上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-9-14 12:20 發表 查看引用來源

唔係,俾自己速度快dd
身體情況許可可以長dd
或者跑街玩斜路,之後先幫個朋友3個月速成10k sub 60😂
啊~~~~即要人推要人谷。

師兄,想問下,會唔會有條數去計,咩年齡,重量高度,如果跑開,可以計出果個人應該再開始快多幾多,繼而點樣爆上去既呢?

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-9-14 12:58 發表 查看引用來源

果個鍾意課金😂

另一個朋友佢果陣係心態上
但體能未必頂到

一陣根據自己現時速度去計,再定課表
師兄,我想問你跑左咁多年,咁我想問,其實而家既你會認為:
我盡力,比賽時仲有得快、定還是而家已經好好,keep住呢隻速度都已好見得人呢?好難再快呢?

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-14 13:03 發表 查看引用來源

以前我教練朋友都有同我講過,
佢話佢有啲客跟佢好多年都冇進步,
我問係咪佢教得唔好,
佢話有啲人本來就好懶做運動,
所以就請教練督促住佢哋去做,
佢哋唔係想要有咩進步,
只係想定時有人睇住佢去做運動,
所以呢類人唔會要求 ...
師兄,我個阿Sir都咁講:
真係有心突破再上既人其實唔係好多,雖知好多人,都係想郁下個身,健健康康就算。
佢同我講,佢教既學生中,見得最多既人,其實係黎Gym Room傾計。
我話:下,俾錢傾計。
佢話係,最多最多人其實係俾錢黎hea做。
佢地多數一開始想點樣大隻,好睇。練下個胸,手臂,著衫好睇。
但堅持得黎有效果既人其實好少,唔係教練唔掂,係學生唔夠決心恆心,自己無推動力去做。
因為個body正其實運動要,但成份比上飲食好緊要。佢講網上咩5分鐘燒脂,30天有效,通常都唔得,因為我地無控制飲食。
其實讀完就知好多搞笑野。但講番師兄,如果傷腰,真係要小心。
你諗下,傷腰,後推都怕整親,除非你後推虎虎時,叫佢自己郁啦............咦,後推時女生郁,又幾正喎。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-9-14 14:23 發表 查看引用來源
要呀,要人推呀😂😂😂😂😂
我以前都係要有人先肯做,而家自動波,想段練身體好啲
妳又要人推又要人肯先做,一睇就知妳嘆開啦。
鍛鍊身體係想有番個線條下嘛~~~~

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2020-9-14 14:48 發表 查看引用來源
有課表,但課表係base on你跑既速度
而唔係你既咁普遍parameter就計到
呢啲無standard
嘩,我諗緊如果而家開番跑班,一定好多人,都幾熱鬧。
聽落好似幾好玩。

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-14 15:23 發表 查看引用來源

其實我傷及的位置又不是腰部,
講出來唔知你信唔信,
幾個月前跌親時,
痛處會有所移動,
間歇性會像次觸電般,
當時應該傷及神經線,
總之我自己會避重就輕的。

嘩!後推時看到女人積極和後移動,
視覺效果正到不得了!
絕對是一條 ...
觸電感可能性有好多種,師兄拎重野有無問題呢?
盡快搵出患處會好D,因為最怕係你心思思又做運動,又再整親。

我肩頸係好緊既人,而家做左伸展後亦好好多,所以師兄不妨考慮睇。

後推女方,佢enjoy到自己郁又頂番轉頭當然爽,等佢送入黎而自己又頂上去就啪得仲大聲添啊。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-9-14 15:28 發表 查看引用來源
你而家即係話我嘅線條好差呀?
點敢.......
但見妳仲未轉相,即未俾人發現嘛。
當然要講:線條好線條好.............

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-9-14 15:29 發表 查看引用來源

我當然想再快😂
想知極限去到幾多
係,我鐘意果種感覺,以為自己唔得,但身體俾出黎既反應係仲有得去既感覺,當呢種感覺出現,順住個勢去,感覺就會好正。

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2020-9-14 15:30 發表 查看引用來源
coco最近都仲係落力跑?我真係好怕跑,已經好耐冇跑,但係一個老公想我同佢跑,另一個想做gym,媽,我好亂呀
我想問做完運動果下之後要唔要做愛先?
如果要,都真係幾攰,如果唔要,兩樣都做啦,亂之嘛..............

引用:
原帖由 sam7211 於 2020-9-14 15:35 發表 查看引用來源

不過跑步好講毅力,
現在我都懶跑步,
之前去跑步都係為左去玩單雙槓,
每跑一個圈,就停下來去做玩槓上動作,
自從胸部附近感到痛楚,
就停止了落街鍛鍊這些動作,
之後就留在家裡做其他消脂運動,
要我跑3k可能都會有想死的感覺。 ...
師兄,玩上槓其實都幾........要求高既運動。即容易傷,因為我地引體上升時,谷上去,會唔會用錯力,又或拉親。
你玩呢D之前,不妨先試下唔同既簡單動作。
唔怕老實講,幾個月前我玩Tabata,第一日做完以為無咩料到,點知第2日酸痛黎料抖左幾日.......
身體係會投訴你好日都唔用佢地,一用唔可以去太盡架。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆