上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-21 09:06 發表 查看引用來源

我在房間隔離的時候,
每朝都在床邊做超過百下嘅捲腹,
拉力帶陪我渡過隔離的日子。😂😂😂
你就正啦,變左閉關練功。
我都在房陪小朋友隔離,無時間好好去練,仲陪佢玩,佢仲精神過我,又唱歌又跳舞,令我懷疑緊人生...... 即我意思我懷疑中果個係我,佢入黎陪我咁........

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-21 09:10 發表 查看引用來源

呢段時間辛苦你了!加油!💪💪💪
師兄,你fit左我fat左.........

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2022-3-21 10:19 發表 查看引用來源
冇辦法,只可以咩都堆哂入去比佢
HAHA...... 而家已好幸福,有手機,平板,遊戲機,電腦,幸好停左課。
但我想講,其實佢地由第一日,都已跳跳紮,但我反而仲放心,因為我情願咁樣,好過有咩唔舒服。
其實我反而覺得困房,大人好似比小朋友仲唔適應,佢地可以好樂天一張紙玩半日畫半日,我估大人已諗10萬個為什麼去難為緊自己。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2022-3-21 10:20 發表 查看引用來源
紅牛呀洗唔洗?
如果真係有呢14日,帶定都好,一陣方圓10哩都可以俾人買晒。

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-21 11:13 發表 查看引用來源

呢個係呀!
不過我仍然在增肌中,
每日都食好多牛扒雞飯,
所以肚臍附近仍然有不少脂肪,
唔緊要啦!
操大咗胸肌膊頭先算啦!🤭
話咁快就黎4月,係時候操到FIT一FIT啊師兄。
食雞胸好,少脂肪多動物蛋白~~~~

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-21 15:29 發表 查看引用來源

我已重新投入工作,
我就覺得已經冇得考量點樣中招,
唯有勇於面對疫情,
盡量防止病疫在家擴散。
師兄加油啊!💪💪💪
哈哈,都好架,我睇書,難得有機會去坐定定咁進修下。

引用:
原帖由 sam7211 於 2022-3-21 15:37 發表 查看引用來源

多謝師兄指點,
但我多外出用膳,
所以牛扒雞扒比較容易選擇,
雖然冇雞胸肉咁好,
個人覺得總好過食其他,
嚟緊8月,我就鎩練左兩年了!😅
你提起我又想講,我趁呢個機會,改變左飲食,少食肉,輕運動,改變緊體質,因為無外出,飲水機會多左,好似都有幫助。
即d人成日講,戴左口罩,其實少左睇醫生,即除左疫情,感冒都少左。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-3-22 09:43 發表 查看引用來源

好耐冇蒲頭,嚟報個到先。生活習慣嘅改變,有事都係幾好嘅事嚟,因為唔會全面太規律化,有啲空間俾自己改變下,點都係好事。最近大家忙嘛?😬 ...
我就打仗中......
希望大家都好~~~~
師兄無見好耐,唔通你....... 好忙??

引用:
原帖由 tml0398 於 2022-3-22 11:04 發表 查看引用來源

已為中了招暫搬了去糟榚湾隔離..
師兄帶左咩野去"渡過"呢個日子??聽講打左2針,如果陰性好似可以早D走。

引用:
原帖由 star_platina 於 2022-3-22 12:08 發表 查看引用來源

中咗招反而有時間更新故仔😬
HAHA......如果係,好事喎~~~~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆