上一頁下一頁
發新話題

鏡花緣 山友篇 更新#124

收藏  |  訂閱
163  88.0k

引用:
原帖由 Ida挨打 於 2021-1-5 17:43 發表 查看引用來源

稍後我請佢食飯,因當日我要見客,便著左套裙黑絲高跟。阿花見到呆左並且成晚都心不在焉,飯後

我 : 小弟弟  今晚做咩呀  成晚ON99咁
花 :  ………………
我 : 點呀   有咩可以講俾姐姐聽喎
花 : 你今晚好靚
我 : (真心 ...
某日,大家吹水時佢知我將會放幾日假,佢提意一齊去行小學級數的行山徑,佢擔保全程保護我,但佢話要我換新的行山裝備,佢好專業咁講解裝備的性能及用途,我亦不知所云,

我 : 找日放工你同我一齊去買啦
阿花歡天喜地咁叫好

到果晚同佢行了好幾間相關店舖買齊應有裝備,最後去到服裝部時

花 : 你應該要買呢條褲  好啱行山用架 (女裝超貼身款,各位應該知道是什麼了)
跟住佢一輪咀講解。。。。。
我 : 嘩 你咁鍾意  你買黎著羅
花 : 啱你著架 之前見你著果D唔太啱行山
我 : 呢條著咗好似無著咁喎  我唔著好無
花傻笑 : 嘻嘻  室內先啦
我地又嬉嬉鬧鬧一番,佢又疲勞轟炸一輪,最後
我 : 拿  再講我唔去行架啦
阿花即刻失望地扁扁咀,好似小朋友扭計買玩具但俾阿媽喝止咁,我見到心裏暗笑

在行山前,阿花不斷提我要注意什麼,要準備什麼,而我問D白痴問題佢又不厭其煩咁答我,事事都好照顧到我。

當日,我係著返佢SALE我買的貼身褲,佢見到又係呆咗之後面露成功的笑容

我 : 點呀  係咪顯得好肥呀 好唔好睇呀  個PAT好似顯得好大咁
阿花仲係到傻傻咁笑 : 嘻嘻  唔係呀  嘻嘻  唔係呀
我見到佢咁唔知好嬲定好笑,頓足 : 點呀  你唔答我走架啦
阿花緊張 : 唔好呀  唔肥  好好睇  嘻嘻  PAT唔大呀  係翹  好好睇 好好睇
佢之後繼續讚我著得好睇,令我緊張的心放下了
花 : 嘻嘻  點解話唔著  最後又著既
我 : 昨晚想著返果條架  不過整污糟咗 咁咪要著呢條羅  點呀  滿唔滿意呀
花 : 非常之滿意
我 : 超  咸濕仔

之後便開始我地的行程,果然與BB級別有少少分別,不是全是石屎路,有點山路,高低起伏,當中阿花亦好照顧我,扶我拖我,身體接觸多左。我地在一條山澗側休息,其間才知悉佢個大背囊內裝的全是有關行山時用的緊急物品。因太熱,我將外套除低,露出運動背心及SPORT BRA,亦知自已的小乳溝顯現於阿花眼前,只時我貪玩去試揹他的背囊,但因他的背囊很重而讓我要彎身遷就,如此更顯出我對被 SPORT BRA緊緊包著的寶貝更突出,乳溝更明顯。當我放下背囊時見佢偷望了好多次致下身出現一個小帳幕
我 : 喂  你望夠未呀 咸濕仔
花嬉皮笑臉講 : 秀色可餐呀
我 : 唔準再望  擰轉面
佢伸伸舌 : 遵命

突然
我震哂咁叫 : 喂~~~~~
花 : 咩事呀  你叫我擰轉面喎
我無回應,佢覺得好奇,回望我,見我嚇到不停震,出唔到聲,眼望向一點,佢順著我的眼光,見到一條蛇在我身邊不遠處,於是阿花立即找樹枝打發佢。之後佢輕輕叫我,我無反應,之後佢拍一拍我,我回過神來望住佢,哇一聲攬住佢大哭起來,佢不斷按撫我,不知多久我心情才漸漸平伏
我梨花帶雨講 : 我想返家呀
阿花二話不說收拾好我地的行裝並再次揹起我的背囊,緊握住我隻手慢慢由原路回程,全程我雙手緊緊攬住佢手臂,生怕再有突發情況出現。沿路阿花收起平時嬉皮笑臉的咀面,默默無言。

回家後我大病一場。

回覆 31# Ida挨打 的帖子

期待下篇。。。

引用:
原帖由 小王子 於 2021-1-6 21:57 發表 查看引用來源
期待下篇。。。
師兄,你好快手喎

好睇!引死我
做咗幾耐?

等死人咩

心急人上😆😂

引用:
原帖由 egg29 於 2021-1-6 22:46 發表 查看引用來源
好睇!引死我
做咗幾耐?
多謝師兄賞面
咩做咗幾耐?

引用:
原帖由 serephim 於 2021-1-6 22:49 發表 查看引用來源
等死人咩

心急人上😆😂
師兄,俾少少時間小妹打文。由PC打文後轉去電話再post上來,好煩呀😭😭

引用:
原帖由 Ida挨打 於 2021-1-6 21:23 發表 查看引用來源

多謝大叔賞面,如我在超市遇見你,可能我都會俾你聊到
唔會啦,好似後生仔先岩你噃

引用:
原帖由 更年大叔 於 2021-1-7 00:22 發表 查看引用來源

唔會啦,好似後生仔先岩你噃
吹水姐,啱咀型咪吹多兩咀羅

期待UPDATE,更期望能成為主角之一

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆