上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 史隆教練 於 2023-6-9 10:03 發表 查看引用來源

忙其次,主要煩,上面指示好多時唔清晰
咦,師兄,我都面對緊類似問題喎。
我就煩緊d新政策,一時一樣可鬆可緊最煩人,即你話女人咁樣就正,個政策唔清晰真係好麻煩。

引用:
原帖由 vanillasky 於 2023-6-9 10:26 發表 查看引用來源
龍兄講得岩。但相比起拳腳,我其實對捱下,或者對抗性d既部份有興趣。其實kick-boxing會唔會岩玩d呢?
PS今朝游完水換衫發現頭頂盞燈照得啲線條幾出,打個卡分享下先😁 ...
哈哈,其實兩樣都得架,睇師兄鐘意邊樣遮。揀泰拳因為有肘膝,一野ko既超強破壞力夠危機感,而且玩腳招都已好多花款,打泰拳個body唔操得有咁上下結實,真係捱唔起幾多下架喳,我玩開一對一training ,所以教練會不斷修正我body去令個威力打得更好,咁kick boxing係點我就唔清楚喇,幫唔到師兄。

師兄已加貓樣,body就唔好咁out focus 好喎,哈哈。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-9 10:30 發表 查看引用來源

咦,師兄,我都面對緊類似問題喎。
我就煩緊d新政策,一時一樣可鬆可緊最煩人,即你話女人咁樣就正,個政策唔清晰真係好麻煩。
所以收唔到最新指示
我就咋唔知

引用:
原帖由 史隆教練 於 2023-6-9 10:42 發表 查看引用來源

所以收唔到最新指示
我就咋唔知
HAHA..... 咁你都好D,我呢度係有屎忽鬼中間再搞下事,想拎著數,口講簡單無問題,實際做遲D都出事果隻,打人無罪我一定踢左佢上太空。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-9 10:57 發表 查看引用來源

HAHA..... 咁你都好D,我呢度係有屎忽鬼中間再搞下事,想拎著數,口講簡單無問題,實際做遲D都出事果隻,打人無罪我一定踢左佢上太空。
今時今日角制大刀會興用刀

引用:
原帖由 史隆教練 於 2023-6-9 11:13 發表 查看引用來源

HAHA...... 發生呢件事,我都較少提,唔係避而不提,而係一動不如一靜。
我唔鐘意以偏概全,更唔想因未係時候,討論時被曲解而誤會有情緒或精神問題就係問題。

但師兄簡單講既呢句都係真,家陣用刀,真係會人人自危,所以大家都要小心。
我係另一個post度見有人留言,問做咩見有人拎住把刀插個女仔,咁多途人都唔合力救,其實我想講,咩都唔識,真係唔好懶叻。

引用:
原帖由 史隆教練 於 9/6/2023 11:13 發表 查看引用來源

最近真係多咗有刀同冇刀嘅事件,一件接住一件。呢個現象,套用萬物周期 (Universal Cycle of Change) 嘅概念,你會發現我哋整個社會已經由暗湧期 (Turbulence) 步入混亂期 (Chaos),但係大家仍然只係頭痛醫頭嘅心態。

雖然呢度大部分時間都只係講下鹹濕嘢,不過相信好多師兄師姐都係有顆正義嘅心,唔會任由呢啲事不停發生。

即係咁呀,如果大家都唔顧下出面啲麻煩事,到時冇人喺度講鹹故吹鹹水㗎啦😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-9 11:51 發表 查看引用來源

最近真係多咗有刀同冇刀嘅事件,一件接住一件。呢個現象,套用萬物周期 (Universal Cycle of Change) 嘅概念,你會發現我哋整個社會已經由暗湧期 (Turbulence) 步入混亂期 (Chaos),但係大家仍然只係頭痛醫頭嘅心態。

雖 ...
非常認同,我覺得就好似我地身體既小毛病一樣,大家精神好,身體健康,毛病係無辦法作惡,最多我地一兩次大意時,感冒下,佢地以為有機可乘,就會搞搞震,係呢D時候,其實係一個警號,唔理佢,佢會默默蘊釀成大問題,到時再出事,就太遲。
防患未然,人人都識講,但做起上黎都幾難,但難,先要更加做。做人地做唔到,方為人上人。

為左大家可以繼續講多D咸濕野,我地都要有呢方面既警覺性。

引用:
原帖由 dragonbone 於 9/6/2023 11:59 發表 查看引用來源

非常認同,我覺得就好似我地身體既小毛病一樣,大家精神好,身體健康,毛病係無辦法作惡,最多我地一兩次大意時,感冒下,佢地以為有機可乘,就會搞搞震,係呢D時候,其實係一個警號,唔理佢,佢會默默蘊釀成大問題,到時再出事,就太遲。
防患 ...
哈哈哈,呢樣先緊要,為咗呢度嘅鹹水有得長吹長有著想,唔好俾佢停😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2023-6-9 12:14 發表 查看引用來源

哈哈哈,呢樣先緊要,為咗呢度嘅鹹水有得長吹長有著想,唔好俾佢停😬
尷尬事--

矛錯,HAHA.......
而且咸事好多時係發生俾有準備既人,無準備,就好尷尬架啦,

講開尷尬事,今早就真係多多少少有D尷尬。事源今日起身出門,我就如常on膠膠係度等𨋢,唔知大家點,係等𨋢同時我都會習慣用𨋢門當鏡黎邊等邊執下個look,我單位明明有幾部𨋢,但往往仍然要等好耐,咁當我知有一部黎緊,又等到悶,我就企定係門口等佢開門,與此同時就係度捽住眼,當我捽緊眼又依稀見開門時,好自然就行前,點知原來有個女生同樣正一正企係𨋢裡近門口位置,我當堂征一征呆左望住佢,佢就即時忍唔住笑左下,因為果下大家應該無一尺距離。

之後點,我就有D尷尬全程向左向右望,佢嘛,靚女黎既,我估佢唔係笑緊我,但係𨋢裡面,佢全程對住𨋢門近一近係度照鏡,我估佢唔係扮緊我笑我掛....... 但就真係有D老尷囉。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆