上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
664  1.3m

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2024-5-4 04:12 發表 查看引用來源

有冇負責人聯絡到or 查詢吓發生乜樹呀?
我電郵過去問客戶服務,已經過去好幾天啦,但無回覆。

cat姐呢排忙咩?做gym?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-5-6 11:01 發表 查看引用來源

HAHA........古代應該都好唔方便,我係度諗,古代無手機無車無飛機,真係約人都煩到嘔,HAHA.....真係玩老婆都似。
再黎多次人生,係現代先多野玩嘛,死火,可能睇得多穿越劇添。 ...
現代人的物質生活可能好過古代的皇帝~

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-5-6 11:01 發表 查看引用來源

HAHA........古代應該都好唔方便,我係度諗,古代無手機無車無飛機,真係約人都煩到嘔,HAHA.....真係玩老婆都似。
再黎多次人生,係現代先多野玩嘛,死火,可能睇得多穿越劇添。 ...
現代人的物質生活可能好過古代的皇帝~

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-5-7 19:15 發表 查看引用來源

HAHA.....我覺得我地既年代感覺好似係最好。
由唔方便既無手機無智能到而家好易可以貫通全世界,其實都真係好Amazing。

而家當然好過做皇帝,咩海鮮都可以食,以前,好多野食平民食都無得食,但生於古代,會唔會三妻四妾,都係 ...
現代社會外在的物質係遠勝於古代。但現今城市的焦慮、壓力、精神緊張等等,應是比以前大好多。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2024-5-7 19:15 發表 查看引用來源

HAHA.....我覺得我地既年代感覺好似係最好。
由唔方便既無手機無智能到而家好易可以貫通全世界,其實都真係好Amazing。

而家當然好過做皇帝,咩海鮮都可以食,以前,好多野食平民食都無得食,但生於古代,會唔會三妻四妾,都係 ...
現代社會外在的物質係遠勝於古代。但現今城市的焦慮、壓力、精神緊張等等,應是比以前大好多。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆