上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

最近同個朋友傾計,點樣做一樣野,另一半未必想做,而又可以氹得佢做到呢?

以上情況,應該看似簡單吧?但日子久了的情侶,夫妻應該明白,越耐對對方越不忍耐,以前後生會:好啦,陪你癲下啦。呢樣心態會無左,而換黎既係拒絕,同你有你玩,我仲反而可以有me time。

所以原來其實點樣令另一半都同自己一齊呢度去果度去,都唔係簡單,難起上黎時,兩個人慢慢好容易關係疏遠添。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-3-27 18:46 發表 查看引用來源
最近同個朋友傾計,點樣做一樣野,另一半未必想做,而又可以氹得佢做到呢?

以上情況,應該看似簡單吧?但日子久了的情侶,夫妻應該明白,越耐對對方越不忍耐,以前後生會:好啦,陪你癲下啦。呢樣心態會無左,而換黎既係拒絕,同你有你玩 ...
我啱啱相反,老婆完全係貼身膏藥,無論我去邊佢都會去,但有時都會唔建議我去。不過我和老婆的興趣大部份都很相同。

引用:
原帖由 sam7211 於 2024-3-28 08:29 發表 查看引用來源

我啱啱相反,老婆完全係貼身膏藥,無論我去邊佢都會去,但有時都會唔建議我去。不過我和老婆的興趣大部份都很相同。
師兄,兩公婆可以形影不離,一條心呢度去果度去,又可以有共同興趣得黎唔厭對方煩,你已經贏左好多人你知嘛?
即我敢講,係引區講自己幾咁男神,幾咁索女既大部份人都係自己身邊果件自己再吸引唔到佢,先外求又或認威架喳。
師兄你已令人好羨慕,因為兩個人可以同步係最難。

無思分享 -- 實戰射擊

早幾日同教練吹水,佢講,近年多左女生黎學槍,講時,就真係剛剛有2個女生黎學,我地玩槍,有套rule要遵守,我成日都講,有D運動,男人玩係型,但女人都認真投入時,份外又吸引,佢地可能無我地男人既衝勁,但就有樣絕對既冷靜。我覺得近年吸引既女生,大路既,露下心口俾你睇下蘿柚,咁太應該,反而佢某樣野勁,而因為果樣野大家係度較勁,而你比佢表現更出色而互相吸引,仲黎得好玩同埋有挑戰性。至少鬥下咀時,大家可以講句: 不如下次落場鬥番場,睇下最短時間內邊個攞最多既Alpha(即中靶最高分既A),輸左請對方XXX。

講真,咁樣贏對方,interesting。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-3-28 15:32 發表 查看引用來源

早幾日同教練吹水,佢講,近年多左女生黎學槍,講時,就真係剛剛有2個女生黎學,我地玩槍,有套rule要遵守,我成日都講,有D運動,男人玩係型,但女人都認真投入時,份外又吸引,佢地可能無我地男人既衝勁,但就有樣絕對 ...
師兄好多興趣喎~

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-3-28 15:32 發表 查看引用來源

早幾日同教練吹水,佢講,近年多左女生黎學槍,講時,就真係剛剛有2個女生黎學,我地玩槍,有套rule要遵守,我成日都講,有D運動,男人玩係型,但女人都認真投入時,份外又吸引,佢地可能無我地男人既衝勁,但就有樣絕對 ...
師兄好多興趣喎~

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-2 02:57 發表 查看引用來源
師兄好多興趣喎~
HAHA...... 師兄,你會邊度識女生?
咁我答案又係咩?
我答案就係邊度都可以識到女生,但識女仔,最終目的係咩?唔會純情到做朋友掛?來來去去都係得一個最終站時,我不如搵D仲有趣既黎玩,係唔係咁講,HAHA.....

熟我既都知我有打開泰拳,但今次玩呢個IPSC,真心男人可以一試,玩射擊,風格同泰拳完全唔一樣,泰拳講求體能耐力,反應擊力,我操體能操到死死下,但又好enjoy喎,咁IPSC呢?體能唔係首要,反而係速度眼界需要之外,其實係射擊標靶策略,要最短時間內打最高分,同一套靶,我以為咁樣已經最好,但教練打既時間更短,雖然可能佢中Alpha唔夠我多,但總分係我之上,我好鐘意呢種策略性既攻堅遊戲,真心正同型。

咁我做乜春提女生呢?因為女生都鐘意玩,玩實戰射擊最型係每個由計時開始拔槍,到收槍都要好專心嚴謹,我地有拍片,過程堅勁型,就算女生都好吸引,大家仲會因為一齊玩,會一齊傾一齊講應該點快點好,女生打得好,我見過比男人仲高分既比比皆是,真心講,我沉左係呢隻game多過溝女........

所以搞到近期無咩點提女女遮.......HAHA

唔知有無師兄師妹會?我就睇見都心思思想入手,真心..........型爆。

?w=723

?w=723

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-2 12:04 發表 查看引用來源

HAHA...... 師兄,你會邊度識女生?
咁我答案又係咩?
我答案就係邊度都可以識到女生,但識女仔,最終目的係咩?唔會純情到做朋友掛?來來去去都係得一個最終站時,我不如搵D仲有趣既黎玩,係唔係咁講,HAHA.....

熟我既都知我有 ...
女人係好吸引男人,hahaha

係架,識人邊度都識到~

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-2 18:55 發表 查看引用來源
女人係好吸引男人,hahaha

係架,識人邊度都識到~
師兄,唔同地方識,就有唔同既性格女生添喎,你有無遇番幾個?

呢幾日假期,唔知大家有無行開下,Easter再連埋清明,小弟攰到爆,有機會再同大家Update。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆