上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 【圖文並茂】換妻遊戲 (公主獵人外傳) 29/8 已更新 | 424# & 426# - 427# | 休刊公告

收藏  |  訂閱
256  340.8k

引用:
原帖由 高達長長神 於 2023-7-15 21:36 發表 查看引用來源
C兄,幫你頂返上去先。
師兄咁有我心,好感動!你真係太抵錫喇,哈哈哈!
為咗要慶祝八號波打得成,令我多咗時間寫,今晚會更新!
原本係打算寫完先一次過出,你哋可能會睇得開心啲,不過今個ch.嘅進度實在未如理想,所以最後都係要劈開兩part update,唔好意思!

引用:
原帖由 IT毒男 於 2023-7-16 01:06 發表 查看引用來源
又係時候上嚟催文
多謝師兄!你都係一個好抵錫嘅讀者,多謝你成日過嚟撐場!
原本係打算寫完先一次過出,你哋可能會睇得開心啲,不過今個ch.嘅進度實在未如理想,所以最後都係要劈開兩part update,唔好意思!

引用:
原帖由 Sam35 於 2023-7-16 04:10 發表 查看引用來源
加油呀 c hing 等緊新文
Btw, 多咗咁多大陸電子書😯
多謝師兄!今日八號波點過呀你!
係囉!真係好掃興... 明明之前消失咗一排,好乾淨!

~拾~

雖然大家冇乜點講過野,不過自從吳家寶喺架車度酒醒咗之後,我就感覺到佢對我嘅態度明顯係開始有少少軟化。可惜,我哋之間仍然好似俾一道無形嘅牆隔住咗咁,即使我想再行前一步都唔係想像中咁容易。

老婆:(將啱啱喺「棕熊」屋企著住走嘅拖鞋放上鞋架)
老婆:我去瞓喇,好攰呀~ (直接行入房)
我:哦,好呀。
我:(電話有訊息通知)
馬爺:發生咁大件事點解你唔同我講 [22:08]
我:?[22:08]
馬爺:你哋兩個俾人搞都唔出聲? [22:09]
我:我都唔知可以點講 [22:11]
我:Elaine話你聽㗎?[22:12]
馬爺:係呀 [22:12]
馬爺:唔通你覺得吳家寶會講我聽咩 [22:14]
我:係嘅... [22:14]
馬爺:衣家交俾我處理啦 [22:15]
我:下 [22:15]
我:你想點做?[22:15]
馬爺:唔好問 搞掂咗再算 [22:16]
我:你知佢喺邊咩?[22:16]
馬爺:蘇嘉敏同我講咗佢讀邊間學校 [22:17]
馬爺:佢係咩樣我都知 [22:17]
我:真唔真 [22:17]
馬爺:(俾咗一張「姪仔」嘅WhatsApp Icon我睇) [22:19]
我:你老婆都知道好多野咁喎... [22:20]
馬爺:點解有事都唔出聲 [22:20]
馬爺:好彩佢今次夠口疏啫 [22:20]
我:咁我唔想煩到你吖嘛~ [22:21]
馬爺:你同我講衣啲? [22:21]
我:(行入廁所沖涼)

作為一個新晉導演,難得馬爺之前捱得咁辛苦,依家終於叫做俾其他人睇到佢嘅實力,而出面又開始多咗一班好賞識佢嘅演藝界名人,老實講,我真係唔想拖累到馬爺。始終佢有今時今日嘅成功完全係靠佢自己過往嘅努力同堅持換返嚟,冇理由因為我依啲小人物而搞到一鋪清袋咁戇居。可惜,馬爺向來都係一個好有原則嘅人,只要係佢決定咗要做嘅野就一定會做得到,基本上除咗Elaine之外,我估其他人講野佢一樣係聽唔入耳。馬爺依種性格好聽就叫做有主見,但難聽啲講其實就係固執,非常之硬頸。

我:(刷牙洗面)
師傅A:Hello,梁生。你瞓咗未呀?(語音訊息) [22:36]
我:?[22:36]
師傅A:冇呀~ Er... 我覺得自己頭先好似玩得有啲過火。(語音訊息) [22:37]
師傅A:所以... 想同你講聲唔好意思。(語音訊息) [22:37]
我:(廢事睬佢)
師傅A:依條片係我同我老婆之前返大陸果陣拍嘅。(語音訊息) [22:39]
師傅A:(俾咗一條Link我;OIGS-043) [22:40]
我:(即管睇下有幾大尺度)
師傅A:正唔正 [22:43]
我:的確係幾波濤洶湧 [22:45]
師傅A:如果遲啲搵到機會,你想唔想玩3P?(語音訊息) [22:46]
師傅A:... 就當係補償返你嘅損失,一人一次,打和!(語音訊息)
我:遲啲再算 [22:47]
師傅A:冇問題冇問題!(語音訊息) [22:47]
我:(可唔可以唔好再Send語音訊息俾我)
師傅A:你知唔知點解我會拍到依條片?(語音訊息) [22:50]
我:唔知 [22:54]
師傅A:果次好似係因為我老婆要我陪佢返大陸探唔知邊個親戚。(語音訊息) [22:55]
師傅A:... 唔記得係舅父定係表哥,總之就係一個阿叔啦!(語音訊息)
師傅A:... 咁啱我早排又整親條腰少咗同佢扑野喎!(語音訊息)
師傅A:... 屌!搞到果日排隊過關我都忍唔住手要揸下佢個蘿柚。(語音訊息)
師傅A:... 之後當周圍啲人愈行愈埋果陣我就索性伸埋隻手入去佢件衫入面摷喇!(語音訊息)
師傅A:未講完!跟住我哋向前行咗唔夠三四步,佢無啦啦哄埋嚟話有人摸佢後面喎~ (語音訊息) [22:56]
師傅A:... 屌你老味!之後你知唔知我點應佢呀?(語音訊息)
師傅A:... 我問返我隻乸,如果我想睇你俾人摸呢?(語音訊息)
我:咁你真係由得佢繼續俾人摸?[22:57]
師傅A:下!? 梗係啦!屌!我哋玩慣咗有晒默契㗎喇~ (語音訊息) [22:57]
師傅A:... 俾人抽下水啫~ 又唔會少咁忽肉嘅!(語音訊息)
師傅A:通常佢同我講得嘅其實都係代表佢唔介意㗎喇... (語音訊息) [22:57]
師傅A:... 不過要睇心情!有時我隻乸心情唔好嘅話咪會直接擰轉面屌鳩果個人囉!(語音訊息)
師傅A:講埋落去先!當我同我老婆形容完後面果個男人係咩樣之後佢就由得人哋繼續摸喇!(語音訊息) [22:57]
我:咁佢最唔鍾意俾咩人摸 [22:58]
師傅A:Er... 個樣生得柒掛~ 冇禮貌果啲囉~ (語音訊息) [22:58]
師傅A:... 一句講晒,睇心情!女人就係咁㗎啦~ (語音訊息)
我:OK... [22:59]
我:咁之後點?[22:59]
師傅A:跟住... 跟住果個阿叔咪由條龍尾開始抽水抽到過咗關為止囉~ (語音訊息) [23:00]
師傅A:... 佢就真係爽喇... 識玩呀!(語音訊息)
師傅A:講咗咁耐都未講到去戲肉添!(語音訊息) [23:00]
師傅A:... 我同佢返到上去廣州之後其實頭果日都冇乜咁特別嘅!唔係吹水就係食囉~ (語音訊息)
師傅A:... 咁多人喺屋企我又冇得扑野!屌佢老味!(語音訊息)
師傅A:... 不過到咗第二日,我隻乸居然提議話一齊去搵佢個SP喎~ (語音訊息)
我:你都睇得幾開 [23:01]
師傅A:普通啦~ 你仲後生... 唔明咁多㗎喇!(語音訊息) [23:01]
師傅A:... 其實係我哋嘅相處之道同一般夫妻唔一樣啫~ (語音訊息)
師傅A:... 我覺得佢識返屋企咪得囉~ 更何況都咁大個人,佢識分寸嘅... (語音訊息)
師傅A:... 與其要佢淨係留喺香港做個煮飯婆咁撚無聊,咁我倒不如俾佢做啲佢想做嘅野仲好啦~ (語音訊息)
師傅A:... 最緊要佢開心時我又開心!一家便宜兩家著!你話係咪喇!(語音訊息)
我:你唔介意你老婆出去搵其他男人?[23:02]
師傅A:唔介意~ 佢鍾意點玩咪點玩囉!反正佢每次返嚟都會同我講返佢同咩人搞過嘅!(語音訊息) [23:02]
我:嘩... [23:05]
我:你唔怕有”意外”?[23:05]

師傅A:屌~ 有食藥㗎嘛!又有戴套... 驚咩吖~ (語音訊息) [23:05]
師傅A:講埋先!其實我隻乸之前都已經俾過佢SP張相我睇㗎喇... (語音訊息) [23:06]
師傅A:... 佢有話過條友係大佢兩年嘅學長,最擅長嘅絕招就係「繩縛」。(語音訊息)
我:即係人哋玩SM果啲?[23:06]
師傅A:係,類似。(語音訊息) [23:06]
師傅A:以前佢都俾過好多次佢俾人綁完之後果啲相我睇㗎喇~ 好正!(語音訊息) [23:07]
師傅A:... 唔係講笑,條友真係有料!(語音訊息)
師傅A:... 啲鬆緊度拿捏得啱啱好!一睇就知係有練過!(語音訊息)
師傅A:... 你望下條片就知我講緊乜。(語音訊息)
我:你哋之前都有拍片留念?[23:07]
師傅A:冇呀,果次係我貪過癮試下咋~ (語音訊息) [23:08]
師傅A:... 平時如果係三人行就梗係一齊上啦!仲拍片!? (語音訊息)
師傅A:... 果次只係我見條友手勢咁好先至會問下我隻乸可唔可以俾我錄低佢哋啫~ (語音訊息)
師傅A:我話既然依家有三個人喺度,不如就等我揸機。(語音訊息) [23:08]
師傅A:... 我同佢哋講我想試下拍到好似果啲日本AV咁!(語音訊息)
師傅A:... 我仲提埋佢哋記得唔好望鏡頭添呀!(語音訊息)
師傅A:... 之後就係咁囉~ (語音訊息)
師傅A:點呀?好冇睇呀?(語音訊息) [23:09]
我:幾好 [23:09]
我:真係好似睇緊AV咁 [23:09]
師傅A:哈哈哈哈!正呢~ (語音訊息) [23:09]
師傅A:話時話,你哋係咪好少出去同人玩交換㗎?(語音訊息) [23:10]
我:試過幾次囉... [23:12]
我:我唔知算唔算多 [23:12]
師傅A:點講好呢!有啲野... 希望你唔好怪我多事啦!(語音訊息) [23:12]
師傅A:... 其實問心果句吖~ 你想唔想你老婆俾其他男人搞㗎...?(語音訊息)
我:點解咁問?[23:13]
師傅A:冇~ 我見你頭先好似著著地咋嘛~ (語音訊息) [23:13]
師傅A:... 我睇得出你係好緊張佢嘅... 所以啱啱先至會咁火爆㗎啫~ (語音訊息)
師傅A:... 當然~ 你老婆又係衰嘅!未同你講就帶咗你過嚟。(語音訊息)
師傅A:... 嗱!講明先呀!我之前真係唔撚知原來佢係冇同你講過㗎!(語音訊息)
我:我諗應該係掛 [23:14]
師傅A:事關我發覺頭先第二轉你老婆嗌就嗌得好大聲喇!(語音訊息) [23:14]
師傅A:... 不過就依然未夠放囉~ 你知唔知點解吖?(語音訊息)
我:唔知 [23:16]
師傅A:唉!我唔識講呀!(語音訊息) [23:16]
師傅A:... 總之你快啲氹返你老婆啦~ (語音訊息)
師傅A:... 有啲野... 試過就算喇~ (語音訊息) [23:16]
我:(下!你咁就叫答咗我喇?!)
我:哦 [23:17]
我:(吹完頭準備行入房)
我:遲啲再講啦 [23:18]
我:我去瞓先 [23:18]
師傅A:好呀,早啲休息!(語音訊息) [23:19]

到咗第二朝,吳家寶由起床去到同我一齊出門口攞車嘅依段時間入面,從佢講野嘅態度同語氣我可以睇得出,吳家寶似乎冇將琴晚嘅事放喺心,反而仲會主動問我校隊班細路最近點,有冇乖乖地練波咁,個氣氛感覺上同以前一樣。

我:不如我哋今日行返去吖?
老婆:點解呀?
我:冇呀~ 突然之間想同你行下囉。
老婆:你唔記得咗喇?今晚要過阿潘屋企打邊爐喎...
我:係喎... 頂~ (今晚要同阿潘提前慶祝生日)
我:咁冇野喇!

一入到教員室,吳家寶就急急腳行咗過去同阿潘講生日快樂,而芷晴聽到之後亦都跟住一齊講。無可否認,縱觀咁多個女同事嚟講,阿潘確實係好有凝聚力。無論係咩人搵佢吹水,佢都一樣可以搵到野同人哋傾,有耐性之餘仲唔會嫌人煩果下先勁。基本上芷晴入咗嚟冇幾耐,阿潘同吳家寶就已經當正佢係好姊妹咁,除咗平日係我哋嘅飯腳之外,有時依三個女人行行下街見到一啲周邊產品係某個人特別鍾意嘅卡通人物都會特登買嚟送俾對方,唔係講笑,佢哋為同事所花嘅心機分分鐘仲有誠意過幫自己嘅另一半製造神秘驚喜。

自從今朝早正式同吳家寶和解咗之後,我發覺今日返工都返得幾開心。雖然上完一日嘅堂真係好攰,但至少我依家唔洗再睇吳家寶嘅面色做人,加上又就嚟收工,不過講到最令人興奮嘅就一定係我終於捱完一個禮拜喇。我一邊執埋啲手尾,一邊留意住電腦熒幕右下角嘅時間,準備隨時閃人。

老婆:你行得未呀?(喺個位走咗過嚟問我)
我:行得喇,仲有三分鐘。
老婆:蘇嘉敏話聽日一齊食Tea喎~
我:哦。(做乜無啦啦咁好興致)
老婆:我哋約咗兩點。
我:去邊食呀?
老婆:超級城。
我:Beans?
老婆:你又知嘅?
我:我醒囉!
老婆:哈!
芷晴:行得!
老婆:潘潘呢?(行返過去自己位)
阿潘:Er...  要多五分鐘。
老婆:好呀,慢慢啦!
芷晴:咁我去多次廁所先~
老婆:我又去!
芷晴:終於放工喇... 寶寶~ (攬住吳家寶)
芷晴:好攰呀...
老婆:禮拜五喇~
阿潘:(開始熄緊電腦同執袋)
我:你唔洗咁急喎... 佢哋兩個有排啦~
阿潘:唔得嘅~ 要你哋全部人等我一個...
我:怕咩吖~ 最緊要唔好漏野呀!
阿潘:知道~!

最後用咗大概十分鐘多啲,我哋四個先至喺學校出發。

我:各位團友,鑒於吐露港公路有機會出現車龍。
我:請問大家想照行吐露港定抑或係行上路呢?
我:即係大埔公路。
芷晴:Er... 咁行大埔公路?唔洗塞車嘛~
阿潘:行吐露港得唔得呀...?
阿潘:上路兜嚟兜去,我覺得我會暈車浪。
芷晴:咁行吐露港啦!
阿潘:唔好意思咁多位!我比較麻煩。
老婆:小事啦~ 都係咁行㗎啫~
芷晴:係囉。
我:你老公呢?洗唔洗兜埋佢呀?
阿潘:佢喺屋企㗎喇... 唔洗理佢!
我:哦,咁好啦!
老婆:你老公今日唔洗返呀?
阿潘:係呀。
老婆:好羨慕佢呀~
芷晴:你一齊做消防員囉!
阿潘:我好好奇你著咗果件衫之後會係咩樣,哈哈哈哈~
老婆:我估自己應該會行唔郁,哈哈哈哈!
芷晴:我可能一孭起個氧氣樽就已經跪低咗!
阿潘:哈哈哈哈!咁你又誇張咗啲...
老婆:好想睇呀~ 點算!
芷晴:其實佢哋件衫有幾重㗎?
阿潘:佢好似有講過,不過我唔記得咗嚕~
老婆:唔該晒~
我:全部加埋超過九公斤。
芷晴:嘩...
老婆:你又知嘅?
阿潘:係囉!勁喎... 梁Sir~
我:好似係之前喺網上面定係果啲電視節目睇過,加加埋埋一定多過八公斤。
芷晴:咁都好辛苦喎...
老婆:聽完即刻唔羨慕,我錯喇!
芷晴:都係做老師適合我多啲。
阿潘:...
老婆:...
芷晴:...
我:好彩今日都唔算好多車。
阿潘:係囉,由大埔揸到過嚟都唔洗二十分鐘喎...
我:唔洗咁耐~
芷晴:你依個屋苑叫咩名呀?
阿潘:御龍山。
芷晴:如果你冇暈車浪嘅話,其實你平日搭小巴行大埔公路應該都好快返到喎~
阿潘:係㗎!
芷晴:嘩... (入緊停車場)
老婆:我之前第一次嚟果陣嘅反應同你依家一模一樣,哈哈哈哈~
阿潘:係你哋誇張啫... 又唔係咩豪宅~
阿潘:明明你哋兩個住緊果度都好舒服!
老婆:Er... 夠方便囉~ 同埋近學校。
我:搞掂。(泊低架車)
阿潘:唔該晒~
芷晴:唔該~
我:(跟住三個女人上樓)
Eric:Hello~ 三位靚女...
阿潘:你唔好咁失禮啦!
我:咁我呢?
Eric:Hello~ 靚仔。
我:通常啲人係讚我型囉... 好少會叫靚仔,哈哈哈哈~
Eric:哈哈哈哈~ 好耐冇見喇!(拍咗我個膊頭一下)
老婆:唉~ 你都唔好咁失禮啦!
芷晴:哎吔~!佢好得意呀... (望住阿潘隻柴犬)
老婆:Coffee~~ (衝過去隻狗度)
芷晴:佢叫Coffee呀?
阿潘:係呀~
阿潘:但佢係狗乸嚟㗎,所以佢會鍾意男人多啲。(Coffee走咗過嚟聞我隻腳)
芷晴:係喎!
阿潘:你哋自便啦~ 啲袋可以放入去果間房。(指住個書房)
芷晴:Hello Coffee~!
阿潘:(行入房換衫)
我:我有啲咩可以幫手呀?
Eric:都冇乜㗎喇~ 要洗嘅野都洗得七七八八。
Eric:一係你幫我開大啲張檯吖!
Eric:記唔記得點開呀?
我:記得~ 我識嘅!等我嚟啦!
Eric:咁你搞唔掂就出聲啦!
我:好!
阿潘:(換咗條短褲同埋一件低胸嘅白色V領短袖衫出嚟)
老婆:有冇野要幫手攞出去呀?
阿潘:你幫我拎啲丸同埋肥牛啦。
老婆:OKOK。
芷晴:我呢?
阿潘:Er... 你幫我拎筷子同碗啦。
芷晴:冇問題!

睇見吳家寶同芷晴不停咁喺阿潘個廚房度出出入入阻鬼住晒,為咗廢事令個環境變得更加混亂,於是我決定都係留返喺出面扮幫手,一路擺好啲筷子同碗,一路執乾淨張檯放野食。或者係因為我個人實在太過游手好閒,所以當Eric成日借頭借路搵機會昅芷晴果陣我都會好快望到。雖然作為一個咸濕佬,佢嘅警覺性確實唔夠高,不過多得依位人夫咁努力去幫自己制造機會,我先可以多返啲免費娛樂,唔洗淨係齋聽班女人吹水咁無聊。到目前為止,Eric啲行為尚算正常,當大家行埋去張檯揀位坐嘅時候,佢都幾識做,淨係坐喺我同阿潘隔離。

Eric:最近點呀?(細細聲問我)
我:幾好吖,未死得。
Eric:聽講你近排同你老婆有啲拗撬喎~
我:係呀,不過依家冇事喇。
Eric:哦~ 咁就得啦!
阿潘:得啲咩呀?
阿潘:你哋兩個男人又講緊啲咩衰野呀?
Eric:傾下閒偈咋嘛~
我:係呀。

其實啱啱阿潘一換完衫,我就已經留意到佢心口果條波罅有幾養眼,依家佢仲要坐喺我對面,基本上每次當阿潘摀前個人夾野食果陣我都可以望得好清楚。比起啲貴價海鮮,我覺得今晚嘅阿潘更加啱我胃口,而其中一個原因係因為佢件T-shirt嘅衫領真係好闊,結果搞到裡面果條Bra帶都露晒出嚟,成個畫面令人好有遐想。

Eric:啲蠔應該得㗎喇喎,淥咗咁耐...
我:係喎,縮晒水喇~
阿潘:咁等我嚟啦!(喺檯面拎起個罩籬)
芷晴:唔該潘潘~
老婆:你食啦~ 我自己嚟得喇!
阿潘:唔緊要啦!順便啫~
我:唔該。(遞個碗俾阿潘)
阿潘:幫我夾埋吖~
Eric:哦。(喺個罩籬入面夾起兩隻蠔)
我:(突然好羨慕佢哋兩個果種平平淡淡嘅相處模式)

喺啲水蒸氣嘅襯托底下,我發覺阿潘今晚好似特別有女人味咁,又靚又索。唔知係咪太耐冇出過火,以致啲精蟲湧晒上腦,依一刻,我居然癲到諗咗好多種同阿潘玩活塞運動嘅場景,例如喺係廚房玩偷襲,跟住就即刻互相纏綿,入埋廁所扑野,順勢中出埋佢。

老婆:喂,你望夠未呀!? (喺我耳邊講)
我:望咩呀?
老婆:你睇下你!(捏住我果條已經硬晒嘅子孫筋)
我:咁佢老公成日昅你吖嘛~
我:我依家咪昅返佢老婆囉...
老婆:人哋幾時有昅我呀~
我:你唔信自己望下喇。
Eric:(咁啱得咁橋同吳家寶對視咗一眼)
芷晴:你哋兩公婆傾緊啲咩咁神秘呀?
我:我讚Eric好大隻囉!
我:你睇下佢對麒麟臂!
我:嘩... (細細力捏咗Eric隻手臂一下)
我:(好想知阿潘今晚會唔會俾佢屌到腳軟)
Eric:哈哈哈哈!碎料嚟㗎啫~
Eric:我間局有啲伙記仲粗過我呀!
芷晴:Woo...
阿潘:大隻有鬼用咩!
阿潘:做野咪又係咁粗心大意...
Eric:(無啦啦用隻右臂夾爆隻生雞蛋)
阿潘:吖~ (俾佢老公嚇親)
老婆:嘩...
芷晴:嘩~ 好勁呀!(拍手掌)
阿潘:你彈到我喇!作死你呀!(打咗Eric一下)
阿潘:嘥晒啲野!
我:(遞咗盒紙巾俾Eric)
阿潘:快啲抹返乾淨佢啦!
老婆:你唔好鬧佢啦~ 明明你都笑得好開心!
芷晴:係囉!
阿潘:咁係吖嘛~ 嘥晒啲野!
阿潘:你喺邊度學返嚟㗎?
Eric:上網睇。
Eric:諗住遲啲如果激嬲咗你嘅話可以用嚟氹返你吖嘛~
阿潘:(偷笑)
芷晴:我盲喇!
老婆:嘩... 咁識講野嘅!
我:又俾你兜到喎師兄~ 好野呀下!

多得Eric幫我食咗隻死貓同埋佢嘅即興表演,吳家寶啲怒火先至冇繼續蔓延開去。經過依段咁精彩嘅小插曲之後,我發現在座嘅女人都對Eric嘅好感多咗,而最明顯嘅就一定係芷晴。從佢自然流露出嚟嘅笑容可以睇得出,芷晴似乎已經不自覺咁俾人哋個老公深深吸引住。去到中後段,芷晴同吳家寶開始將啲野食你推我讓,淨係食菜唔食肉。相反,阿潘同佢老公就愈戰愈勇,我估今晚有唔少海鮮同埋啲豬牛羊都係靠佢哋兩婆幫手清先清得咁快。

老婆:我去攞野飲呀,你要唔要呀?(望住我)
我:我唔要喇。
芷晴:寶寶~ 你可唔可以幫我拎多罐Apple Cider呀?(舉起個空罐)
老婆:哦,好呀。
芷晴:(飲到塊面紅紅地)
阿潘:你哋有冇試過台灣果啲水果酒呀?我覺得好飲過Apple Cider喎~
芷晴:有呀!我飲過桃味同提子味囉... 係唔錯嘅!
芷晴:你雪櫃有咩!? 我去睇下先!
芷晴:我哋一齊去吖~ (蹺住吳家寶隻手行過去雪櫃揀野飲)
老婆:哦,好呀。
老婆:你塊面好紅喎... (搣咗芷晴塊面一下)
芷晴:喂吔~!
Eric:好彩我今晚唔係買咗好多野啫~
Eric:原來佢哋真係咁細食。
我:係㗎~ 佢兩個都係雀仔胃。
老婆:你話緊邊個雀仔胃呀?! 梁俊傑~ (拍我膊頭)
芷晴:哦...
我:我話... 我雀仔胃。
芷晴:你衰喇~!
我:安靜!
老婆:做咩咁大聲同人講野呀!
我:OK~ 我唔啱。
阿潘:你唔好咁話佢啦~
芷晴:寶寶真係好喇!(挨落吳家寶個膊頭度)
我:唉~
芷晴:(拎住罐水果酒凍自己塊面)
老婆:你要唔要埋我果罐呀?
芷晴:又好啫!(攞埋吳家寶罐可樂幫自己塊面解溫)
芷晴:好舒服呀...
阿潘:喂,傻婆~
阿潘:個罐又唔係乾淨... 凍幾下好喇~
Eric:你依啲有潔癖嘅人唔會明㗎喇...
老婆:你做咩話潘潘呀!?
芷晴:你做咩話潘潘呀!?
Eric:嘩... 你兩個吖!
我:我好明白你嘅感受。
Eric:我幫佢佢仲要話返我轉頭,依樣先唔抵吖嘛!
阿潘:食野啦!咁多野講~

雖然我同Eric不停咁俾班女人欺凌,不過今晚的確係食得幾開心。基於大家都食到好飽嘅關係,所以我哋最後唱完生日歌同食咗一舊仔蛋糕之後就執埋張檯搵咗啲Board Game玩當係休息下,順便等啲野食落格。

芷晴:有冇啲Board Game係簡單啲唔洗用咁多腦㗎?
我:你已經轉得好慢㗎喇喎...
我:再唔用下就退化㗎喇!
Eric:哈哈哈哈哈~
芷晴:寶寶... 你老公好仆街呀~
阿潘:你又係衰嘅,今次我就唔幫你喇!
老婆:你依家好醒咩!? 喺度笑人!
我:我應該點都醒過佢嘅。
芷晴:(用隻右腳好輕力咁踢咗我一下)
老婆:你踢多佢幾下啦~ 佢啲皮咁厚...
阿潘:喂喂喂!唔好喺我屋企打交呀下!
阿潘:咁玩... UNO囉~ 唔洗用腦。
阿潘:只要冇色盲就玩到㗎喇!
老婆:好呀。
芷晴:梁俊傑,我一定Draw死你!
我:好呀,你用到先算啦~
Eric:輸咗嘅話罰咩好?
芷晴:罰佢裸跑!(望住我講)
老婆:咁又唔好~ 冷靜啲冷靜啲。
老婆:我哋都有機會會輸㗎~
老婆:唔好做傻事。
阿潘:芷晴你係咪醉喇?! 哈哈哈哈!
Eric:睇嚟陳老師開始有啲跳掣喇喎...
芷晴:你講咩話!俾你講多次!
我:不如我哋罰輸咗果個洗晒啲碗佢吖!
阿潘:嘩...
Eric:好主意!我贊成!
阿潘:你睇下你個樣,笑得幾衰!
Eric:唔可以用洗碗機。
Eric:放心,你今晚可以豁免。(摸一摸阿潘個頭)
老婆:多謝你喎~
芷晴:好呀!你準備洗到爛手指啦!(指住我講)
我:一鋪定生死。
芷晴:驚你呀!
Eric:你哋... 好大仇口咁喎~
芷晴:你都唔係好人,一陣小心啲呀~
我:Woo...
Eric:嘩...
阿潘:咁我洗牌喇~
老婆:好呀。
芷晴:等陣!我想調位。
芷晴:梁俊傑,你坐過啲!
芷晴:(無啦啦塞過嚟隔開我同Eric)
芷晴:潘潘,你坐過去寶寶隔離。
阿潘:哦。(拎住副牌坐過去)
老婆:咁做有咩用呀?
芷晴:因為我要Draw死你老公,哈哈哈哈!
我:你估依家打麻雀咩...
芷晴:你唔好理!總之你今晚一定要洗碗㗎喇~
我:咁係好咩!?

條友為咗想我輸搞咁多野出嚟,我真係唔知應該俾咩反應佢好。依家我哋五個人圍圈坐晒喺地下等阿潘派牌,個次序暫時一開始係阿潘>Eric>吳家寶>我>芷晴。啱啱開局大家都唔敢玩得太進取,主要都係打數字牌,但依種表面和諧嘅氣氛唔洗幾耐就俾陳芷晴打破咗。

芷晴:Reverse!
我:轉... 藍色。
老婆:4。
Eric:7。
阿潘:5。
芷晴:Draw 2!
我:嘩... 咁快嚟料喇?!
老婆:Skip你。
Eric:Fine~
阿潘:3。
芷晴:Draw 4!轉... 綠色!
我:你都幾好彩喎...
芷晴:多謝~ 快啲Draw啦你!
Eric:咁就俾人Draw咗六張卡,好癲呀~
老婆:8。
阿潘:依個故事教訓你哋啲男人唔好咁多嘴呀...
Eric:Draw 2!Yeah~~~
Eric:依個故事教訓你哋啲女人唔好咁多嘴呀...
阿潘:(對住Eric舉中指)
芷晴:5。
我:Skip。
Eric:2。
阿潘:1。
Eric:(靜靜雞用手背掂住吳家寶隻左腳)
芷晴:3。
我:6。
芷晴:點呀你~ 見唔見到轉咗紅色呀!
阿潘:你唔好乘機搏懵喎~
我:哈哈!對唔住,係我錯!(依家好似係你老公搏緊懵喎...)
老婆:2。
Eric:2。(出完牌之後刻意將隻手放返去同一個位)
阿潘:又轉色~ 我有紅色㗎...
Eric:哎喲...
我:...
Eric:...

比起個賽果,依一刻更加令我在意嘅係到底吳家寶知唔知自己俾人抽緊水,如果知,點解唔同我打眼色呢?如果係唔知嘅,咁我又應唔應該提佢呢?我淨係顧住望Eric隻手有冇啲咩小動作同埋佢老婆條波罅,根本就冇為意到原來陳芷晴已經嗌咗”UNO”,仲要準備扔埋手上最後一隻牌出去。結果,佢真係開口中,我今晚始終逃唔過要洗碗嘅命運。

芷晴:Yeah~ 快啲去洗碗啦你!
我:(做個樣拍幾下手掌恭喜佢)
老婆:你手牌好爛下喎...
我:冇乜野嘅... 全部都係數字咁解啫~
Eric:你係有啲慘嘅。
我:咁你哋繼續玩住先。(起身行去廚房)
老婆:你加油喇!
我:OK~

一行到入廚房,我極速將啲碗碗碟碟用洗潔精簡單洗完一次之後就開始準備過水。喺依短短十幾分鐘時間入面,我聽到佢哋四個好似都玩到好開心咁,有講有笑,至於把聲最嘈果個就一定係芷晴姐。

Eric:Yeah~~
芷晴:吖!!!
阿潘:辛苦晒你喇!你洗成點呀?(企咗喺我隔離)
我:差唔多搞掂㗎喇~
阿潘:勁喎...
我:難得有少少時間俾自己耳根清淨下,我覺得好值得!
阿潘:你唔好咁衰啦~ 成日蝦人...
我:咁你都講得出嘅?! 依家係佢蝦緊我喎... (乘機昅下佢心口)
阿潘:明明係你自己攞嚟嘅!
阿潘:你唔好搞到我屋企有命案呀下!
我:點會吖~ 佢一陣仲要我車佢返屋企,個傻婆要殺我都唔會蠢到揀今晚啦!
阿潘:依啲係咪洗乾淨㗎喇?(個胸貼咗埋嚟我手踭度攞碗布抹碗)
我:係呀。
我:你唔叫我拎俾你?!
阿潘:我廢事你問我係攞邊條呀~ 咁不如我自己攞仲快啦!
我:你又講得幾啱喎...
我:如果你唔入嚟我諗住見邊條就攞邊條㗎喇~
阿潘:我知吖~
我:依條唔用得㗎咩?只係唔同色啫...
阿潘:依條用嚟抹污糟野㗎...
阿潘:你用佢嚟抹啲乾淨碗我真係會叫你再洗過㗎~
我:嘩... 好彩啫!
我:係喎,頭先你哋做咩笑到咁大聲嘅?
我:邊個俾人Draw 4呀?
阿潘:唔係呀,你走咗之後我哋就轉咗玩衾棉胎喇~
我:唔怪得知陳芷晴笑得咁大聲啦~ (咁咪益晒你老公?!)
我:玩得好好地點解要轉Game嘅?
阿潘:你老婆話眼瞓喎... 問我有冇啲可以令人精神啲嘅Board Game喎~
阿潘:咁芷晴咪提議玩衾棉胎囉...
我:果然係陳芷晴,淨係識玩埋晒啲咁嘅野。
我:唔好郁住,你塊面有條毛。(純粹突然之間想借啲意摸下佢塊面)
我:冇喇。(扮撥走咗)
阿潘:咩毛嚟㗎?
我:似眼睫毛囉~
阿潘:哦,唔該。
我:又或者係鼻毛都唔出奇嘅~
阿潘:玩野呀?! 鼻毛點會喺果個位呀...

我用啲咁嘅方法抽水的確係幾仆街,不過當我一諗到Eric依家喺出面同兩個人妻有咁多身體接觸嘅機會果陣我就開始有少少妒忌佢。好彩,最後我搞掂晒啲野返到去佢哋三個都仲玩緊,而原本話眼瞓嘅吳家寶似乎亦已經俾Eric同芷晴搞到愈玩愈精神,完全睇唔出佢啱啱係有幾攰。

老婆:1。
Eric:2。
阿潘:3。
芷晴:4。
我:5。
老婆:6。
Eric:7… (慢慢放)。
芷晴:快啲啦!唔准出Cheat呀!
阿潘:8。
芷晴:9。(全部人幾乎同一時間拍落去中間疊牌度)
芷晴:頂~~ (反應太慢拍唔切)
我:Yes!
阿潘:哈哈哈哈~
Eric:Oh...
Eric:依度都唔係好多啫... 半副牌咁上下啦~
阿潘:你唔好咁衰啦~
老婆:我幫你一半啦!
芷晴:寶寶...
我:嘩~~ 係人性嘅光輝呀!
Eric:(拍手掌)

基於聽日仲約咗Elaine食飯,加上我又唔想玩到咁夜阻住人哋兩公婆休息,所以到咗大概十一點半左右,我唯有迫於無奈做返次破壞氣氛嘅衰人,開聲同佢哋講玩多一鋪就差唔多要走。嚟到最後一鋪,芷晴嘅氣勢依然係咁強,間接令到大家都好似俾佢激發出多咗少少頭先冇嘅勝負欲,特別係阿潘。本來佢嘅取態一直都只係志在參與,輸贏對於佢嚟講根本就冇所謂。但可能見今鋪已經係最後一鋪,於是阿潘突然變到好有決心要贏咁,成個人摀向前,然後碌大對眼望實中間啲牌。多得佢無啦啦變得咁好勝,結果搞到條波罅都俾佢擠晒出嚟,喺我依個角度望埋去,基本上我好容易就可以清清楚楚咁睇晒佢果對北半球。雖然衾棉胎真係好無聊,不過無可否認,多得依個咁幼稚嘅遊戲,我同Eric先有機會攞到咁多著數。

老婆:9。(所有人一齊拍落去疊牌度)
Eric:Yeah~~
老婆:吖~!差少少咋!
我:(吳家寶輸咗)
芷晴:寶寶...
阿潘:唔緊要啦~ 最後一鋪唔洗罰。
Eric:罰你錫你老公一啖!
老婆:(撳住我塊面咀咗我一下)
芷晴:嘩...
阿潘:好野!(拍手掌)
Eric:Woo~
老婆:(好得戚咁用手背抹咗一下個嘴)
我:(我都好耐冇見過吳家寶笑得咁開心)
我:可唔可以整多下呀?
芷晴:依啲野你哋一陣返到自己屋企先繼續啦~
老婆:依度冇你嘅事喇,你去攞車啦。
我:OK。
阿潘:好慘呀... 哈哈哈哈哈~
老婆:我去個廁所先。
Eric:拜拜喇!
我:拜拜~ 打攪晒!
阿潘:妖!講依啲?!
芷晴:咁我都走喇!(行去攞手袋)
我:生日快樂呀!
阿潘:多謝~
芷晴:Happy Birthday,潘潘!
阿潘:多謝~
芷晴:行得!
芷晴:我幫寶寶攞埋袋喇。
我:哦。
老婆:唔該晒~
老婆:生日快樂。(攬咗阿潘一下)
阿潘:夜喇,返去小心呀!
芷晴:知道!
老婆:Bye~
芷晴:星期一見!
阿潘:OK~
芷晴:拜拜~

送咗芷晴返廣福邨之後,我就踩盡油門飛返屋企。而喺依個時候,吳家寶唔知點解突然同我真情剖白。

老婆:梁俊傑。
我:做咩呀?
老婆:不如我哋唔好再同出面啲人玩交換好冇呀?
我:好~ 梗係好啦!
我:其實... 好耐之前我已經知道自己錯得好離譜㗎喇~
我:根本成件事一開始就係錯嘅!
我:對唔住呀!(搭住佢隻手)
老婆:嗯。
老婆:我冇野呀~
我:真係?(咁講即係有野啦!)
老婆:你專心揸車啦。
我:多謝原諒我。
我:(搞咩呀?)

一返到屋企,吳家寶個樣依然係有啲心事重重咁,我關心佢佢又話冇事,都唔知佢究竟想點。反正我要做嘅已經做咗,個傻婆硬係要將啲野放喺心咁我都冇辦法。

我:(返上床攤低撳電話)
老婆:(刷完牙返入嚟)
老婆:好攰呀,我瞓先喇。(打開張被衾住自己)
老婆:你可唔可以攬住我呀?
我:哦,好呀。(放低部電話)
我:係咪咁呀?(用一隻手兜過吳家寶條頸攬住佢)
老婆:早抖。
我:早抖喇。

可能係因為好耐冇試過咁認真攬實佢,忽然之間,我更加覺得自己一直以嚟都係身在福中不知福。除咗身材好之外,事實上吳家寶個樣的確係喺我遇過嘅咁多個女人入面最靚同笑容最靚果個。可惜我偏偏硬係要咁犯賤,有個咁好嘅老婆都唔好好珍惜,仲要衰到出賣佢,點解我咁戇居。

我:吳家寶。
老婆:嗯?!
我:對唔住。
我:依段時間要你受咁多委屈,好對唔住。
老婆:(用力捉實我隻手)
我:Good night。(錫咗佢塊面一啖)

到咗第二朝,吳家寶瞓醒一覺之後好似又正常返,成個人變得好朝氣。雖然佢有時真係好麻煩,啲情緒成日都好飄忽,果種飄忽嘅程度簡直係快到常人係冇可能捉摸到,但琴晚攬住佢果陣,我發覺自己似乎又理解多咗依個女人嘅內心世界咁。或者,佢要嘅唔係我同佢講對唔住,而係一份安全感。

老婆:我突然之間有啲肚痛。(揸緊車入去停車場)
我:下!?
我:咁你一陣喺商場屙咗先啦下。
老婆:嗯,要喇。
我:好痛呀?
老婆:十分痛有七分左右啦~
我:好快好快,搵下有冇位先...
我:你落車先啦。
我:一陣我哋餐廳等。
老婆:嗯。(衝咗入商場)
馬爺:你入去先,佢喺入面。(喺餐廳門口講緊電話)
我:哦,好呀。
馬爺:總之收起晒佢啲電話電腦USB啦!
我:(行入餐廳搵Elaine)

睇見坐佢前面檯果幾個男人都眼甘甘望住Elaine,我就知道十成十係因為佢又著埋晒果啲咁少布嘅衫出街累事。冇見一排,依個女人驟眼睇好似瘦咗少少,感覺上比起果晚嘅佢更加有線條,難怪啲男人對佢咁有興趣。

Elaine:得你一個嘅?
我:佢話肚痛喎... 去咗商場屙屎。(坐低)
Elaine:佢冇事吖嘛?
我:應該冇嘅~ 可能琴晚食得太肥膩掛...
Elaine:佢未嚟都好嘅,有啲野我想單獨同你講咗先。
我:有啲咩係佢唔聽得㗎?
Elaine:梁俊傑,我真係好想大巴大巴咁摑醒你呀!
我:我知~
我:你喺電話度都屌咗我咁多鑊啦~
Elaine:你知唔知吳家寶喺我果邊喊得幾慘呀?
我:我知...
Elaine:我果晚聽完阿寶講返你做過果啲衰野之後我真係好想過嚟閹咗你呀!
我:正常吖~
Elaine:你明唔明呀!
Elaine:有啲野錯咗就係錯咗,無論過咗幾耐都會有條刺㗎!
我:明~ (我嚟得都預咗會俾你鬧)
Elaine:到底你個腦係裝啲咩㗎...
我:Er...
Elaine:你哋啲男人個腦淨係識諗埋晒啲咸濕野!
Elaine:唉~ 算啦!
Elaine:我有其他野要同你講,你聽完就算喇,唔好再問落去。
我:OK!
Elaine:唉~ 見到你個樣我就好想打你。
Elaine:(深呼吸)
Elaine:係你個兄弟叫我同你講嘅!
Elaine:果個𡃁仔佢已經搵人處理咗㗎喇,叫你唔洗咁擔心~
我:下!? 點處理呀?
Elaine:咪叫咗你唔好問囉~
Elaine:有冇聽人講野㗎!
Elaine:總之我淨係同咗阿寶講我老公已經幫你哋處理緊,叫佢以後唔洗再擔心。
Elaine:同你一樣,我有叫佢唔好問咁多詳情。
Elaine:有啲野... 知得愈少愈好。
我:多謝晒你哋。
Elaine:多謝多謝...
Elaine:你當初好地地唔搞咁多無謂野出嚟就冇事啦~
我:其實馬爺喺背後做咗啲咩嚟呀?
Elaine:我唔知咁多呀~ 唔好問啦!
Elaine:但我估個𡃁仔應該暫時一條毛都冇少嘅...
我:下?!
Elaine:咁你知你個兄弟喺出面嘅人脈都好廣嘅...
Elaine:加上個𡃁仔本身又唔係啲咩善男信女~
Elaine:既然冇可能從正常途徑解決,咁咪用啲偏門少少嘅方法囉~
我:佢... 冇死到㗎可?
Elaine:你知唔知咩叫"一條毛都冇少"呀!
我:咁你啱啱話"應該"、"暫時"吖嘛~
Elaine:我一定唔會俾佢做啲犯法野嘅!你放心!
Elaine:我要講嘅就係咁多。
我:下?! 冇喇?
Elaine:冇喇!
Elaine:後面果啲你聽完就算,記得唔好同阿寶講咁多呀~
我:點解唔可以俾佢知埋下半Part呀?
Elaine:因為我唔想佢擔心囉!
Elaine:有啲野唔關自己事嘅就唔好知咁多啦~
Elaine:就係咁!
我:嗯。
Elaine:吳家寶嚟喇,你記住我同你講過啲咩呀~
我:知道...
老婆:敏敏~ (攬咗Elaine一下)
Elaine:你點呀?有冇事呀?
老婆:冇呀~ 可能係琴晚食得太肥掛... (坐低)
Elaine:你哋琴晚食咗啲咩嚟呀?
老婆:去咗個同事屋企打邊爐囉!
老婆:同佢慶祝生日。
Elaine:哦~ 正喎!
老婆:點呀,你最後仲有冇玩埋之後果幾關呀?
Elaine:有呀!琴晚都仲有繼續玩。
我:玩咩呀?
老婆:Ring Fit囉!
我:噢~ (唔怪得知瘦咗啦!)
Elaine:如果唔係你話要玩,我都唔知個Ring Fit幾時先至會再攞返出嚟玩。
馬爺:講緊咩呀?(拉開張凳坐)
Elaine:喂,細力啲啦~
馬爺:(攞起個餐牌睇下有咩食)
馬爺:你哋係想Share食定係各有各食㗎?
老婆:梗係Share啦~
Elaine:咁都仲要問?
馬爺:咁一個飯,一個意粉,一個薄餅,一個甜品好冇?
Elaine:兩個意粉啦!食飯好飽。
馬爺:你哋有冇野想嗌咗先呀?(望住吳家寶同我)
老婆:你話事啦,我乜都食。
我:我要一個黃金蟹肉意大利粉。
馬爺:好呀。
馬爺:咁一個千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅、 一個忌廉白酒菠菜廣島蠔意大利粉、一個黃金蟹肉意大利粉啦。
馬爺:甜品就你兩個女人一陣自己諗好再嗌啦!
老婆:好呀,唔該晒~
我:唔該。(馬爺果然夠晒爽快)
老婆:你個老細點呀?仲係要一意孤行呀?
Elaine:係呀~ 一樣係咁戇鳩囉!
Elaine:已經冇Budget,啲橋又離地,唉!
馬爺:一早叫你Quit㗎啦~ 你又唔聽人講!
Elaine:話Quit就Quit咩?! 你講就容易~
老婆:算啦... 你俾佢呻下啦~
Elaine:你哋一陣有冇地方去㗎?
老婆:冇呀,淨係諗住同你哋Tea咋~
老婆:所以你想鬧嘅可以繼續慢慢鬧,哈哈哈哈~
Elaine:唔好講佢,講起就嬲!
老婆:咁你哋兩個呢?
Elaine:佢一陣約咗人囉,我就返屋企。
老婆:咁不如去行街?
Elaine:好呀。
我:(其實今日約食Tea嘅目的根本只係想睇下吳家寶有冇事同埋俾說話我聽)
馬爺:如果我冇記錯,你哋要攞假係咪要跟學生假先有得攞㗎?
老婆:係呀,做咩呀?
馬爺:我哋嚟緊諗住去一個禮拜台灣,想睇下你哋兩公婆嚟緊下個月暑假有冇興趣一齊去。
Elaine:我哋四個!
我:Er... 我應該... 冇問題嘅。
老婆:好喎!但你之前唔係話要去馬爾代夫㗎咩?
Elaine:因為我見啲機票真係好貴,所以都係放棄,等遲啲啲短假期先再去。
老婆:哦~~
Elaine:同埋佢話要過去攞靈感喎...
我:你嚟緊諗住拍咩呀?
馬爺:有啲似那些年嘅感覺,但我想拍嘅係一班有男有女嘅中學生去台灣Grad Trip嘅故仔。
馬爺:你可以話係愛情片,又可以話係紀錄片。
馬爺:紀錄一班中學生點樣窮遊台灣。
老婆:係喎... 我哋果陣時都冇去Grad Trip喎~
Elaine:我聽完之後嘅反應同你都係一樣,要拍!
馬爺:依個都係其中一個我想拍嘅原因。
馬爺:對我個人嚟講... 我會覺得我哋果陣冇搞Grad Trip係一個遺憾嚟。
我:特別係當年睇完果套那些年之後。
老婆:的確係嘅~
老婆:咁叫唔叫埋阿Ben同Ken佢哋幾個呀?
Elaine:今次我哋自私去算啦~
馬爺:同埋一多人就會多意見,所以今次就唔預佢哋喇。
我:啱嘅!有道理。
馬爺:不過你哋要有心理準備喎,我真係打算好似中學生咁窮遊㗎喎!
Elaine:放心放心!我哋嘅人物設定係會有錢搭車同有錢睇景點嘅...
老婆:咁我又唔擔心嘅~
老婆:窮遊都可以好開心。
馬爺:Exactly!
Elaine:有野食喇... 好野~
老婆:好靚咁喎!

待續

休刊公告

咁多位親愛嘅讀者好抱歉!因為小弟實在公務纏身,嚟緊依段日子都唔會好過,有好多野需要優先處理,所以我要同大家講一個好遺憾嘅消息... 大結局(Happy Ending ver. / Part A)應該一至兩年內都未必出到。

但為咗盡量避免令部份追咗依個故仔好耐嘅讀者失望,以及到時188有機會會停咗「換妻遊戲」嘅留言功能,所以我依家會將個結局大綱放喺下面依條Link度,假如有朝一日我喺188更新唔到就會喺依個Google Doc入面更新。影響到大家,真係好對唔住。

https://docs.google.com/document/d/1M2EImvDnwcF-uRO3jXePrV0PJBqfht7ymjpadvV59Kg/edit?usp=sharing

另外,有關Nicole嘅劇情我會放去(重甜版嘅Unappy Ending ver. / Part B),希望喺不久嘅將來可以交到功課俾你哋啦!

不便之處,敬請原諒。

引用:
原帖由 Sam35 於 2023-7-17 23:35 發表 查看引用來源
講得出 做得到👍🏽👍🏽👍🏽
多謝師兄咁快就入嚟捧場!
因為你哋咁有心成日幫我頂post同留comment令我可以盡善盡美我先有動力繼續寫落去㗎咋~
個故仔可以行到今日,師兄應記一功

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆