上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 miyeebb 於 2023-2-12 09:22 發表 查看引用來源
認真丫,最憎個d出黎食飯同玩都計住計住既人
有d真係會計到個位數,甚至毫子都個計
有遇過嗌到成枱野,食唔哂,之後仲要唔夠錢俾
凡事太extreme 都討厭,兩款男人也遇過。

一個好有錢,食茶餐廳+$2 飲嘢都同你計。去任食打邊爐,帶埋個冰袋偷多2 杯雪糕。

另一個窮鬼,反而死充。請個女仔食比較好嘅餐廳 , 生日飯,臨食之前突然話唔得閒,靜雞雞話我知因為果個月冇錢剩….改下個月再約補慶祝

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2023-2-13 14:40 發表 查看引用來源

凡事太extreme 都討厭,兩款男人也遇過。

一個好有錢,食茶餐廳+$2 飲嘢都同你計。去任食打邊爐,帶埋個冰袋偷多2 杯雪糕。

另一個窮鬼,反而死充。請個女仔食比較好嘅餐廳 , 生日飯,臨食之前突然話唔得閒,靜雞雞話我知因為 ...
真係好極端!咁第二個好啲,起碼肯付出,不過能力有限!咁之後果個月有冇請返?

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-2-13 14:43 發表 查看引用來源
真係好極端!咁第二個好啲,起碼肯付出,不過能力有限!咁之後果個月有冇請返?
第二個月有請呀

不過呢位叔叔一直都冇女,性格係一大問題。本身窮、學歷低,就係因為咁,自卑感極低而會有死充性格,太注重人靠衣裝,寧願負債也要買高級衣服鞋袋,覺得咁做會提升高級富貴咁。也不花錢去進修、學嘢、去旅行增廣見聞。

其實,內涵及知識真係好重要。著到Gentleman 咁西裝骨骨,扮晒高級人帶女女去酒店又如何?比本英文menu 已經lock out 咗

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2023-2-13 15:03 發表 查看引用來源

第二個月有請呀

不過呢位叔叔一直都冇女,性格係一大問題。本身窮、學歷低,就係因為咁,自卑感極低而會有死充性格,太注重人靠衣裝,寧願負債也要買高級衣服鞋袋,覺得咁做會提升高級富貴咁。也不花錢去進修、學嘢、去旅行增 ...
咁即係之後冇同佢一齊啦!😂

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-2-13 12:32 發表 查看引用來源
師妹,講多D位係大叔VS後生仔黎聽下,等我睇下有無得自我感覺良好先。
再講收費架wo🤣

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2023-2-13 15:03 發表 查看引用來源

第二個月有請呀

不過呢位叔叔一直都冇女,性格係一大問題。本身窮、學歷低,就係因為咁,自卑感極低而會有死充性格,太注重人靠衣裝,寧願負債也要買高級衣服鞋袋,覺得咁做會提升高級富貴咁。也不花錢去進修、學嘢、去旅行增 ...
我識一個唔窮係有錢既,佢學歷同英文都ok架,但真係無咩內涵囉
同佢講咩,佢都搭唔到嗲
我覺得做人一定要有d野叻,就算係打機或者玩都好
仲有最憎d人無禮貌,唔係講緊對我無禮貌,而家對其他人(侍應之類)無禮貌

引用:
原帖由 dragonbone 於 11/2/2023 15:48 發表 查看引用來源

HAHA.....師兄,大叔吸引之處,係見多識廣,鬆緊識拿揑,我今日約得佢出去,唔等如已經要食,可以睇定D。
都係果句,心急既,投其所好就已要見著數好處,呢D短視得滯,我覺得女生鐘意摸唔透男人心果種感覺而著迷。 ...
嘩,一出街就要食,真係好唔得閒。可能阿星真係老得緊要,同個女仔出街食下飯又話要有下文都真係對阿星嚟講太過心急。

望下靚女仔,傾下偈撩下佢都係一件有趣嘅事,不過下下要有下文就真係唔好搞,頭一兩次去飲下嘢食下飯如果都仍然覺得佢有趣嘅,唔排除可以攬下,有冇下文就要睇下究竟值唔值。你話阿星奄尖聲悶都係咁話,下下擺入口真係唔係咁想,又唔係咁餓,就不如吹下水逗下佢仲好啦。你話啱唔啱呢?😬

引用:
原帖由 miyeebb 於 2023-2-13 15:23 發表 查看引用來源
我識一個唔窮係有錢既,佢學歷同英文都ok架,但真係無咩內涵囉
同佢講咩,佢都搭唔到嗲
仲有最憎d人無禮貌,唔係講緊對我無禮貌,而家對其他人(侍應之類)無禮貌 ...
咁對人禮貌人品好重要!

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-2-13 15:24 發表 查看引用來源

嘩,一出街就要食,真係好唔得閒。可能阿星真係老得緊要,同個女仔出街食下飯又話要有下文都真係對阿星嚟講太過心急。

望下靚女仔,傾下偈撩下佢都係一件有趣嘅事,不過下下要有下文就真係唔好搞,頭一兩次去飲下嘢食下飯如果 ...
梗係唔啱!😬
可能人哋想你又唔行動!😬

引用:
原帖由 miyeebb 於 2023-2-13 15:23 發表 查看引用來源
同佢講咩,佢都搭唔到嗲
仲有最憎d人無禮貌,唔係講緊對我無禮貌,而家對其他人(侍應之類)無禮貌 ...
E個係教養問題

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆