上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.7k  1.3m

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-8-5 13:08 發表 查看引用來源

叫天不應叫地不聞好吖,小姐,你嗌破喉嚨都冇人理你㗎喇😬
無錯,明明咩事都無加呢句,男人整多個咸濕樣,成個氣氛會出晒黎,女既會不期然尖叫同想走。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-8-5 13:29 發表 查看引用來源

少說話多做事係好多人嘅一般做法,怕自己講錯說話,或者唔識講一啲適合場面嘅說話。阿星中意多說話多做事,講俾有需要知道嘅人知道要做咩事,詳盡解釋直到對方能夠明白可以執行為止。呢啲說話唔少得,所以一定要多說話多做事 ...
師兄你啱。
只係對住太蠢既人我少左呢份心思。
尤其佢地以為自己好啱又或好有道理時。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-8-5 15:31 發表 查看引用來源

每上一級樓梯,有冇插出丶入少少咁呢?
你流晒汗,女伴應該流晒水,一齊濕

天窗?馬代好多呀!不過小心呀鄰居玩緊航拍🤣
師妹,當然有啦。
果時係廳玩到咁上下,都係覺上房玩正D,但又唔想分開,所以變力佢手挽住我頸,我抱起佢成個人上樓梯,上緊時真係會順住個勢出出入入嘛,女生仲係面前勁哎,都真係會被佢D水濕到落我袋底同大脾架。

果時唔係馬代,係加國間屋,主人房同浴室既天花都係天窗黎,真心正到爆。
講開馬代.....我超想去喔。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-8-5 15:32 發表 查看引用來源

用字準確啲!

條仔?
條佬會唔會貼切些?😅
係,係孝順佬。
所以呢,女人想要一個普通收入既孝順型仔?定要大肚腩地中海既孝順有錢佬呢?

如果2樣都無都仲要對個女生呼呼喝喝真係食屎,但我見真係唔少。

引用:
原帖由 dragonbone 於 5/8/2021 18:16 發表 查看引用來源

無錯,明明咩事都無加呢句,男人整多個咸濕樣,成個氣氛會出晒黎,女既會不期然尖叫同想走。
跟住就要做個石堅樣出嚟啦😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 5/8/2021 18:18 發表 查看引用來源

師兄你啱。
只係對住太蠢既人我少左呢份心思。
尤其佢地以為自己好啱又或好有道理時。
呵,呢啲人好難令佢哋改變思考方式,問題其實唔係做唔做得到,而係有冇價值去做,理論上要令一個人改變,只要有足夠資源包括理據,時間,規劃等等,不過最重要嘅係,有冇幫呢個人嘅價值😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-8-5 09:59 發表 查看引用來源

一段溝通入面,被對方吸收接受嘅,內容大概只係7%,聲線語調佔38%,而表情同肢體動作佔整體嘅55%。即係話非語言溝通喺一段對話入面其實佔好大嘅比重。

舉個例子:

你話:「你好叻。」(平板語氣),對方係唔知你讚定彈;
如果你話:「 ...
文字溝通就少左大部分訊息。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-8-5 11:58 發表 查看引用來源

師兄,我遇過幾個,講:可唔可以唔好咁溫柔?
呢個世界,靚仔靚女著數好多。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-8-6 10:19 發表 查看引用來源
呢個世界,靚仔靚女著數好多。
係?好羨慕啊!

即刻買餸都多兩條蔥🤣

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 6/8/2021 10:18 發表 查看引用來源

文字溝通就少左大部分訊息。
係呀,有內容冇聲線語氣肢體動作,信息溝通大打折扣㗎😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆