上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-4-14 08:48 發表 查看引用來源

中國人好多時都怕仔女長大離開自己,外國某些人,看著自己的仔女漸長後,就希望佢哋離家外出自己獨立,中西兩種文化截然不同。
師兄講得無錯,中國人真係養兒100歲,長憂99。
但鬼佬呢個行為我欣賞,女生真係唔應該有公主病。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-4-14 12:10 發表 查看引用來源
去到德國可以同Bella 拍多陣拖,等睇呢。

Cherry 要淡出了吧… 嗯…
HAHA.......淡出既又何止佢,所以要俾D時間我蘊釀下。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-4-14 12:12 發表 查看引用來源

普通事務,去普通律師樓好了。

出大件事先要揾貴律師…
所以中環D大廈,外觀睇好靚,好多會計師,律師行都其實又迫又窄,真係陰鬼公。
但reception果位多數係OK靚架,HAHA..........

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-4-14 12:16 發表 查看引用來源
我又見過外國人帶好細小朋友去行山。去到好直嘅路要抱添。配服。
HAHA,身邊多左人移民,睇見佢地地方大,生活得好,都真係心郁郁,小朋友成長,有個大既地方,都真係好D架。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-4-14 12:18 發表 查看引用來源
近排超忙… 忙得黎又日日如是…

就嚟生磨菇…
就嚟可以出去抖下氣啦

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2022-4-14 23:08 發表 查看引用來源
就嚟可以出去抖下氣啦
會有咩計劃呢?
和A先生來個浪漫的晚餐?

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-4-15 11:47 發表 查看引用來源

會有咩計劃呢?
師兄,戲院重開,可以睇戲,而家可以食爆谷同腸,之後才晚餐。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-4-15 14:20 發表 查看引用來源

師兄,戲院重開,可以睇戲,而家可以食爆谷同腸,之後才晚餐。
希望寶寶享受完呢啲愉快體驗,再回來包膠給我們。😁

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-4-15 15:36 發表 查看引用來源

希望寶寶享受完呢啲愉快體驗,再回來包膠給我們。😁
HAHA......師兄都可以自整個包膠架。
呢D野要共享先開心架嘛。
天氣好,加上疫情數字回落,係時候出去玩架啦~~~~

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-4-15 11:47 發表 查看引用來源

會有咩計劃呢?
唔會啦,唔會出夜街,佢返工又忙

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆