[原創作品] 愛人結婚了 新娘不是我

收藏  |  訂閱
7  11.3k

支持一下先   

(衰妹執得 spacing 又唔順手改埋d 錯字!)
又從頭到尾睇o左一次, 其實已經睇o左唔知幾多次,
我唔知應唔應該讚好囉...
我意思係寫得好好, 好有感覺, 但太有感覺, 好似真o既一樣, 睇完之後好唔舒服

引用:
原帖由 katieW 於 2021-4-19 06:31 發表 查看引用來源

還未完
不好意思我最近幾次更新都忘了加上 ...
是用word 寫的 然後再貼過來
很感激你一直在追看

還有啊 你之前的一句 寫故事就是經歷第二次人生 說得太好了
可能是我太過代入... 在構思的同時自 ...
靚女早晨
正經咁寫吓讀後感先~
我中意你將現實同幻想結合o黎寫作, 幾有趣
一開始睇打patpat 果部份好似有d 牽強, 但到後面我諗我明白你點解要咁鋪排啦
真係... 個氣氛好凝重, 有種好壓迫抖唔到氣o既感覺, 好愁雲慘霧咁o既feel...

(有時間o既話都係paste 埋引版谷一谷流量, 你話好唔好呢?)
只係覺得無謂浪費o左你o既心血
自己寫過一個悲情小說(你話你都睇過果個), 知道真係唔容易...

仲有後記呀   
都好, 心情好返d

我好鬼中意你d 開場白!

仲有呢... 真係諗諗佢, 如果萬一之中o既萬一... 你就嫁俾我做我老婆啦
好唔好?

引用:
原帖由 katieW 於 2021-4-20 19:41 發表 查看引用來源

老公 😂

哼妳想得美!
老婆
引用:
太難同偕白首 純屬愛念燃燒得不夠
雖然係一首我要google 先知道係咩o既歌
但呢句話其實幾有道理...
"我地唔夾", "我未準備好", "我地之間好多問題未解決",
"相愛唔係你諗得咁容易".........
九萬個理由其實都係出自同一個, 就係你唔夠愛一個人

引用:
原帖由 katieW 於 2021-4-21 11:01 發表 查看引用來源

嗯 如果妳說的是故事中的katie 我只能說是劇情需要吧
如果在蛇蛇家中的那個晚上她就改變主意不結婚 故事寫不下去...
如果妳說的是現實 那麼我同意
很多時候吧 妳想跟一個人開始之前就得到所有問題的答案 那是 ...
轉一轉 topic
其實朴先生知唔知你寫o左兩篇咁o既o野?

引用:
原帖由 katieW 於 2021-4-22 07:42 發表 查看引用來源

知道啊 這樣的事當然要知會他一下 要他知道只是創作嘛
很多事情其實都一樣 妳預先告知對方 他明白就行
同樣的事妳要是瞞著 哪怕跟前者是同樣的事 待他發現後只會胡思亂想
妳再解釋也是徒然
對不對? :lovelin ...
係o既係o既, 你o岩

我老公仔同我講o左一樣o野呀, 佢話好好奇點解你地咁都可以玩得一餐
仲要一d 都唔覺得你地有反感...
一個人寫一個中意o左同性好朋友同埋同呢位同性好朋友上床o既故事
佢話如果佢寫一篇同另一個男仔o既成人小說, 佢應該已經俾人打死o左唔知幾多次
死o左 --> 專登救返 --> 再打一鑊 --> 又死o左 --> 又再專登救返 --> 又打多鑊
一直咁樣俾人無限 loop

引用:
原帖由 katieW 於 2021-4-23 06:56 發表 查看引用來源

嘻嘻嘻也是啊!
我們可以牽手逛街 可以親嘴 可以不時說我想妳 I love you 這樣的話 他們之間應該不行
一口氣給老公讀完兩篇故事 他瞄一眼就說有問題 (看來妳們都不如他 )
他說在第一篇中的蛇蛇抱住katie 睡覺 ...
Oh shit!
走漏眼添
情慾埋沒o左理智, 冇計

前往最後回覆