上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 vanillasky 於 2020-9-26 14:31 發表 查看引用來源
我覺得引體最難都係起動拉自己上嗰下。起到個頭跟住就可以好順。
是的,所以現在練緊基本動作,
其中是被動屌轉為主動屌,
呢個動作好得意,
係練習起動嘅力量,
現在我都唔太心急,
練習好基本動作先,
其實都只是練咗三日,
練一日休息一日,
唔知過埋下星期可否做得到呢?

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-26 15:51 發表 查看引用來源

是的,所以現在練緊基本動作,
其中是被動屌轉為主動屌,
呢個動作好得意,
係練習起動嘅力量,
現在我都唔太心急,
練習好基本動作先,
其實都只是練咗三日,
練一日休息一日,
唔知過埋下星期可否做得到呢? ...
咩叫「主動屌」同「被動屌」?😂😂
記得嗰時仲讀緊中一,一下都未上到。第一下係跳上去,借助跳上去嘅衝力做一下。然後落返來仲係吊住,上唔到都好,發下力作勢上。久而久之就做知道邊度發力,做到第二下,好快就三四五六下。

頭先趁有太陽即刻落街曬,8分披 jog 8k😎

引用:
原帖由 vanillasky 於 2020-9-26 16:28 發表 查看引用來源
咩叫「主動屌」同「被動屌」?😂😂
記得嗰時仲讀緊中一,一下都未上到。第一下係跳上去,借助跳上去嘅衝力做一下。然後落返來仲係吊住,上唔到都好,發下力作勢上。久而久之就做知道邊度發力,做到第二下,好快就三四五六下。 ...
被動吊,係雙手握桿,整個人完全放鬆吊在空中,
主動吊,係收緊肩胛骨,然後用力準備起動向上姿勢,動作正確基本上就可以拉起個人,呢個姿勢,初學者就學會怎樣把自己身體向上拉。
我就是循環學習呢個動作,只是仍未有足夠力量把整個人向上拉。
你所講嘅動作佢哋叫muscle ups,中文叫暴力上槓,
係引體上升來說,呢個算是進階動作。

引用:
原帖由 vanillasky 於 2020-9-26 16:36 發表 查看引用來源
頭先趁有太陽即刻落街曬,8分披 jog 8k😎
好嘢!👍
我就好耐冇跑步了!

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-26 17:41 發表 查看引用來源

主動吊,係收緊肩胛骨,然後用力準備起動向上姿勢,動作正確基本上就可以拉起個人,呢個姿勢,初學者就學會怎樣把自己身體向上拉。
我就是循環學習呢個動作,只是仍未有足夠力量把整個 ...
頭先你打個「屌」字令我聯想起好多性愛體位😂
講返,我覺得被動轉主動呢一下係成個動作最難嗰下,如果overcome咗就進步神速。

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-26 17:42 發表 查看引用來源

好嘢!👍
我就好耐冇跑步了!
你好似話你唔知邊度痛丫嘛。自己就住。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-9-26 10:52 發表 查看引用來源
只差一點點先可以再會面
世事就係咁,差一點點就唔同

好次六合彩,我都差4個號碼之嘛😭

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-26 11:03 發表 查看引用來源

Kat姐,我哋真係好耐冇試過同場出現了!😂
係呢!
又係咁........🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-26 17:41 發表 查看引用來源

我就是循環學習呢個動作,只是仍未有足夠力量把整個 ...
師兄,估唔到好有心得下喎,仲有唔吊被吊又主動吊添。
我喜歡你既字眼😝😝

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆