上一頁下一頁
發新話題

一直唔開關

收藏  |  訂閱
48  6.2k

回覆 29# hochan513 的帖子

呢班蛇頭係咪當d水警係傻閪,要搵都搵隻有暗格既船o黎載啦。

回覆 31# 無敵電車男 的帖子

其實如果行水路,當你廣州落船,最快50分鐘就到,仲要暗格做乜?

回覆 30# Y仔GARY 的帖子

就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別?

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 22:10 發表 查看引用來源
就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別? ...
唉! 真係唔識講, 否則Andy 哥就唔洗改咁多次標題啦! 但依家第3波已快完, 政府又放風快推過境健康碼, 咁梗係唔希望再節外生枝啦!(我有正經事上大陸搞, 真係希望最遲12月可上大陸)

回覆 20# hochan513 的帖子

你應該長駐大陸工作。。。
或長駐做生意。。。
可以慢慢全國玩,有必要先回港。。。

引用:
原帖由 Y仔GARY 於 2020-8-21 23:15 發表 查看引用來源

唉! 真係唔識講, 否則Andy 哥就唔洗改咁多次標題啦! 但依家第3波已快完, 政府又放風快推過境健康碼, 咁梗係唔希望再節外生枝啦!(我有正經事上大陸搞, 真係希望最遲12月可上大陸) ...
健康碼要上網攞籌, 再排隊做檢測. 假如一開始有30萬人排隊, 每日做5000人, 都要排超過兩個月.

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-8-24 13:19 發表 查看引用來源
健康碼要上網攞籌, 再排隊做檢測. 假如一開始有30萬人排隊, 每日做5000人, 都要排超過兩個月.
希望國家隊做完全民檢測都唔走住, 到時就算有幾十萬人排隊, 都應該好快搞掂, 否則如果單算本地, 1日做得果幾仟個, 咁就唔該慢慢等啦!

引用:
原帖由 hochan513 於 2020-8-21 22:10 發表 查看引用來源
就係唔明點解抗個疫要咁耐?2岸4地,其他3地都無事,點解香港完全搞唔掂?根本就唔係要你政府做好哂。好似澳門咁,攞個健康碼過關得唔得?,咁都做唔到?同逼人偷渡有咩分別? ...
問題係其他地方無反對派,香港政府好多野寸步難行,一有咩新政策,就大把人排隊嘈,咁又點推新政?

回覆 38# 強仔316 的帖子

2睇啦,都要香港政府夠癈先幫到手既

https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0825_00176_006.html

又做世界第一,今年想返大陸都難

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆