上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-10-11 23:17 發表 查看引用來源

咦咦咦,阿星好似聽到有人提起阿星個名,原來龍師兄叫阿星。免費係最貴呢樣係真到不能再真嘅事實,老婆就係一個好例子:7/24全天候照顧屋企,上床又要照顧老公,你話份糧同個人唔俾哂佢,你都好難想揾到個免費煮飯婆。

冇食而最 ...
又或咁講,屋企果位,位置角色都唔同,呢個係事實。
而外面既偶遇,就睇點樣看待,爭唔爭取,都係一個有趣既選擇。
正如男人出trip,工作都是日頭的事,再來最多晚飯應酬,那麼夜晚還有沒有精力做埋下半場呢?就要睇對手了。

係,唔食而之後回想,往往係最好既,因為會諗既都係正野。

記得以前應酬多,我會有幾間指定既酒樓,又或專門飲酒吹水既酒館。
指定,係因為同客人又或某高官飲,佢地都鐘意另闢廂房,唔想俾人見到又或知道,咁樣,往往我就會識好多部長又或經理,佢地都真係轉數快又幫到手,尤其女經理級既,份外識睇穿男人既自大又要死撐既心態,更是幫到手。
咁可能工作關係,呢種女人,身材都會keep得幾好,因為一個樣唔錯既女人同男人碰杯,男人往往不好推,女人再嗲下唔飲,男人又不好霸王硬上弓,所以曾幾何時,(就算現時都係)我會同佢地都好熟。而且呢種女人,有一種風塵味係好吸引,而客人走後,當靜落黎時佢地既關心加一杯蔘茶,你會覺得佢地份外有味道。

呢個係其中一個可以發生又無發生既故事,有時,我都會回想下如果有下文又會係點。

教練師兄,好消息喎,出年2月有番渣馬,呢回有目標啦,時間唔夠半年~~

究竟係自己有點怪,還是人就係咁感性呢??
自己去開的餐廳將會結業,每日都去take away杯港式咖啡既我,下個月都唔知點算。
知道老細唔做,但我仍只係去買我既咖啡飲,沒有其他,有趣既係,餐廳忽然多了很多很多的客人,人人都走黎買野飲,買野食,最搞笑係.....佢地鼓勵老細加油努力.......
呢班人,平時無見過,9成網上睇到咩野新聞後,人人拎住個包,拎住隻杯就打卡,係唔係真係關心老細唔知,但人人都忽然感性地唔捨得老店關門就是.......

唔....... 有必要嗎?

引用:
原帖由 史隆教練 於 2022-10-10 16:18 發表 查看引用來源

做咩換個咁正既頭像
有幾正先😜
無聊咩換吓囉,希望無嚇親人啦,哈哈。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-10-10 16:54 發表 查看引用來源

換左之後唔見左人,唔通已爆PM入唔番黎??
爆乜鬼呀,呢度無乜人㗎,又點會爆先得㗎~~~~
你估discuss 咩,隨便放張相上去,啲人就係唔係都pm你。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2022-10-13 15:21 發表 查看引用來源

爆乜鬼呀,呢度無乜人㗎,又點會爆先得㗎~~~~
你估discuss 咩,隨便放張相上去,啲人就係唔係都pm你。
還有我

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-10-13 14:30 發表 查看引用來源
自己去開的餐廳將會結業,每日都去take away杯港式咖啡既我,下個月都唔知點算。
知道老細唔做,但我仍只係去買我既咖啡飲,沒有其他,有趣既係,餐廳忽然多了很多很多的客人,人人都走黎買 ...
師兄有冇打卡?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2022-10-13 14:30 發表 查看引用來源
知道老細唔做,但我仍只係去買我既咖啡飲,沒有其他,有趣既係,餐廳忽然多了很多很多的客人,人人都走黎買 ...
師兄有冇打卡?

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2022-10-13 15:16 發表 查看引用來源

有幾正先😜
無聊咩換吓囉,希望無嚇親人啦,哈哈。
點會唔正啊?搞到我都要出黎講返句
師妹索啊!

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2022-10-13 20:23 發表 查看引用來源
點會唔正啊?搞到我都要出黎講返句
師妹索啊!
你頭像都唔弱架~~~

抽唔抽中東馬🤫🤫

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆