上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#53 -- 呼吸有害 (詳細在P1, P1~1451), 1289, 1326, 1329, 1333, 1393, 1449

收藏  |  訂閱
5.9k  1.3m

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-11-2 00:12 發表 查看引用來源

打邊爐有街市肥牛,西班牙栗子豬肉片,海鮮檔奄仔蟹,聖子,象拔蚌… 冬瓜湯底。

打緊飲清酒。食糖水嗰陣妻子高興就開左樽今年浸既龍眼酒。
好正啊,其實我地尋日都10下10下,但就睇住電視打,果時講緊死刑,我小朋友係度係咁問死刑係點,點解要死,點令個人死,最後電視就講究竟死刑好唔好?嘩.......原來而家仲有好多國家有死刑。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2020-11-2 00:54 發表 查看引用來源

香港學校,考試-測驗-考試-功課-測驗...無限loop ...
HAHA.....
成人世界都係咁架,係充滿挑戰既世界贏人,妳都鐘意妳男人係贏果個,贏,就要經由考驗,不斷學得更好更多去贏人,都係無限loop。

引用:
原帖由 degree06 於 2020-11-2 01:07 發表 查看引用來源
考試成績唔係太差,或者真係戀愛好過考試,haha
HAHA.......
氛圍問題,當身邊既人都努力時,真係好難放慢身子,考唔太差就夠。
當年去一間音樂學校,除左鋼琴外,佢主打每個學生都有一門專屬樂器去進修,即識彈琴其實係基本功。
另一間呢?STEM為主,佢請左後生靚仔老師黎教你寫program,為未來舖路。
我對我小朋友自問已好輕鬆,因為原來其他家長已發力,上年家長日,班主任同我地講,最好每星期睇一本書,完成課外練習。(東周、經濟一周果D唔計架下。)

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-2 12:29 發表 查看引用來源

酷刑仲恐怖😬
當然,但家陣講死遮,HAHA......
其實講有條友坐左23年冤獄都好慘,23年喎.........

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-11-2 12:43 發表 查看引用來源

死刑問題係人死不能復生,錯左就冇得返轉頭。
反而而家好多先進國家都有死刑。
其實香港都唔會有番既,點會行返轉頭。
之後鏡頭一轉,話題就變左美國大選......同埋亞洲小姐大選。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-2 13:59 發表 查看引用來源

舊時某d中東國家強姦罪斬JJ🤫
真心講,如果真係強姦罪,我係贊成。
切完再放佢入D坐10年以上既監房度。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2020-11-2 16:21 發表 查看引用來源
冇左亞洲電視既亞洲小姐…  ? 會選啲乜人呢… 哈哈。
師兄,仲有架,只係......我唔知可以點樣睇到。
迷之一樣既選美。

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-11-2 16:43 發表 查看引用來源

果度係當眾斬J
今回真係包青天結案.......狗頭鋤侍候..................

大家有無聽到,好似講黎緊可以去日本玩,但其中一個要求係留係指定地點14日……
14日,究竟仲會有幾多人去呢?當都想去,咁14日係房既話,可以有咩玩呢?😅😅😝😝

引用:
原帖由 7125aiho 於 2020-11-2 23:38 發表 查看引用來源
14日係酒店真係會悶死!日本酒店又細!暖氣大開冇冷氣,我老婆就愛去日本,佢話14日可以跟日本人學日文🤪
14日跟日本人學日文.......
呢個point女人講無問題,男人講真係邊個都唔信~~~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆