上一頁下一頁
發新話題

[又改] 分享夫妻/婚後生活 #209 給katie姐姐的贖罪

收藏  |  訂閱
59  51.2k

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-19 13:13 發表 查看引用來源

俾你一個小建議啦
除非你好驚, 如果唔係真係主動小小, 自己offer 俾佢, 咁樣男人其實更高興
有時實在唔明你猶豫d 乜囉, 樣貌身材你都有, 自己又唔係唔中意 sex,
再姣小小o既話真係冇得頂o架啦
其他o野對老 ...
謝謝 我會記住的
其實我已經活躍許多了 跟一開始時相比

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-22 13:40 發表 查看引用來源
再分享一下一個小遊戲 (roleplay)今次係做按摩女郎 -- 依然係冇破戒o架!
客人好自然就係我o既未婚夫

我: 先生你好, 過o黎呢邊除o左上衫訓好啦... 有冇見咩部位特別覺得酸軟唔舒服呢?
客: 嗯, 主要係腰同頸...  ...
1. 唔... 怪怪的感覺... 好像差點什麼了的但又一時說不出來...

2. 哼又說很忙不覆我 原來在寫分享故事
3. 又換回這條小蛇做頭像?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-23 06:34 發表 查看引用來源

1. 係... 叫做頂吓癮咁啦, 太多局限, 因為要守齋唔搞得o野 好多地方都要就住就住

2. sorry 囉 正經o野都有做o架, 冇覆只係電話轉o左silent..

3. 唔可愛咩? ...
1. 原來如此 就是差了這點 妳也不容易 佩服妳的心思

2. 佩服歸佩服 妳忽略了我 自己再去受罰! 這次罰重一點要打屁股25下! 哼! 再告訴我忙了些什麼

3. 是挺可愛 妳真的很喜歡蛇... 說到它我想起妳好像好幾雙高跟鞋都是蛇皮紋 雖然在妳的腳上很好看很性感 妳不覺得殺了它們做鞋很可憐嗎

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-23 08:30 發表 查看引用來源

1. 不敢當 可以興奮耐d 嘛! 自己諗果陣已經 high high 地 寫好之後亦要提前發送俾老公仔等佢記記台詞... 下一次劇本o既構思我都已經有啦, 不過賣賣關子先 到時候再講

2. 係o既係o既, 小女子得罪夫人受 ...
我才不想看 別拍這種照片了
妳自己誠實就好 受了罰告訴我 沒有的話就說沒有
畢竟我又不能拿妳怎樣

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-23 12:09 發表 查看引用來源

..............

仲等緊你改口, 話 "我開玩笑的, 千萬別當真, 要你那麼難受我會心痛的.." 類似咁樣o既說話

點解冇o既?
因為我知道妳喜歡
妳要是聽我的話早就聽了 不對嗎?

我又好奇了... 讀CV 是妳做的事嗎? 不是HR 負責的?
還是我離開社會時間太長... 脫節了

引用:
原帖由 Kayako18 於 2021-3-20 08:46 發表 查看引用來源
坦白說,單純從某些角度去看生小孩的話,如「辛勞」「金錢付出」(這個都好大洗費)「自由時間」「整個生活上的改變」,特別是還想享受2人世間的感覺時,的確我想沒太多人有動力去生。
很多年輕一代,8-90後朋友都說不想生/未打算 ...
我又細看一次 好像明白了點什麼...
雖然不是有關自己做人母親的事

其實婚後每年生日 老公都是最後一個跟我慶祝的
早上如常地跟他吃完早飯 他就把我送回我自己家要我陪陪父母
他很嚴肅的說生日不該是自己尋開心的日子 是紀念你的父母 尤其是母親... X (自己歲數)年前的這一天
如何艱辛萬分地將自己生下來 自此之後就如你們所說的 十多年的疲累...

子女長大之後有了自己的世界 少了跟父母相處
願意花時間最簡單的坐下來跟他們喝一口茶 反而成了他們能得到最珍貴的禮物
大概意思是這樣...

他自己有時候會跟我們待在一起 有公事忙的話先離開 晚上才接回我跟我兩個人慶祝生日

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-23 14:10 發表 查看引用來源

朴先生其實好有道理... 虧佢諗得到...
呢位人士非常顧家, 同佢生啦, 你已經冇o野需要擔心
我不否定妳對他的評價 不過好像是兩回事吧
是不是想說他重情+會感恩呢?

引用:
原帖由 粉紅寶寶 於 2021-3-23 23:22 發表 查看引用來源
我實在太喜歡佢對生日嘅睇法同意義,其實我老公都會不斷咁同bb講類似嘅話,佢自己都突然學識左唔好呼喝父母
我也是
我愛他就是著迷他的智慧和內涵...
自問我不算反叛吧 但有時候我也說不清楚 可能有時候說話的陰陽怪氣
他聽到以為我在敷衍父母或者像對他們不滿 真會罵我的...

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-24 07:14 發表 查看引用來源
時間: 傍晚7-8點之間
地點: 老公仔屋仔場景: 飯後露台煲煙中

他: 要沖涼嗎, 你先定我先?
我: 都唔好沖住
他: 要開支酒飲?
我: 再等等, 幫我做樣o野...
他: 要做d 乜
我: 今日我又要俾你打屁股啦...
他: 吓?   ...
........... 我不知道該說什麼
看文字也看到很痛很恐怖
我是知道妳喜愛SM才跟妳開這種玩笑的
但心裡又過意不去... 很不舒服的感覺...
今天還好吧?

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2021-3-24 09:43 發表 查看引用來源

小意思啫, 都唔係第一次係咁
今日嘛... 坐低其實係痛o架, 不過唔算好嚴重
那麼好好休養吧 這週有空 high tea
我請客

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆