上一頁下一頁
發新話題

呃水吹~~R水吹

收藏  |  訂閱
263  49.2k

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-19 17:46 發表 查看引用來源
你去咗邊度玩🤣🤣🤣?
澳洲啊,大澳同長洲

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-19 18:49 發表 查看引用來源
哦,你去行山定入去住吖?
去視察民情

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-19 20:13 發表 查看引用來源
🤪🤪🤪🤪視察完咁點吖?
香港樓會一路跌.

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-19 21:10 發表 查看引用來源
我估會,但係大圍火車站上蓋排晒隊⋯⋯
因為有錢個班唔會有影響,哩個世界就係咁,所謂攬炒搞到既只會係基層.有錢既人一早做晒財富風險管理.當你去到無工開無飯食無屋住既地步,有錢人最多係買少點奢侈品例如車錶首飾而已.
香港樓係我眼中已經不值買.等將來通關我去大灣區買.十年八年後成個大灣區會係科技中心.繁華程度無以倫比.而且論居住環境而家已經贏晒香港.

引用:
原帖由 hk005500 於 2020-10-19 21:16 發表 查看引用來源

我都系咁林  太多不利因素
香港自經濟發達後地產霸權變主導.成個社會經濟發展完全扭曲.咩都唔發展一直係靠地產經濟,最終成就全世界最畸型高樓價.好多原本睇中香港優勢既科投研發投資係咁既環境下逼住去深圳,結果爆發起好多間國際知名科技企業.而香港終於係高樓價下成兩極化.一連串事件後我感覺.香港樓市返唔到轉頭啦.或者唔會一下大插,但會慢慢越來越低.哩個係因果必然.

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-19 21:52 發表 查看引用來源
真係香港樓升到痴晒線,幾佰呎都成千萬,好耐之前我係馬鞍山睇個一個盤過千呎都係3佰幾萬,e家拎住3佰萬都買唔到野
你有無發現政府一有房屋政策就實有大單野發生.唯一一個任期內風平浪靜既係曾蔭權.佢在任期內亦係樓價昇得最癲既時期.香港人咁多年來一路屌樓價過高一路諗盡辦法一按二按買多層收租炒上.你估咁樣發展可以無限落去.遲早要還.真正賺到盡個班地下皇帝理得你地死.

引用:
原帖由 anthonychan 於 2020-10-19 22:24 發表 查看引用來源
村屋可能得
好偏僻就得.一般村屋都要5百萬左右

引用:
原帖由 degree06 於 2020-10-19 23:23 發表 查看引用來源
買股票,贏左錢套現買樓保值加升值。
股市七蝕二平一賺.唔好覺得股票好易賺.蝕就話咁易.

引用:
原帖由 a168 於 2020-10-20 00:32 發表 查看引用來源

原來你財經都咁多字😂😂服你。
我已經精簡左

引用:
原帖由 yeungho73 於 2020-10-20 12:17 發表 查看引用來源
你夜晚唔使瞓?😂😂😂
我練既係明月淨心經,夜晚要吸月亮精華助長功力.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆