做咗幾十年男人,到咗今日先知道原來要咁樣做..........

收藏  |  訂閱
34  5.6k

做咗幾十年男人,到咗今日先知道原來要咁樣做..........

今日上網睇到一位男性youtuber upload咗一段片,教男性正確屙尿方法 :

首先佢指出點解男性廁所 包括屋企/商場/街外公共廁所,點解經常地下濕立立,佢話原來呢啲係男性屙完尿滴在地下嘅尿液,非常污糟邋遢。如果係大型商場都會聘請清潔工,經常清理打掃地上積水,但係街上公共廁所,清潔工作比較隔一段長時間才會清潔地上積水,咁樣好容易跣到人。佢又指出男性屙完尿之後,通常有三種情況出現:

第一種 ~ 就係揸住碌鳩, 前後前後咁chok下chok下,將遺漏在尿道裏面嘅尿液尾 chok 出嚟。
第二種 ~ 就係揸住碌鳩 上·下·左·右· 不停咁 fing干 fing 淨啲尿液尾出嚟。
第三種 ~ 就係屙完之後,企定定捉住條賓周唔好喐等佢慢慢滴乾滴淨。

佢提到點解女人屙完尿要用紙抹乾,因為女人嘅尿道係比男性短, 所以經常屙濕大髀周圍。 其實男性應該倣效女性屙完尿之後要用紙巾抹乾淨啲 遺漏尿液。 佢本人話由細到大都係咁樣做法,同埋佢經常教導啲男童都係要咁做法,以免疴到週地濕曬, 所以呢種情況係唔會發生喺佢身上。

各位師兄你哋點樣睇法,會唔會睬佢都有味,定係仿效佢嘅做法。

去公廁見啲尿兜地下多數有條尿路, 亦間唔中眼尾見到隔離條大枝嘢臨尾好似揸救火喉咁「發」, 又唔知啲水尾可能「發」親其他人, 至於自己可能係割咗包皮, 冇部份人仕會花洒式屙到四處都有, 但用馬桶都會彈番上嚟, 唯有瞄準啲歪些少唔好射正水氹就彈少啲, 事後有時都會用廁紙抹, 呢樣唔同射嘢, 事後會有專人「清理」...

我完事有用紙巾抹,用尿兜就無可能抹,俾其他人見到好怪相,抹完又唔知掉邊到,所以我一定搵有廁格先去。
我好憎用尿兜,因為啲尿其實會從尿兜反彈番落條褲到,極污糟。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-9-22 00:09 發表 查看引用來源
我完事有用紙巾抹,用尿兜就無可能抹,俾其他人見到好怪相,抹完又唔知掉邊到,所以我一定搵有廁格先去。
我好憎用尿兜,因為啲尿其實會從尿兜反彈番落條褲到,極污糟。 ...
中學時, 好鍾意玩, 屙尿鬥遠. 果時又無諗過, "污糟"呢樣野.

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-9-22 11:40 發表 查看引用來源
中學時, 好鍾意玩, 屙尿鬥遠. 果時又無諗過, "污糟"呢樣野.
咁嘅情況真係一吋長一吋強.  

回覆 4# hkg369 的帖子

細個果時同同學玩,次次都輸

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-9-22 00:09 發表 查看引用來源
我好憎用尿兜,因為啲尿其實會從尿兜反彈番落條褲到,極污糟。 ...
真係好少男性會有呢種行為,如果你有另一半,佢哋知道會唔會話你好多餘?
市面上有一隻濕紙巾專係畀女性用,你有冇試過用呢款混紙巾?

引用:
有次睇住囡囡屙尿, 屙完我用廁紙幫佢抹閪, 佢好感動.

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-9-23 12:41 發表 查看引用來源
真係非常體貼

引用:
原帖由 hkg369 於 2020-9-23 12:41 發表 查看引用來源
如果幫佢抆埋屎咪要請 C 亨你食埋飯 ? < 講笑.....HEHE>

前往最後回覆