走過來,問有冇興趣去開心,如果唔係黃面婆係附近,應該就跟左佢去,為國爭光 ...
1. 为什么男生不喜欢去药莊呢?药莊是卖药的地方吧?
2. 什么是扯皮条青年?
3. 为什么老婆会突然改称叫黄脸婆了。。。

回覆 18252# 小Koey 的帖子

藥莊,係買化妝品的地方,扯皮條即係龜公,依靠女人生存的男人,黃面婆係廣東話,戲稱太太事侯的名調

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-8-5 07:51 發表 查看引用來源
NO, 这个东西不可以拿来玩的
哦?妳未試過,一大班人去玩,BBQ時,又或返入屋飲酒,就一定要搞搞氣氛嗎?

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-8-5 07:52 發表 查看引用來源
没有,我不喜欢跟不认识的人
咁難得,小弟雖然試過,其實亦沒什麼了不起。

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-8-5 07:53 發表 查看引用來源
看来你真的很想教我游泳呢,哈哈哈
HAHA.....男生請女生飲酒,不是真的想飲酒而已。
男人想教妳游水亦一樣。

回覆 18256# dragonbone 的帖子

有時有些女人想男人有行動,
由於矜持關係,唔會主動開口
於是兜圈作個理由,俾位男人上

引用:
原帖由 65086514 於 2023-8-5 07:58 發表 查看引用來源
話說疫情前,和老婆去新宿玩,夜晚七點幾行藥莊,你知啦,男人寧願同女人一齊揀奶罩,都唔願行藥莊,於是大家暫時各有各行,行到一番街附近,有個日本扯皮條青年走過來,問有冇興趣去開心,如果唔係黃面婆係附近,應該就跟左佢去,為國爭光 ...
師兄,呢D機會有都唔好貪,係外國,被人屈又或溶左都唔知,早幾個月先有個消防出事。
其實行藥妝我都會,OK啊,事實日本藥好出名,而且但凡設計吸引既我都會留意。
HAHA,可能今次你個黃面婆間接救左你,講真,我好鐘意夜晚出去食拉麵,掃街睇野,流鶯我都見唔少,但我真係望一眼就唔會有下文,有D野,要冒險既,未必玩得起,即我心得遮,不喜勿怪。

回覆 18258# dragonbone 的帖子

我都知道色字頭上一把刀
所以就算出去玩
都寧願係香港同馬交
國內真係半次都無,無王法

引用:
原帖由 65086514 於 2023-8-5 18:21 發表 查看引用來源
有時有些女人想男人有行動,
由於矜持關係,唔會主動開口
於是兜圈作個理由,俾位男人上
形容得好一點,就係女想,都要男有誠意,係呢個規則上,男越有誠意,成功率咪越高囉,係咪先?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆