上一頁下一頁
發新話題

鏡花緣 山友篇 更新#124

收藏  |  訂閱
61  88.1k

引用:
原帖由 825 於 2021-1-14 14:00 發表 查看引用來源
我都係用PC上緊喎
禾BU 撚

引用:
原帖由 willis2600 於 2021-1-14 14:21 發表 查看引用來源

帥姐 我記得你 我有追開你既POST 對上一次出POST係2017 8 23
果陣你同M先生一齊 最後睇到我好感動 同埋文筆幾好
估唔到你2021會再出POST 等你繼續寫落去 ...
多謝師兄賞面,你真好記性,但該文小妹找不到了

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-1-14 14:54 發表 查看引用來源
佢真心好緊張妳喎!

嘻嘻。。係架

引用:
原帖由 willis2600 於 2021-1-14 15:01 發表 查看引用來源

你SEARCH 127頁 會搵得返你個POST
師兄,你好勁呀

引用:
原帖由 小王子 於 2021-1-14 16:21 發表 查看引用來源

咩事呀 咸濕仔
喂,唔好學我講野喎

引用:
原帖由 willis2600 於 2021-1-14 18:36 發表 查看引用來源
記住我地曾經有過共同時光,呢一刻,你仲係我初見時的M,唔好俾我對你留下個壞印象
嘩 師兄 你有背架😍😍

引用:
原帖由 69professor 於 2021-1-15 00:27 發表 查看引用來源
小師妹,你知道我在等你嗎? 病好快D去報答人啦!
教授,小妹記得有架貨車尾貼住:
唔好砵 一砵就慢
再砵就停

小妹:唔好吹 一吹就硬 再吹就射

引用:
原帖由 torriessteve 於 2021-1-15 13:51 發表 查看引用來源
師姐終於再出post喇,之前小鮮肉嗰post我有save到間中睇返都覺得好好睇,呢個post我會繼續追……💪💪
多謝師兄賞面,俾少少時間小妹打文

引用:
原帖由 Ida挨打 於 2021-1-13 12:26 發表 查看引用來源

幾日後我病況稍為好轉睇返電話留言,發覺阿花炸我電話,內容大致係不停自責,不停講對不起;唔應該帶我去果到;見我不覆佢,以為我嬲左佢等等。
我氣若柔絲答佢 : 姐姐年紀大  身體差  嚇親 病咗  但係未死得
我發出訊息後阿花 ...
此事我對阿花有少少改觀,平時嬉皮笑臉既佢,做起事來有其認真的一面,亦會處處為人設想,對其負責。我大病一周後回到公司就要面對因我而延期的海量工作,因知阿花做運輸便將公司小量貨品交給佢間公司負責,減輕原本運輸公司的過度依賴風險,數量遂少遂少增多咁移向阿花間公司,其間因大家工作量增多而少見面,行山就停了,只係互發訊息聊聊。
有晚我還在公司處理將要出的貨,全是阿花公司負責的,問佢時佢好似好忙咁,再了解下原來佢還在公司處理我的貨——係一個人。於是我即到佢公司了解,呢次係我大病後大家第一次見面,見佢一個人仍在車場處理緊我的貨,見佢一面認真咁搬,身水身汗,油污滿臉。我已估到一二,
我走埋去同佢講 : 我好肚餓 陪我食飯丫
花 : 姐姐  你d貨未搞掂呀
我 : 仲有時間喎 實搞掂架  依家陪我食飯  人地好肚餓呀
花 : 搞掂埋呢d先食啦
我作狀 : 都好丫 人地啱啱病完 應該有力同你一齊搬既 姐姐同你一齊搬丫
花 : 你咪呀  再整親就大件事啦  怕你啦 同你去食啦
於是我地去左打冷,幾杯到肚後阿花先透露由於我間公司俾左好多單佢間公司,老細當然高興啦,但阿花果組人就好唔開心,因為多左好多工作量,於是放慢手腳,但阿花因為我的原因,要對我負責,便自己一力承擔,不致送貨有所延誤。我靜靜咁聽,心中默默盤算,不停勸酒,當臨別時

我 : 你返去休息下啦 d貨實搞掂架
花 : 又係呢句

數日後阿花帶著數位生面口的同事來公司處理餘下的貨物,在現場佢發號司令,指揮若定,當有一個空檔我行去佢身邊

我輕聲 : e  小弟弟 昇做大佬喎
花亦輕聲 : 你知我不嬲都大架 姐姐
我輕聲 : 你再口花花 我以後就唔釆你
(因我講明在公事上阿花唔可以叫我做姐姐或小白,我亦唔會叫佢做阿花或小弟弟) 阿花的嬉皮笑臉又再重現

引用:
原帖由 69professor 於 2021-1-15 21:34 發表 查看引用來源
OK! 吾吹你,由得你身軟軟慢慢滲出嚟!
教授,小妹因為你。。。慢慢滲出😜😜😜

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆