上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 vanillasky 於 2023-6-8 18:45 發表 查看引用來源
堅想玩!但點解當初揀泰拳既?
而家好多拳館,設備已經好唔錯,其實好多人放工又或星期日都會去玩添,師兄真係要試下。

我不嬲都鐘意同人對打,之前已經學詠春,但可以用齊晒拳肘膝腳仲要夠侵略性,應該算係泰拳,我地中國功夫點到即止,我欣賞,但如果討論到體重而分制分級,泰拳呢方面已好成熟,而且泰拳講求反應體能耐力等等,打完就知自己仲欠缺D咩。講真,健身無目標呢,純講要fit呢個term個動力我真係唔夠,但為左打拳方面達到我要求,有呢個出發點,我又好有心機會健身喎反而。

就係一個簡單既出直拳為例,點樣用全身既力去打出而中中芯點,中果下既聲可以完全唔同,我為打得更靈活同拳更重,同以前玩負重果下訓練又好唔同。

引用:
原帖由 dragonbone 於 8/6/2023 14:37 發表 查看引用來源

Haha..... 師兄真係衰,做自己遮,理得佢個世界點,講真,唔通邊個做美國總統,真係關我地事咩,就算關,其實我地都改變唔到咩,改變到既,就係做好自己,咪鬼俾籍口自己,動起來啦師兄,唔動,下半身唔識動L就大件事架啦。 又或者動 ...
其實都唔關大家事嘅,不過呢個世界總有人中意管其他事,縱使唔關佢事唔需要佢理,都總有搞事嘅人。阿星又衰多事,走去搞啲多事人,咁阿星係咪叫做多多多事人呢?😬

引用:
原帖由 licklickson 於 2023-6-7 22:04 發表 查看引用來源
咁師姐結咗婚未?😉
小女子单身~

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-8 21:37 發表 查看引用來源

其實都唔關大家事嘅,不過呢個世界總有人中意管其他事,縱使唔關佢事唔需要佢理,都總有搞事嘅人。阿星又衰多事,走去搞啲多事人,咁阿星係咪叫做多多多事人呢?😬 ...
師兄,我都係果句,本住自律同尊重別人,自由從來都係兩面,要接受佢既好,亦要有面對佢唔好既一面,現實生活既我已好忙,係網上嘛,我分享所思所想既多,其他既,其他人唔會知,同樣我亦唔會理。

係呢度,逍遙人間咪幾好,係咪先?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-8 10:41 發表 查看引用來源

HAHA..... 師妹,我地呢度,有邊個唔係男既自認為型英帥靚正既先,女既就索瘦嬌美fit呢?
要俾D證據先得既,但我見有師兄同妳傾計,妳都應該唔錯既,係嘛? ...
erm。。。做人要谦虚~但是我相信不论男女,有自信最美

引用:
原帖由 dragonbone 於 8/6/2023 22:32 發表 查看引用來源

師兄,我都係果句,本住自律同尊重別人,自由從來都係兩面,要接受佢既好,亦要有面對佢唔好既一面,現實生活既我已好忙,係網上嘛,我分享所思所想既多,其他既,其他人唔會知,同樣我亦唔會理。

係呢度,逍遙人間咪幾好,係咪先? ...
絕對贊成,阿星尊重所有師兄師姐同佢哋所講嘅嘢,贊同嘅講多幾句;唔贊同嘅就裝傻扮啞,大家就可以開開心心,與世無爭。😬

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-6-5 17:00 發表 查看引用來源
这里好像更多人聊天哦。。。留个名字希望可以认识新朋友
呢度一時時有人,haha

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-5 18:41 發表 查看引用來源

師兄你應該都忙啦,但家陣D天氣唔係人咁笨,野野都35以上,你都小心D喎。
係啊,玩拉花,小弟其實係一名咖啡師黎架。
忙其次,主要煩,上面指示好多時唔清晰

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-8 21:13 發表 查看引用來源

而家好多拳館,設備已經好唔錯,其實好多人放工又或星期日都會去玩添,師兄真係要試下。

我不嬲都鐘意同人對打,之前已經學詠春,但可以用齊晒拳肘膝腳仲要夠侵略性,應該算係泰拳,我地中國功夫點到即止,我欣賞,但如果討論到體重 ...
龍兄講得岩。但相比起拳腳,我其實對捱下,或者對抗性d既部份有興趣。其實kick-boxing會唔會岩玩d呢?
PS今朝游完水換衫發現頭頂盞燈照得啲線條幾出,打個卡分享下先😁

附件

引用:
原帖由 小Koey 於 2023-6-8 22:34 發表 查看引用來源
erm。。。做人要谦虚~但是我相信不论男女,有自信最美
無錯啊,師妹唔介意講多d妳既野黎聽下。
妳平時鐘意玩咩,有咩最拿手?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆