上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
19.8k  1.3m

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 6/8/2021 10:19 發表 查看引用來源
呢個世界,靚仔靚女著數好多。
所以阿星從來都非常之唔著數😬

引用:
原帖由 Katrinacat 於 6/8/2021 10:36 發表 查看引用來源

係?好羨慕啊!

即刻買餸都多兩條蔥🤣
唔,唔通阿吉貓買餸啲蔥多到可以攞出嚟賣?😬

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2021-8-6 10:36 發表 查看引用來源

係?好羨慕啊!

即刻買餸都多兩條蔥🤣
嗱,買野氹得掂街市係好有自豪感,因為需要佢地見師奶見搬運粗人唔少,好口D真係有著數架。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-8-6 11:18 發表 查看引用來源

唔,唔通阿吉貓買餸啲蔥多到可以攞出嚟賣?😬
老板幾叻都好,講得掂落手落腳做野果班,先係拎著數既關鍵。
阿姐會為我留OK印花,我覺得自己好叻架。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-8-5 19:27 發表 查看引用來源

呵,呢啲人好難令佢哋改變思考方式,問題其實唔係做唔做得到,而係有冇價值去做,理論上要令一個人改變,只要有足夠資源包括理據,時間,規劃等等,不過最重要嘅係,有冇幫呢個人嘅價值😬 ...
幫一個人已要想方法幫,更重要係佢值唔值,其實好多時都唔值呢。
懂生存的人唔會太多個人情緒去影響做人做事,可惜真係好多人唔懂呢。

引用:
原帖由 dragonbone 於 6/8/2021 12:49 發表 查看引用來源

老板幾叻都好,講得掂落手落腳做野果班,先係拎著數既關鍵。
阿姐會為我留OK印花,我覺得自己好叻架。
嘩,師兄果然本樹,有姐姐為你留印花,正所謂:有功者留飯不留餸,無功者飯餸不留,本樹本樹😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 6/8/2021 12:52 發表 查看引用來源

幫一個人已要想方法幫,更重要係佢值唔值,其實好多時都唔值呢。
懂生存的人唔會太多個人情緒去影響做人做事,可惜真係好多人唔懂呢。
有資質成功嘅人,本身嘅質素都唔會差得去邊,其實一眼就多少睇得出,最後幫定唔幫係自己嘅選擇😬

引用:
原帖由 dragonbone 於 2021-7-30 12:21 發表 查看引用來源

男人有情趣有才華有樣有碌野,其實玩晒架啦師兄,haha.......
睇到師兄咁講,我都心思思添🧏‍♀️

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-21 16:57 發表 查看引用來源

所以要識到一個好女人要花更加多嘅心思,識一個後生女就相對唔使幾多心機都可以,挑戰性相對有趣好多😬
好女人值得花心機喎💁‍♀️

呢個帖就嚟900頁,好利害吖

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆