上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-9-23 16:49 發表 查看引用來源

我理解為,師兄覺得後生女點都無自己份,唔一定係自己被比下去,總言之就係唔多過電。
而成熟女生就會多一份信心,好可能係當大家肯行前一步時,心裡果份考慮都係一致。

師兄有無操肩膀位,呢個位夠橫都幾好睇,我試過唔止一次, ...
師兄的理解都好中啊!後生女,其實我都會怕connect不上,最重要自己心底都不懂怎去溝通,雖然自覺仍有能力吸引年輕女子,不過,我總覺得三十多歲以上會較好,如果再大一點,可以更是我心中的所想,始終成熟有吸引力的女人對我來說是最吸引。

當然有操肩膊啦!呢個亦是我的弱項。小弟本屬斜膊的一群,經過過去大半年的鍛鍊,隔天做引體,和做下飛膊動作,現在已漸有改善,過去孭背囊有時都會跌膊,現在已可以牢牢背上,但要做到横膊顯眼,相信還要操練多好一段時間。😅

引用:
原帖由 dragonbone 於 23/9/2021 16:42 發表 查看引用來源

HAHA,師兄係經驗之談。
其實係朋友定係床友,有機還是無機,我覺得大家見面交談都總獲益良多。
如果唔係一對一,係男男女女一大班人時,仲有好多變數添。 ...
咁講啦,製造唔夠嘅感覺,係令到大家都希望下一次嘅見面;而且無論係咩類型嘅朋友,其實都希望有人肯聽佢講下呻下,只要係一個肯聆聽嘅人,已經可以令人感覺舒適。如果呢個人嘅表情同態度令到對方覺得係平易近人,效果就會更加好啦。

一大班男女嘅話題就可以自由多變好多,帶動話題當然好,不過做一個讚賞講話者嘅人,會更加令人尊重,當然,讚賞並不代表附和,和而不同,而且有意思地理解對方並且適時加入自己嘅意見,就可以令到對方大嘆:知我者莫若你!😬

[quote]原帖由 Katrinacat 於 2021-9-22 19:51 發表 查看引用來源

玩真空?bra都冇 [/quote晴朗食煲仔飯啦,冬天天氣天氣凍既時候一齊食啦~

引用:
原帖由 sam7211 於 2021-9-23 17:12 發表 查看引用來源

師兄的理解都好中啊!後生女,其實我都會怕connect不上,最重要自己心底都不懂怎去溝通,雖然自覺仍有能力吸引年輕女子,不過,我總覺得三十多歲以上會較好,如果再大一點,可以更是我心中的所想,始終成熟有吸引力的女人對我來說是最 ...
咦,師兄有成績喎。
加油努力,最近小弟同相熟既舖頭傾,麻煩佢同我轉餐單,我都開始控制飲食,難得老闆娘講只要我講佢就配合,非常好人,我都好想快D有好成績呢~~~~

HAHA,後生女,師兄知唔知而家後生女鐘意咩先?
師兄又知唔知成熟女士又鐘意咩先?
佢地既喜好,轉得仲快過股市。
而30幾歲既女生,無錯,而家對我黎講,30~4X歲比以前真係吸引左好多,點解呢?我自己都唔明。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-9-23 19:10 發表 查看引用來源

咁講啦,製造唔夠嘅感覺,係令到大家都希望下一次嘅見面;而且無論係咩類型嘅朋友,其實都希望有人肯聽佢講下呻下,只要係一個肯聆聽嘅人,已經可以令人感覺舒適。如果呢個人嘅表情同態度令到對方覺得係平易近人,效果就會更加好 ...
所以我想講,師兄會係細節位度有研究,已經比好多男人先跑出。
有D女人,鐘意行出黎已好搶focus既男人,有D女人,反而更欣賞自己已收埋,但男人仍會發掘出女人既隱喻果份細心。

忽然有興趣師兄而家既女人係邊類型喎。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-9-24 11:15 發表 查看引用來源

咦,師兄有成績喎。
加油努力,最近小弟同相熟既舖頭傾,麻煩佢同我轉餐單,我都開始控制飲食,難得老闆娘講只要我講佢就配合,非常好人,我都好想快D有好成績呢~~~~

HAHA,後生女,師兄知唔知而家後生女鐘意咩先?
師兄又知唔知成熟 ...
多謝師兄鼓勵。
轉餐單好啊!適當的餐單,對身體的吸收和變化,
佔上很重要的一環,我都期待你派成績表。😁

後生女完全喜歡什麼?我當然不太清楚。
幸好我女兒,差不多每天都會和我和太太傾偈,
我從中都當然會了解到年青人會喜歡的什麼?
例如近期hit緊什麼劇集,因為女兒喜歡睇的都會介紹給我。

哈哈!可能我的喜好比較特別,我總覺得40+以上有吸引力的女人,對我來說是有獨特的味道。😅

引用:
原帖由 dragonbone 於 24/9/2021 11:19 發表 查看引用來源

所以我想講,師兄會係細節位度有研究,已經比好多男人先跑出。
有D女人,鐘意行出黎已好搶focus既男人,有D女人,反而更欣賞自己已收埋,但男人仍會發掘出女人既隱喻果份細心。

忽然有興趣師兄而家既女人係邊類型喎。 ...
太多好嘅女人,多少都要花啲心機令佢哋笑下,打下你,笑住嚟鬧下你先容易過日子,佢哋笑下就好靚,所以點都要氹下佢哋嘅。

阿星身邊嘅女人,家下除咗大細老闆兩位,其他嘅真係唔巧提😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-9-24 14:53 發表 查看引用來源

太多好嘅女人,多少都要花啲心機令佢哋笑下,打下你,笑住嚟鬧下你先容易過日子,佢哋笑下就好靚,所以點都要氹下佢哋嘅。

阿星身邊嘅女人,家下除咗大細老闆兩位,其他嘅真係唔巧提😬 ...
其實畀人氹嘅感覺應該都幾開心,
男人氹女人,天經地義啊!
當男人能夠氹到個女人笑,
仲笑住嚟鬧自己,
我覺得呢種互動嘅感覺,
是相當甜蜜和歡欣。

不過如果有女人氹下自己,
我都會覺得幾開心的,
可惜我沒這種幸運和幸福!😅

引用:
原帖由 sam7211 於 24/9/2021 15:19 發表 查看引用來源

其實畀人氹嘅感覺應該都幾開心,
男人氹女人,天經地義啊!
當男人能夠氹到個女人笑,
仲笑住嚟鬧自己,
我覺得呢種互動嘅感覺,
是相當甜蜜和歡欣。

不過如果有女人氹下自己,
我都會覺得幾開心的,
可惜我沒這種幸運和幸福!😅 ...
所以氹下啲女士,氹到佢打人,其實都係自己開心啫。

氹嘅嘢,當然係雙向啦,大家互氹先至有互動嘛,師兄有嘅,係可能太多麻木咗啫😬

引用:
原帖由 sam7211 於 2021-9-24 11:55 發表 查看引用來源

多謝師兄鼓勵。
轉餐單好啊!適當的餐單,對身體的吸收和變化,
佔上很重要的一環,我都期待你派成績表。😁

後生女完全喜歡什麼?我當然不太清楚。
幸好我女兒,差不多每天都會和我和太太傾偈,
我從中都當然會了解到年青人會喜 ...
我俾自己3個月試試,HAHA......
即12月左右,可能果時最無機會show off添。

而家,最迷當然係D歌手,其實香港好似慢慢又去番以前咁,後生既追星,成年既玩股買樓,未必最好,但呢個係香港既味道。

40+既女人吸引架,都吸引我,點會唔吸引,事實上我都鐘意,唔.......應該講,對自己有要求既成熟女人吸引。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆