上一頁下一頁
發新話題

[又改] 分享夫妻/婚後生活 #209 給katie姐姐的贖罪

收藏  |  訂閱
215  51.2k

無必要生左搞到自己一頭煙

回覆 181# Dawe 的帖子

嗯,呢個生唔生都是看男女雙方意願了。
這都是一個重要決定,如果未準備好,或根本唔想放棄一些東西,又或者有些人不喜歡小朋友,的確真不要生。
唔生是個人意願,但生了卻必須要付上應有的責任,給予真正的溫暖比小朋友,唔好害了一個無辜可愛的生命。

係的 未準備好 就二人世界都好美好

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2021-3-19 14:23 發表 查看引用來源
恭喜呀蛇👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
射射寶寶
咁耐唔出現以為你quit 左

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-19 13:13 發表 查看引用來源

俾你一個小建議啦
除非你好驚, 如果唔係真係主動小小, 自己offer 俾佢, 咁樣男人其實更高興
有時實在唔明你猶豫d 乜囉, 樣貌身材你都有, 自己又唔係唔中意 sex,
再姣小小o既話真係冇得頂o架啦
其他o野對老 ...
謝謝 我會記住的
其實我已經活躍許多了 跟一開始時相比

引用:
原帖由 katieW 於 2021-3-22 08:40 發表 查看引用來源

謝謝 我會記住的
其實我已經活躍許多了 跟一開始時相比
睇得出

引用:
原帖由 Kayako18 於 2021-3-20 08:46 發表 查看引用來源
坦白說,單純從某些角度去看生小孩的話,如「辛勞」「金錢付出」(這個都好大洗費)「自由時間」「整個生活上的改變」,特別是還想享受2人世間的感覺時,的確我想沒太多人有動力去生。
很多年輕一代,8-90後朋友都說不想生/未打算 ...
多謝你咁詳盡o既報導 不過坦白講... 可能真係需要體會啦, 宜家咁樣聽身為父母o既人分享, 確實冇咩特別大o既感覺...

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-22 10:29 發表 查看引用來源

多謝你咁詳盡o既報導 不過坦白講... 可能真係需要體會啦, 宜家咁樣聽身為父母o既人分享, 確實冇咩特別大o既感覺...
可以話你知 你體會左就好有深刻體會 做父母唔係咁易 都係比心理準備你咁解

生完 性欲可以話直拉到冰點 唔知其他夫妻有無咁既情況

回覆 189# Dawe 的帖子

非常極度同意師兄的說法

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆