上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-23 12:54 發表 查看引用來源
無思分享 ---- 人生跑道

都真係得同大家說聲,小弟黎緊將會工作忙碌,其實都唔係咩野大事,就係人生轉轉跑道,我覺得人生有好多事可以達成,可以嘗試又或挑戰,聽人講人生就好似一張紙,張紙有幾精彩,就係睇自己想寫咩落去,唔知大家 ...
人生的意義是創造意義~師兄加油~

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-23 12:54 發表 查看引用來源
無思分享 ---- 人生跑道

都真係得同大家說聲,小弟黎緊將會工作忙碌,其實都唔係咩野大事,就係人生轉轉跑道,我覺得人生有好多事可以達成,可以嘗試又或挑戰,聽人講人生就好似一張紙,張紙有幾精彩,就係睇自己想寫咩落去,唔知大家 ...

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-23 12:14 發表 查看引用來源

師兄,我操緊泰拳啊,打左超一年了,真心有用,即唔好講係唔係好打左,而係真係會成個人fit左,肌肉firm左,手腳亦靈活左,當然離上台打仲好遠。但我見有個師兄over 60仲上台打,堅係一個好目標。 ...
有咁多好處,已好好啦。

年過六十,仲上到台打,真好體能。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-23 12:14 發表 查看引用來源

師兄,我操緊泰拳啊,打左超一年了,真心有用,即唔好講係唔係好打左,而係真係會成個人fit左,肌肉firm左,手腳亦靈活左,當然離上台打仲好遠。但我見有個師兄over 60仲上台打,堅係一個好目標。 ...
有咁多好處,已好好啦。

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-24 03:15 發表 查看引用來源

近年感覺多左人得把口,唔知係唔係怕自己將來都會有機會係其中一份子,所以想努力一下,HAHA......

男人年紀到某個位,會出現迷茫,我覺得有部份人會認命,覺得自己係咁上下,有D人會想對方陪自己廢,就會講,你得,都一早得左啦,使等到而家?
而有少部份人係仲想挑戰同突破,為既唔一定係要有咩大成就,只不過,唔試就一世,試,都仲有排玩可能係大半世,HAHA......
而我就係少部份人。我好怕果D咩都未做就講唔得既人,即負面指數極高果隻,所以嘛,我都試下,試下自己都只不過係云云既中年大叔,定還是可以創出一片天來玩玩新意思,師兄,大家男人,共勉之。

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-24 03:16 發表 查看引用來源

有咁多好處,已好好啦。

基本泰拳係好講求體能,我覺得而家既人比以前健康左,就明星黎講都係,好多50+既中佬都好Q型,同以前老態畢現已好唔同。
講開人老心不老,我都有個例子,就係我玩射槍果度,個阿sir點都55+,但佢身手敏捷,眼界準繩,我都實在係好欣賞。如果師兄有日會玩槍,你就會明,人老唔老其實都只不過係一個數字,心態先係最緊要,當然好多野都唔好太遲,有心無力就大件事。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-24 14:17 發表 查看引用來源

近年感覺多左人得把口,唔知係唔係怕自己將來都會有機會係其中一份子,所以想努力一下,HAHA......

男人年紀到某個位,會出現迷茫,我覺得有部份人會認命,覺得自己係咁上下,有D人會想對方陪自己廢,就會講,你得,都一早得左啦,使等 ...
有句話叫大器晚成。咁又未必係晚成。可能早成。可能中成。

不過成功,往往需要時間來培養。

能夠專注做自己想做的事,做自己鍾意做的事,已係一種好好的回報。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-24 14:17 發表 查看引用來源

男人年紀到某個位,會出現迷茫,我覺得有部份人會認命,覺得自己係咁上下,有D人會想對方陪自己廢,就會講,你得,都一早得左啦,使等 ...

能夠專注做自己想做的事,做自己鍾意做的事,已係一種好好的回報。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-4-24 14:39 發表 查看引用來源

基本泰拳係好講求體能,我覺得而家既人比以前健康左,就明星黎講都係,好多50+既中佬都好Q型,同以前老態畢現已好唔同。
講開人老心不老,我都有個例子,就係我玩射槍果度,個阿sir點都55+,但佢身手敏捷,眼界準繩,我都實在係好欣賞 ...
我有朋友年過五十,仲可以做愛三小時~hahaha~

引用:
原帖由 degree06 於 2024-4-25 03:38 發表 查看引用來源

能夠專注做自己想做的事,做自己鍾意做的事,已係一種好好的回報。 ...
師兄講呢point,搞到我都好正經mode,我想講,今時今日既經濟,好多人講: 嘩,有份工打就好啦,仲玩新野?真係未衰過咩..........
大環境差而勇闖,又真係好刺激,唔一定成功,但衰左就會好多人講: 一早講左架啦,(其實同而家呢個時勢緊係打死一世工啦.........)一樣咁難聽。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆