上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-9 16:14 發表 查看引用來源

師兄用到市場行走咁商業化,咁阿星係咪都要用市場佔有率呢類統計數字嚟解答師兄呢?

女伴都仍然有嘅,不過阿星已經冇以前咁積極進取啦,年紀大,留返啲時間俾屋企人同睇書好啲😬 ...
exact7y.
女人永遠都吸引,但男人永遠都食唔晒,而且,慢慢地發現來來去去幾款套路,即可能係我問題啦。
所以我老早都將時間放係D嗜好上。

引用:
原帖由 licklickson 於 2021-7-9 16:19 發表 查看引用來源
睇來師兄對人妻好有硏究,應該食咗唔少!😉
有研究,但未到好。
通常都係被女人研究多,我又唔會偏好只揀人妻。相反揀我既多數係廿歲左右既女生,唔係玩野,我講過,我鐘意成熟同獨立既女人,所以無食多過食左應該講,
而食左唔少......唔,我估我真係叫少,反而近日引區多左囡囡,師兄有無收穫呢?定已經有??HAHA.......

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-9 19:16 發表 查看引用來源

師兄同阿星都係英雄,所以英雄所見略同😬
HAHA......英雄?我想,就算做唔到英雄,都唔想做狗熊,豬紅呢~~~~

我睇唔起男人廢,即可能無本事過自己既女人,仲要發女人惡既男人,真係廢中之廢。
我認我係呢方面比較膚淺睇唔開,即我接受到女人唔叻但靚,但接受唔到男人廢但扮叻,身邊........ 總會有呢D人間唔中出現。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-10 18:31 發表 查看引用來源

做到英雄並唔容易,但係英雄之旅總會有個開始。踏入英雄之旅,就係邁向卓越嘅第一步。每個人都有機會卓越,只係每個人嘅選擇唔同,未必個個人都睇到選項,最後做出佢哋覺得冇得揀嘅選擇,走上不歸路。

男人廢,在於佢自己睇低自 ...
HAHA...... 女人之外,我對太多野有興趣,有太多野想學,想玩,我呢,覺得一個男人敢於挑戰,就會要求身體跟住上,跟唔住就train到跟得住,腦袋懶耐了,就震盪一下,轉數自然快狠準,有了目標的男人就會有光芒,就算唔搵,女人都會自然埋身,呢個係我經驗之談。

吐露了不滿,係因為總有男人廢廢地,但其實都唔關我事既,HAHA.......

至於受唔受歡迎啦喎,我又咁睇,係不失原則和尊嚴底線下我會做好多野而其他男人覺得無必要時,女人揀我,我又覺得係自必然既事,係唔係呢??其實是絕對係呢~~~~

引用:
原帖由 licklickson 於 2021-7-10 19:01 發表 查看引用來源
點為之少先?邊個有收穫呀,都係留言吹下水啫!😂
多少每個人定義唔同,我既少,係因為我推既多,揀左要既少,咁...... 我當少架啦,HAHA.......

引區有收穫囉,我呢方面唔轉彎抹角,係呢度,真心有高質。
當然,我地成日講可遇不可求係客套話,真係吸引到人,幾時都係遇上就想求定唔求了。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2021-7-11 23:07 發表 查看引用來源

姨姨的確係正…

今日勁好天,又過左個悠閒下午。

咁熱天,週圍都係背心短褲短裙,好正呢。
HAHA....... 而家先7月,仲有8月9月,真係無得頂。
但正既有,更見好多女人性感的著,但佢地其實係唔係唔知佢地D肉肉"滋"左出黎呢係腰間??

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-11 23:16 發表 查看引用來源

套用1萬小時定律,當一個人專注做一件事逹到1萬小時或以上,就開始踏入專家嘅門檻,邁向專家嘅境界。任何人做到呢一點,都會發出美麗嘅光輝,可以照亮人。阿星如無意外應該可能或者有機會已經踏入呢個境界,因為阿星由中學開始 ...
師兄呢句可圈可點。

1萬小時,非同小可既時間。
關鍵真係在於師兄講既專注與否。
記得曾有對話: 有位斯文女生駁斥賣弄年資既老油條師傅。

老油條: 我呀,係呢行做左廿年,我做緊時妳仲細路女喳,我會唔識??#$^&*啦~~~~
女生: 你唔係做左呢行廿年,你係用廿年時間做黎做去都係用呢個方法無進步過遮.........

1萬小時的專注進步,同1萬小時既重複無思考人生,成就專家與豬兜既分別。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2021-7-13 10:29 發表 查看引用來源
你地講溜冰我都好耐無玩
師兄,溜冰就真係要玩啦,運動就係爽嘛。
小弟不材,我識滑雪,唔識溜冰,之前玩過,心中幻想既瀟灑,換黎腳震震咁行喳。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2021-7-13 11:29 發表 查看引用來源

舊時讀書約女踩冰多😂😂
依家都有keep住hea跑😂😂
師兄,係唔係復辦番D長跑比賽了??
早排我睇新聞好似有類似報導。
黎緊奧運,近年生活太悶,終於有D開心刺激野睇下。

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-13 11:40 發表 查看引用來源

哈哈,師兄講中哂阿星心入面想講嘅嘢。有時唔太想講出嚟,因為呢啲道理其實非常顯淺,而且其實由頭到尾都唔需要向住女人,只要自己嘅價值夠高,自然會有女人被吸引。好似讚緊自己添,師兄由得阿星自我陶醉啦😬 ...
HAHA,陶醉?why not?醉得起,可以一齊醉添。
男人同男人講野,我覺得要客氣,但從來唔使謙虛得過份,適可而止就夠。
所以我知我有時講野未必人人鐘意,只係....... 我通常都唔太理會,即...... 我唔介意人地點諗。

同樣,我就會好care我專注既事,女人呢,會有投射機制,佢地見男人會係某D事情上顯露一份魅力時,佢地會諗如果吸引到呢個男人,呢個男人會唔會將呢份魅力同樣以愛情觀放係自己身上呢?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆