上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-14 13:03 發表 查看引用來源

以前我教練朋友都有同我講過,
佢話佢有啲客跟佢好多年都冇進步,
我問係咪佢教得唔好,
佢話有啲人本來就好懶做運動,
所以就請教練督促住佢哋去做,
佢哋唔係想要有咩進步,
只係想定時有人睇住佢去做運動,
所以呢類人唔會要求 ...
師兄,我個阿Sir都咁講:
真係有心突破再上既人其實唔係好多,雖知好多人,都係想郁下個身,健健康康就算。
佢同我講,佢教既學生中,見得最多既人,其實係黎Gym Room傾計。
我話:下,俾錢傾計。
佢話係,最多最多人其實係俾錢黎hea做。
佢地多數一開始想點樣大隻,好睇。練下個胸,手臂,著衫好睇。
但堅持得黎有效果既人其實好少,唔係教練唔掂,係學生唔夠決心恆心,自己無推動力去做。
因為個body正其實運動要,但成份比上飲食好緊要。佢講網上咩5分鐘燒脂,30天有效,通常都唔得,因為我地無控制飲食。
其實讀完就知好多搞笑野。但講番師兄,如果傷腰,真係要小心。
你諗下,傷腰,後推都怕整親,除非你後推虎虎時,叫佢自己郁啦............咦,後推時女生郁,又幾正喎。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-9-14 14:23 發表 查看引用來源
要呀,要人推呀😂😂😂😂😂
我以前都係要有人先肯做,而家自動波,想段練身體好啲
妳又要人推又要人肯先做,一睇就知妳嘆開啦。
鍛鍊身體係想有番個線條下嘛~~~~

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-9-14 15:07 發表 查看引用來源

師兄,我個阿Sir都咁講:
真係有心突破再上既人其實唔係好多,雖知好多人,都係想郁下個身,健健康康就算。
佢同我講,佢教既學生中,見得最多既人,其實係黎Gym Room傾計。
我話:下,俾錢傾計。
佢話係,最多最多人其實係俾錢黎hea做 ...
其實我傷及的位置又不是腰部,
講出來唔知你信唔信,
幾個月前跌親時,
痛處會有所移動,
間歇性會像次觸電般,
當時應該傷及神經線,
總之我自己會避重就輕的。

嘩!後推時看到女人積極和後移動,
視覺效果正到不得了!
絕對是一條美麗的風景線。😁

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-14 13:03 發表 查看引用來源

以前我教練朋友都有同我講過,
佢話佢有啲客跟佢好多年都冇進步,
我問係咪佢教得唔好,
佢話有啲人本來就好懶做運動,
所以就請教練督促住佢哋去做,
佢哋唔係想要有咩進步,
只係想定時有人睇住佢去做運動,
所以呢類人唔會要求 ...
果個朋友有課表跟唔足
自己唔識安排😂
總有藉口

我都懶,最緊要知自己做緊乜

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-9-14 14:48 發表 查看引用來源
有課表,但課表係base on你跑既速度
而唔係你既咁普遍parameter就計到
呢啲無standard
嘩,我諗緊如果而家開番跑班,一定好多人,都幾熱鬧。
聽落好似幾好玩。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-9-14 15:10 發表 查看引用來源

妳又要人推又要人肯先做,一睇就知妳嘆開啦。
鍛鍊身體係想有番個線條下嘛~~~~
你而家即係話我嘅線條好差呀?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-9-14 14:41 發表 查看引用來源

師兄,我想問你跑左咁多年,咁我想問,其實而家既你會認為:
我盡力,比賽時仲有得快、定還是而家已經好好,keep住呢隻速度都已好見得人呢?好難再快呢? ...
我當然想再快😂
想知極限去到幾多

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-9-14 14:46 發表 查看引用來源
又唔好咁講課金唔同啲
不過課金/有堂上
有啲programme係唔會自己一個人食得到
特別係啲地獄課表
自己跑一定會hea過
有人陪跑都會,係要去到有教練推果下係唔同啲 ...
coco最近都仲係落力跑?我真係好怕跑,已經好耐冇跑,但係一個老公想我同佢跑,另一個想做gym,媽,我好亂呀

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-9-14 14:49 發表 查看引用來源
我同我媽乜都傾
不過佢好保守
唔會傾床事
呢啲嘢要試出嚟架hahahaha我4、5年班佢已經教我性教育,所以ok der

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-9-14 14:46 發表 查看引用來源
又唔好咁講課金唔同啲
不過課金/有堂上
有啲programme係唔會自己一個人食得到
特別係啲地獄課表
自己跑一定會hea過
有人陪跑都會,係要去到有教練推果下係唔同啲 ...
其實講到最後係自己有冇恆心同堅持
我仲好記得自己一個人食晒兩隻 4k 5:30既t
好嘔心

同埋跑到對腳酸軟都上唔到速度😂😂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆