上一頁下一頁
發新話題

為左心愛的囡囡

收藏  |  訂閱
56  12.3k

引用:
原帖由 cchu1013 於 2021-2-18 11:06 發表 查看引用來源
已經有疫苗接種了,各位師兄弟們會打嗎?
       我一定會打的。
瓜咗件,cHing會唔會考慮轉軚?

瓜一件啫!正苦湿九專家会有解签,别怕

引用:
原帖由 cchu1013 於 2021-3-3 08:51 發表 查看引用來源
瓜一件啫!正苦湿九專家会有解签,别怕
😆👍🏻

引用:
原帖由 陳十二 於 2021-3-2 23:56 發表 查看引用來源

瓜咗件,cHing會唔會考慮轉軚?
唔轉. 一係唔打, 打就一定打痾星. 因為佢係全捅滅活野, 唔係轉基因. 就算打完死9左, 都係一世.
改變基因就唔知會點, 會延續後代, 生生世世. 搏唔過呀 雖然基因多左D野未必有事

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-3-2 18:25 發表 查看引用來源

唔轉. 一係唔打, 打就一定打痾星. 因為佢係全捅滅活野, 唔係轉基因. 就算打完死9左, 都係一世.
改變基因就唔知會點, 會延續後代, 生生世世. 搏唔過呀 雖然基因多左D野未必有事 ...
許樹昌行開啦,Sam哥醒过你呀。

引用:
原帖由 reddoor 於 2021-3-3 11:40 發表 查看引用來源

許樹昌行開啦,Sam哥醒过你呀。
又唔可以咁比較. 我講野冇壓力. 許X昌係公開仲要以磚家身份講, 好大壓力架.
我需要偏男又支持祖國貨. 但係唔會叫所有人打中國疫苗. 打疫苗係好方法加快壓止疫情. 但要計下值搏率.
老人家唔諗住生仔就冇左考慮mRNA會改變基因問題. 而BioNTech等非傳統疫苗有效率高, 如果長者冇長期病患, 其實搏得過. 好過中左就死亡率高. D人話外國死幾十人, 但係人地打左幾十萬過百萬人, 都只係萬份一遮. 中左招既死亡率係2%, 仲係老人家多. 咁我覺得打好過唔打咯.

回覆 5# 大口Sam 的帖子

咪糸,溝住長住本港D官二富二先啦如你內外兼備哈哈哈

土耳其已打咗900萬劑科興,有效率好高,而且都無咩大問題,最重要,係佰份佰預防住院同埋重症,所以,我一定會打科興,唔會畀任何個別事件影響決定

http://news.tvb.com/story/600bbee1335d199753f2c9b5/603fa4c234b031fd60025d84

引用:
原帖由 大口Sam 於 2021-3-4 09:25 發表 查看引用來源

又唔可以咁比較. 我講野冇壓力. 許X昌係公開仲要以磚家身份講, 好大壓力架.
我需要偏男又支持祖國貨. 但係唔會叫所有人打中國疫苗. 打疫苗係好方法加快壓止疫情. 但要計下值搏率.
老人家唔諗住生仔就冇左考慮mRNA會 ...
如果正苦宣佈, 打完疫苗番大6, 可免14+14. 估計即刻有20萬個麻甩佬, 衝去排隊. 排幾多晚通宵&打邊種疫苗, 真系無所謂.

如果連續打两针即可过关,好多人死就死啦,排住队去打

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆