上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 17:55 發表 查看引用來源

與其講進步,不如講同步。
大家要步伐一致,先可以係埋一齊。
我從來都唔係一句我愛你就大晒既人,即唔好同我講以前愛我,而家都愛,但咩都無為我做過就叫一生不變,呢D只係叫一成不變。

即簡單如我鐘意既早餐腿通,煎蛋腸仔,廿 ...
無錯,共同目標,步伐一致。

由day 0 講話同我一起學習,進步。
開始時我已經在100 步,叫佢加油努力,一起跑吧!把口就話好想進步,但行動照舊,一萬個藉口

到我跑到200步,鼓勵佢,放慢腳步陪佢。繼續偷懶,連其他人都叫佢唔好浪費我時間

到我跑到300 步,佢又放棄又偷懶,仲話我嬲佢唔做嘢。我用不停方法令自己不斷進步,但佢仲寸我那些方法冇鬼用。我當時答佢,方法一定有用,但覺得有冇用depends on your attitude & mentality ! 自己冇心做,什麼方法都多餘。自己mind close 咗,什麼也不會學到。

到我跑到500 步,佢仲原地踏步。我説我可以返回起點陪佢,唉!最後佢又放棄。

最終,他說會及可以繼續陪我跑,但條件係他什麼也不會做。吓?什麼logic ?想進步但什麼也不會去做?腦袋係咪有病?男人講得出呢個logic .....幾愛我也沒有用。每天願意寵我都頂唔順啦,更何況又冇學識丶冇外表丶冇錢......仲要充,扮有錢有品味

我放棄佢後,佢仲話我好放棄佢。佢真係覺得一個「愛」字係大晒。
之後,我繼續努力,現在跑到5000步,佢仍然原地踏步⋯⋯其實應該係退晒步

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 18:36 發表 查看引用來源
Bella: Dragon,你會想今晚邊度食? ( 我倆現在在國內,照以往,我們都是會外出用膳,之後才回宿舍,難得今晚不用出外應酬,我心水想試很久的那家素食店,絕對是我首選。 )
我: 食齋如何?我食過一家小店不錯的。 ( 那家店,6個course ...
睇圖好醒晨! Bella係咪咁大既呢?

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-10-16 19:37 發表 查看引用來源

開始時我已經在100 步,叫佢加油努力,一起跑吧!把口就話好想進步,但行動照舊,一萬個藉口

到我跑到200步,鼓勵佢,放慢腳步陪佢。繼續偷懶,連其他人都叫佢唔好浪費我 ...
唔同步很痛苦…

如果佢專心想做打理屋企嗰個,結果可能唔同。

我睇哂了👍✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻

引用:
原帖由 dragonbone 於 2020-10-16 17:55 發表 查看引用來源

我從來都唔係一句我愛你就大晒既人,即唔好同我講以前愛我,而家都愛,但咩都無為我做過就叫一生不變,呢D只係叫一成不變。

真係明白咩係叫做愛,會明白真愛,有真理支持既愛,係有很強大既能量。

引用:

真係明白咩係叫做愛,會明白真愛,有真理支持既愛,係有很強大既能量。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-10-16 19:11 發表 查看引用來源

個男仔的確對自己一往情深,但除咗一顆善良又愛我嘅心心外,什麼也沒有,唔好話才華丶外表丶本事丶學識丶錢丶見識⋯⋯連上進心也沒有,我真係唔得。 ...
我最怕呢d,咩本事都無但情聖上身。
呢種人最鐘意問點解同埋全世界都欠佢咁。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-10-16 19:37 發表 查看引用來源

到我跑到200步,鼓勵佢,放慢腳步陪佢。繼續偷懶,連其他人都叫佢唔好浪費我 ...
我從來都奉行強者理論 ,再多理由都不及真實力真本事。
我鐘意係強者身上了解成功之處。

但師妹,有時又真係唔一定男人叻過女人,如果男人既本事唔係事業工作上,即簡單舉例妳主外佢主內,佢又真係頭頭是道管得好個家同小朋友時,妳估妳buy唔buy呢?

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-10-16 20:03 發表 查看引用來源

睇圖好醒晨! Bella係咪咁大既呢?
佢無論氣質同身材笑容都極似圖中既類型。
至於大唔大啦喎,佢背薄,所以33D既佢都非常之唔錯了。
但吸引我既從來都係佢既腰,屁股同腳架師兄。

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-10-16 20:28 發表 查看引用來源
我睇哂了👍✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻
咁快……😅😅

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆