上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

其實最近仲有另一樣野分享,但真心有少少正經。
唔知師兄們有無諗過做消防,其實小弟如果唔係做而家既職業,我真係最想做之一既工作,就係消防。而而家,另一樣工作令我尊敬既,就係飛行服務隊。
最近新聞描述佢地出動救人,係颱風影響下,連自己生命都受威脅情況下出動救人,呢種情操同專業精神,真心令我感動。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-7-5 15:39 發表 查看引用來源
其實最近仲有另一樣野分享,但真心有少少正經。
唔知師兄們有無諗過做消防,其實小弟如果唔係做而家既職業,我真係最想做之一既工作,就係消防。而而家,另一樣工作令我尊敬既,就係飛行服務隊。
最近新聞描述佢地出動救人,係颱風 ...
救人既,都係危險工作。每次出動都希望可以收工…

原本諗住會打完風會落好多雨,不過今日落一陣之後就停。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-7-5 19:55 發表 查看引用來源
救人既,都係危險工作。每次出動都希望可以收工…

原本諗住會打完風會落好多雨,不過今日落一陣之後就停。
師兄無錯,這些工作都係偉大。
但而家社會就唔興討論呢D野,要有點擊率,還是講講是非,某某緋聞的最有價值。
所以我先講講感受而已。

即例如講食撻,今日趣聞就係,女既係池邊度食外賣,男既就係佢下邊食撻,可惜無片,如果唔係,都要學下野。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-7-6 17:19 發表 查看引用來源

師兄無錯,這些工作都係偉大。
但而家社會就唔興討論呢D野,要有點擊率,還是講講是非,某某緋聞的最有價值。
所以我先講講感受而已。

即例如講食撻,今日趣聞就係,女既係池邊度食外賣,男既就係佢下邊食撻,可惜無片,如果唔係,都 ...
俾人食緊撻重可以分心食野…?

係咪食撻嗰個唔夠落力?

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-7-7 10:35 發表 查看引用來源
俾人食緊撻重可以分心食野…?

係咪食撻嗰個唔夠落力?
其實收埋食都係好閑既事,係今次俾人影到遮。
真心著住泳衣搞野,其實又另有一番風味,師兄試過未先??HAHA.....

我只係試過浸溫泉喳。

星期5分享。

大家會唔會忽然情懷精靈上身呢??
咩叫情懷精靈,即果樣野不時發生,總係身邊時你唔會去睇,唔會去理,唔會關心,但佢走嘞,D人就唔知咩事會講唔捨得.............. 當然,以上唔包括一直有關心開既人。

珍寶坊你去過未?倪匡作品既小說又讀過嗎?遊戲王作者忽然走了會可惜嘛??
當然唔係從不關心就唔俾關心,但唾手可得既感覺實在太唔矜貴,與其忽然情懷精靈上身,去關心已走的人或物,倒不如認認真真去珍惜一下一直在身邊仍存在、未走的東西,其實會來得更真實,至少,少左份虛偽。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-7-8 11:50 發表 查看引用來源
星期5分享。

大家會唔會忽然情懷精靈上身呢??
咩叫情懷精靈,即果樣野不時發生,總係身邊時你唔會去睇,唔會去理,唔會關心,但佢走嘞,D人就唔知咩事會講唔捨得.............. 當然,以上唔包括一直有關心開既人。

珍寶坊你去過 ...
倪匡既衛斯理,羅開系列(我唔鍾意原振俠系列),重有十四部金庸,陪左我成個中學。

羅開系列有少少但唔精彩既情色劇情。話時話,白素情色系列(唔係倪匡寫既)好好睇。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2022-7-8 18:51 發表 查看引用來源

倪匡既衛斯理,羅開系列(我唔鍾意原振俠系列),重有十四部金庸,陪左我成個中學。

羅開系列有少少但唔精彩既情色劇情。話時話,白素情色系列(唔係倪匡寫既)好好睇。 ...
師兄勁,我呢,一定要有圖,純文字既作品不嬲對我黎講都怕怕地,HAHA......

星期一分享:

唔知大家而家做運動仲戴唔戴口罩呢?
我發現我戴,真係好快就唔夠氣,但尋日係Gym room,好鬼正,入到去4個都係女生,其中3個應該廿歲左右,真係好吸睛,好耐無咁熱鬧啦~~~~

另外大家睇左Thor 4未,我覺得女主好堅,真心大隻得黎好健康同好睇。
我即時想買番個鎚黎舉添。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-6-30 11:53 發表 查看引用來源
唔知大家7.1有咩野玩呢?
黎緊打風,真係唔知係唔係玩野,星期5,6,日明明可以好好plan架嘛,係咪先??HAHA.....

仲有,黎緊7月,唔知有無人玩股呢?7翻身都係令人期待架,咩股?真心咩股男人都鐘意玩啦,都鐘意翻身黎玩添啦,係咪先?  ...
今年個市好難預
睇下外幣好過

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆