上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-6-18 19:00 發表 查看引用來源

西隧係10k好少事
不過好多新手10k會係西隧中段收皮
我估跑西隧10k,點都要練多幾k先好去試啦。果條路先落斜再上斜,唔識留放,會太爽皮而扯乾喎。
我近年hea跑左,要搵個挑戰玩下。
如果2個賽都有埋小朋友一齊玩就正。

尋日父親節,唔知大家點過呢,有女生講,下世有得揀,一定要揀做男人,其實,做男人唔易架,女人,有咩,講出黎可以呻,偉大係人所共知,而男人,好多野都會忍,又或頂硬上,有時更唔會講出口,因為就係知道自己係男人,硬食死頂係必然既,郁D都同人講,好多人就會迎來一句:你係唔係女人黎架?
所以而定先講,我地男人都唔易做。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-6-20 11:20 發表 查看引用來源
尋日父親節,唔知大家點過呢,有女生講,下世有得揀,一定要揀做男人,其實,做男人唔易架,女人,有咩,講出黎可以呻,偉大係人所共知,而男人,好多野都會忍,又或頂硬上,有時更唔會講出口,因為就係知道自己係男人,硬食死頂係必然既,郁D都同人講, ...
哈哈。做人梗有唔易既時候。

我諗,記住開心事就好。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-6-20 11:59 發表 查看引用來源
哈哈。做人梗有唔易既時候。

我諗,記住開心事就好。
做父親真心唔易。
但有趣,因為人生其實可以有好多面,男人好,父親好,做得好唔好自己先最清楚呢~~~~
但我地男人又真係好似做到野係理所當然架嘛。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-6-20 12:27 發表 查看引用來源

做父親真心唔易。
但有趣,因為人生其實可以有好多面,男人好,父親好,做得好唔好自己先最清楚呢~~~~
但我地男人又真係好似做到野係理所當然架嘛。 ...
其實有心,就可以諗到啲野做好啲…

做得開心好緊要呢。

呢幾日冇雨,心情都好啲。日日落雨好懨悶。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-6-20 11:06 發表 查看引用來源

我估跑西隧10k,點都要練多幾k先好去試啦。果條路先落斜再上斜,唔識留放,會太爽皮而扯乾喎。
我近年hea跑左,要搵個挑戰玩下。
如果2個賽都有埋小朋友一齊玩就正。 ...
小朋友幾大先

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-6-21 09:51 發表 查看引用來源
其實有心,就可以諗到啲野做好啲…

做得開心好緊要呢。

呢幾日冇雨,心情都好啲。日日落雨好懨悶。
OK既,而家已學識左,唔好等唔好遲,想做就去做。
其實我係自身慢熱型,所以身邊有D變化係好D。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-6-21 10:08 發表 查看引用來源

小朋友幾大先
好多喎師兄,無夠10歲既有,夠10歲既又有,係唔係都有得玩先?

今日夠靜,無思分享。
最近睇左me before you,亦即係遇見你之前,由Emilia Clarke做女主,佢係邊個??佢無高佻身材,佢無一眼就迷人的面孔,亦唔擁有玲瓏浮突的曲線,但就有種討人喜歡的親和力,(你必須知道,靚女通街都係,但能入屋既親切感卻1千個都無一個。)講佢最為人熟悉既劇可能你會即時想起,佢就係權力遊戲既龍母。

我今次係第2次睇,故事男主係成功人士,即食好住好著好工作好有型有款有女埋身都不是什麼那種,咁好快入正題,就係佢遇上交通意外,錢,仍然係有,但已手腳唔郁得無性能力要人照顧,而女主角係樂觀度101的女生,佢既陽光完全掃走男主既黑暗,我無打算劇透結局係皇道ending還是什麼,但我想講,男主既決定,我以前唔明,而家,多少有點認同。

男人既自信來自能力與對事情既運籌帷幄,而自卑正好就是佢對自身既無力感與對將來無信心無希望。
說坦白我唔認同男主既決定,但第2次睇時,我都不禁再問,可能天下間會有一半男人都咁樣做。

https://www.youtube.com/watch?v=J-lcPRmI6jY

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-6-21 12:44 發表 查看引用來源

好多喎師兄,無夠10歲既有,夠10歲既又有,係唔係都有得玩先?
要睇番大會要求
個個唔同

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆