上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
317  1.3m

Merry Christmas 🎄

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-4-28 17:06 發表 查看引用來源

HAHA...... 肥左,通關之後多左應酬,基本上每個星期總有幾晚走唔甩,我早排先俾教練笑唔夠靈活。
同時fb同Ig勁多fd去分享D旅遊相,搞到我都想去玩同陽光玩遊戲,所以我俾個時間自己,6月點都要減到見成績為止。 ...
我而家都肥到隻豬咁。不如6月尾一齊自貼丫🤣

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-5-2 14:21 發表 查看引用來源

師兄好耐無見,呢個提議有意思,唔錯喎,如果教練師兄一齊玩就正嘞。
係,學你話齋,有個目標好好多😎。我唔望朱古力,肚腩細返一個碼就ok。
教練師兄應該操開,應該即刻自貼都得💪

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-5-2 16:03 發表 查看引用來源

朱古力?我食就有,身就無喇,HAHA.....

6月底,應該都有希望既,至少時間上唔絕望,HAHA......
如果飲食上可以控制到,我應該唔係無可能,師兄都加油。
教練師兄如果一直有跑開,佢更一早good fit mode,睇佢點覆先。 ...
咁等你6月底展示成果啦❤️
戒口真係好難,不如戒左酒先🤣

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-5-4 15:46 發表 查看引用來源

要應酬已經難食得少,我得單拖時先可以戒口喳。
但6月底,有意思,時間一定唔夠,但夠挑戰性,好玩喎,可以一試。😁😁
咁你有幾可單拖先?😂
今日未計晚飯,已經食左三餐。不過我今日做左50下引體既💪

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-5-4 22:11 發表 查看引用來源

晚飯一定唔得,中午都半數要傾野。
其他時間盡做啦,哈哈。
師兄仲有操咩先?
咁真係唔容易。唯有就住食。同埋出街食多數好多油同調味料,我都覺得唔係咁健康。
我平時一個禮拜gym三日,一日腳一日胸一日同Soso腳背胸,另外會跑兩日加引體burpee combo.淨返d時間就同個仔打波跑步。操得甘成日肚餓,所以一日五餐變成常態🫢係由今個星期開始gym完加多個慢跑減下肥囉。
龍兄又有咩program玩緊?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-5-5 14:46 發表 查看引用來源

嘩,師兄,你勤力過我好多啦,HAHA.......
我連去gym room都無時間喇........ 之前都係2日自己操加1日跑步,家陣變左打泰拳同埋跳繩喳。
唔得,等我試下同你唔同既train法,戒戒口先。
我無gym,轉左操成set泰拳,希望追到師兄 ...
我都超忙,呢幾年邊做野邊進修考埋個牌。但係就更加要操野來保持幹勁同正能量。龍兄成日話有料自然會吸女,呢幾年我就係靠住呢份正能量吸到幾個伯樂。
言歸正傳,聽講操泰拳運動量都好大,加埋戒口應該瘦得好快。未計宵夜,我今日又忍唔到口食左4餐😂不過都有操既,玩胸膊,仲加碼jog左20分鐘。

但想知泰拳有咩玩。係咪好甘?

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-3 16:22 發表 查看引用來源

師兄,剛返黎,超忙啊,下星期先係戲肉既忙.........
所以行開左,HAHA.......

同埋同左位女生去左玩咖啡,體驗又幾唔錯喎。
我都好忙。有無打拳呀?好似愈打愈好喎

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-5 18:40 發表 查看引用來源

有打拳啊,應該講越來越投入添,買既裝備都多左,平時太忙喇,反而好想搵時間去釋放一下壓力,以前Sparring,基本係睇唔出教練既破綻,當然而家都唔係叫睇得出,但可以對攻一下,自己受得起之餘打反應互搶都可以,但耐力都係差D,打3 rou ...
正喎!我都想試下

引用:
原帖由 dragonbone 於 2023-6-7 18:39 發表 查看引用來源

係,有得玩一定要試。
因為泰拳講求反應,速度,耐力,抗打力,戰術,真心好玩。
而且因為玩左佢,我又更有心機同方向去操,平常操極都係keep body,而家就多樣目標,就係令身體要追得上自己轉數同反應,Sparring時捱得打又要打中對手,呢 ...
堅想玩!但點解當初揀泰拳既?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆