上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-7 13:36 發表 查看引用來源

師兄,齊齊努力啊!💪💪💪
Haha.....
其實我係度出入不平衡中,我近排開始試下整野食,同時又運動,而家係肥瘦之間角力中。
但好似暫時增磅方面稍為領先。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2020-9-7 15:59 發表 查看引用來源

我都睇唔到喎!
係咪錯過咗啲咩呢?
滅屎左混身肌肉既SAM哥玉照

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-7 15:42 發表 查看引用來源

其實我都有睇過類似的問題,
好似話增磅和食量多寡沒關乎,
重點是要避走熱量,
現在我每天都食很多嘢,
多菜少肉少熱量,
上個月至今,
應該好快會輕了10磅,
但我唔想再輕了!

呢度有講關於增肌減脂的飲食方法。
https://youtu. ...
師兄堅有決心喎,其實我都少左DD肉既,但我想波肌大嘛,會專食蛋白質既野囉。
但近幾個月,雪糕又平,整甜品又會試味同食,真係......想輕都難。
而且我多左同家人食飯,我唔想係佢地面前好似好刻意控制飲食,所以磅數無咩點輕,好在一直唔多理想既波肌好似有少少上肉。

師兄可以隨自己意思控制飲食係好呢~~

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-8 09:46 發表 查看引用來源

真的嗎?可惜我蠢蛋,
又上傳唔到。😂😂😂
終於攪掂了!已找了數。😅😅😅
師兄應該放呢張相去頭像度

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-8 11:46 發表 查看引用來源

唔啦!好麻煩,
找完數就算數了!😅
HAHA......師兄,請問麻煩左係邊呢?
講笑遮~~~~
而家定一個目標,當更有成績時,才再post都未遲。

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-9-8 11:16 發表 查看引用來源
係喎,哈哈👍
無錯,換下頭像先有新鮮感嘛。

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-8 13:57 發表 查看引用來源

我都唔識轉,
已放棄了!
師兄,你可以試下jpg或png兩樣格式。
其實都OK既。我估象素亦係一個問題,要改細D,咁對奶肌無影響架放心。

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-8 15:17 發表 查看引用來源

師兄一向都咁風趣幽默,
奶肌都俾你諗得到,笑死我,
多謝師兄三番四次提點,
算啦!其實某方面我都好懶,
而且比卡超都唔錯。😂😂😂
HAHA.......真架,師兄想想,我地男人成日會遐想女生對奶有幾大,33?34?定35,36先?
其實上圍大唔係重點,Cup數大先係皇道嘛,女生背厚,36上圍都無用,身簿腰幼,講你知佢係33樓,係正到爆,即係咩?33F啊。
咁唔F,係C或D都正死啦。(最怕係梁朝偉係無間道吸果隻粉遮........即係咩?AA級啊)

咁我地男人無Cup數,只有級數,胸以肌肉為主,但其實女人見到大大對都會舐同啜,係唔係都應該叫奶肌先。

引用:
原帖由 mui1892 於 2020-9-8 15:36 發表 查看引用來源
你有玩呀
我之前見到街的阿婆阿公都有玩
我果邊好似有賽場,好多時見D男人一人拎3部機係畫面度了了下............
我估而家仲好多人玩。

我見有次個黑鬼打MMA,佢KO左條友,居然掟個果D蛋出黎,好似係扮收伏左個對手

無可替代的----生日夜(2)

我地好快就到目的地,今次有D特別,和Cherry相識的這段日子裡,今次還是我們第一次慶祝,當然要好好令她開心一番。今次帶Cherry的地方有兩處但其實都是同一目的地,由代客泊好車後,我就和Cherry上去100樓了。無錯,我帶她的是天際100,在當時來說,還是非常的新,剛落成了不久。那個可以俯瞰維港夜景的設計,如果可以擁著想親蜜的人一起看日落,是非常浪漫的一回事呢。因為我們早到,看著這樣的天際變化,浮雲在夕陽下的層次份外分明。我去過的地方不算多也不算少,但香港的夜景其實絕對可以打入我的心水十大靚景。我看看錶,和我預約的時間差不多時,我就領著Cherry去下一目的地了。她不遠,就是位於同棟樓層的102樓Tosca Di Angelo,這家意大利餐廳的設計很不錯,不造作,時尚得來脫俗,由於我早做了準備,所以很幸運地可以坐著窗邊位,此時太陽已換了班,由夜景來延續我們今夜的浪漫。

我: 雖然講今晚由我話事,但食野方面,妳想作主嗎?
Cherry: 想啊。 ( Cherry愛吃的本色不改,她是少數我見過食極唔肥既人,所以同Cherry食飯,就是開心,因為她不會食少少就說飽,而是她會和我一起食足整晚,這就是爽。 )
我: 好,咁妳知道我想食咩嗎?
Cherry: 我唔知架~~~~ 我叫咩,你咪食咩囉,今晚唔係我話事咩?
我: Haha…… 好好好,我就睇下今晚我有咩野食~~~~ 但麻煩甜品留番俾我話事唔該。

說實在,我已記不起那晚我們是叫了4、5、6還是多少個Course的晚餐了,只知那晚很盡興,Cherry點了白酒來飲,因為我開車,我只點了Mocktail來濕濕咀。Cherry可能真的很開心了,在這開揚的地方,她居然切完就遞起那件羊扒餵我吃,我先是有點遲疑,但還是迎上吃掉。

我: 妳……. 唔怕? ( 今晚…… 是夢幻的,但舉止上,小心是必然的吧?不是嗎? )
Cherry: 今晚我唔想諗太多,而且,我估我唔會有好多朋友會黎Tosca Di Angelo食飯,所以應該安全。
我: Haha…… 原來係咁,大膽。 ( 說完,我就輕握了Cherry枱上的手,這是我們平常不會明目張膽做的,而Cherry也受落,她在微笑以回應我的百厭。 )
Cherry: 嘿…嘿….. 更大膽既都有。 ( 此時Cherry在枱下,趁沒有人為意下,以小腿在輕撩我雙腳。 )
我: 今晚D野食…….. 唔通有問題?
Cherry: 係咩?你既扒有問題?我既都好好食喎。
我: 我意思係,令妳咁開心同主動呀,以後真係要帶多D妳黎先得。
Cherry: Haha…… 咁無事啦。 ( 講完,Cherry就縮返她的腳了。 )
我: 喂喂,我講笑喳。 ( 之後我倆輕輕的在笑,就繼續用餐了。 )

這家餐廳除了美輪美奐的環境,好味的食材外,她每位客人的座位也是有一定距離,以保持私隱。當我們食到一半時,隔一個座位的一對情侶,此時waiter推來了餐車,那是一款佈滿乾冰的甜品,乾冰造成的霧化作用令那對情侶如置身幻境,接著另一位waitress亦捧來了生日蛋糕,看來今天是那位女士生日,她很開心,她男友接著也拿出了禮物。這份心思對Cherry來說是有點羨慕的。

Cherry: 嘩…… 好開心啊,果個甜品好靚啊,仲有生日蛋糕添,你見到嘛?
我: 吓,妳想食生日蛋糕? ( 我露出了錯愕的表情。 )
Cherry: Haha….. 唔係,我生日都過左啦,有你陪我黎呢度慶祝,我已好開心,好心滿意足了。
我: 哎呀,死火,早知我都準備好D啦。
Cherry: Haha….. 唔使呀,你今晚帶我去天際,再黎呢度食野,我已好開心了,食蛋糕既野,我同你兩個都食唔晒啦,叫左會嘥。 ( 此時看見在旁的情侶剛唱完生日歌,吹蠟燭來,大家就是不認識,也禮貌地拍起手來以示祝福。 )
我: 咁食唔晒……. 都唔怕既。
Cherry: Haha….. 你想整肥我咩。 ( 我知Cherry在為我好落台,想我好過一點而說的呢。此時…….. )

就在此時,waiter再推來了餐車,起初Cherry有點茫然,直到那餐車推到來我倆旁,餐車上除了剛才看見的乾冰甜品外,還有4、5款不同的甜點,還有還有嘛,waitress亦徐徐地拿來寫了Cherry名字的小型蛋糕,一時之間,我倆枱上盡是蛋糕和甜品,加上乾冰在霧化下,氣氛環境就是一流。

我: 唔好意思啊,睇黎妳點都要陪我食晒佢先走得啦。 ( 我此時看見Cherry眼有少少淚光。 )
Cherry: 點解既?
我: 無啊,其實我一早已order左,只係估唔到餐廳送俾果對情侶先喳。
Cherry: 我意思係……. 點解妳對我咁好既?
我: 唔……. 咁妳鐘唔鐘意?
Cherry: 鐘意,就算會肥,我都會盡量食晒佢地。
我: Haha….. 咁又唔使。我見每樣甜品都好吸引,所以除左蛋糕外,我每樣都想同妳一齊試晒佢。
Cherry: 多謝你。
我: Haha….. 快D食啦。妳鐘意我既安排,我就開心了。

當Cherry許願吹蠟燭後,我倆就一起品嚐不同的甜點,此刻我倆就是有點忘情的在互相食不同的甜點,食自己面前的,亦食對方碟上的,那很快樂,亦令人難忘。妳在有好感,喜歡的人面前,總會想令自己加點印象分而盡力討好對方,其實我也會,但我更喜愛表現出真我,如果現在貪咀的我食得花面貓妳也不討厭我,那我會覺得,妳是打從心底不介意和我一起。

我: 試完乾冰果款,再食呢個心太軟啦。一冰一火,好正架,再唔食就溶晒啦。
Cherry: 我已經被你溶晒啦。 ( 說完Cherry坐在我旁在為我抹咀角。 )
我: Haha…… 咁快抹,一陣再污糟點算。
Cherry: 再抹囉。 ( Cherry少有的主動表達情感,那刻我倆也懶理旁人的吻了一下。 )
我: 唔好郁先。 ( 我從我的背包掏出了小盒子,那是一條手鏈,它不是什麼昂貴的名牌手鏈,純粹是我的一點心意。此時我為Cherry戴上。 )
Cherry: 好靚啊。
我: 其實佢唔係咩貴野黎架,但裡面就有少少意思既,當中的水晶石係代表妳星座,可以改善妳人際關係呢。 ( Cherry的工作,人際融和非常緊要呢。 )
Cherry: Haha…… 多謝你,乜你覺得我需要改善咩?
我: 係啊,我想妳對我好D嘛。 ( 我笑著說。 )
Chery: 乜我對你唔好咩? ( Cherry此時仰前靠近著我說。 )
我: 唔……. 可以再好D就好嘞~~~~ Haha….. ( 說完,Cherry就再吻了我一下。 )

當埋單走時,我倆也食得飽飽的,在ICC某位置等代客開車來時,Cherry主動的伸手挽著我手臂靠過來。
Cherry: 先生,請問下一個行程係咩? ( Cherry可能實在太開心了,她飲了不止一杯酒,現在的她,臉頰有些粉,唇比原先更紅,那有點點迷惑著我。 )
我: 其實雖然而家仲早,但聽日要返工喎,妳要唔要我開車車妳返去先?
Cherry: 我呢…… 條裙同鞋都係新架。 ( Cherry靠近我耳邊細說。 )
我: Haha…… 我知我知,我頭先係車度咪講左囉,妳係唔係有少少醉啊。
Cherry: 唔係呀……… 我係想講,我全身裡裡外外既衣著都係新架,你想唔想睇下啊……… 係你好鐘意既款式黎架……….. ( 這句話實在太過份,就連我自己都唔知自己鐘意女生什麼款式的內衣褲,Cherry居然知??那麼下一站必然是…… )
我: 咁我今回真係要睇真的先得喇。 ( 我在笑著說,此時司機也來了,我倆在開懷的笑了笑後,就開車飛快的回我家了。 )

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆