上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
4.6k  888.4k

引用:
原帖由 agogock 於 3/5/2021 12:02 發表 查看引用來源
一條短褲仔,一件吊帶背心,35F左搖右擺,要凸出嚟嘅嘢唔會凹咗入去,要搖晃嘅亦都只會更加劇烈。

諗下都硬
係呀師兄,可想而知阿星當時嘅苦況😬

引用:
原帖由 boar36 於 3/5/2021 13:00 發表 查看引用來源
哎 .....   每一次更新都睇到硬哂鳥  
咁阿星好唔好寫得冇咁入肉,等師兄返工嘅時候唔好硬住嚟返呢😬

引用:
原帖由 boar36 於 3/5/2021 13:44 發表 查看引用來源
咁又唔得, 唔硬 唔好睇 唔過癮㗎 ......  你啲 fans 都唔肯過你啦
少少鹹多多趣係阿星嘅中指😬

引用:
原帖由 koreair 於 3/5/2021 13:53 發表 查看引用來源
星哥寫得好引人入性,見到Cassy呢啲惹火尤物都可以咁忍到,真係非常佩服~
阿星巧驚驚,通常呢啲都如無意外會食咗阿星同小星星都唔知乜事嘅,忍下手,安全至上😬

頭先寫到邊?噢,食飽飽唔記得添:

Cassy IX

正在煩緊滿懷期待嘅名貴午餐冇咗着落之際,阿星收到Cassy嘅英文短訊:「你可以上五樓XX餐廳揾我嗎?」阿星即刻同項目經理話今日阿星齋戒,唔食飯喇,叫佢自己食。項目經理望住阿星,可能諗緊榴槤之國持續一個月嘅齋戒節都未開始,你條友講緊乜?撇低咗榴槤國人之後,阿星急急腳搭電梯上到五樓嘅餐廳區,肚餓呀大佬!雖然商場入面開行哂冷氣,相對喺榴槤之國户外嘅氣溫已經低咗接近十度,阿星仍然行到身水身汗。又熱又餓又眼瞓,全部都係呢隻衰妹搞成嘅,阿星唔食返餐勁嘅,難洩阿星心頭之憤。間意大利餐廳睇落都似模似樣,有好多人已經喺度食緊晏。Cassy呢?唔見佢喺邊度,咁點呀,自己揾個位坐,叫伙記開壺茶過阿星?望極都望唔到Cassy,阿星心入面有個感覺,覺得Cassy可能係耍阿星,特登叫阿星嚟呢度,然後丢低阿星戇居居咁企喺度傻等。啲娘娘通常都做呢啲㗎啦,唔係咩?雖然阿星好唔想咁諗佢,但係尋晚發生嘅事極度唔尋常,佢會唔會因為俾阿星發現咗佢嘅秘密而想盡辦法趕阿星走,甚至乎想滅阿星口呢?就喺呢個時候,阿星個超級老舊慢到無倫隨時冇電俾人笑爆嘅智能手機突然間響起,阿星望下個電話,係Cassy打嚟。「喂?」「你企喺度做咩呀?我叫極你你都冇反應嘅?」「你唔係要滅我口咩?」「你講咩呀?我喺你右邊坐住呀!快啲過嚟啦!」原來Cassy就坐咗喺兩三張枱處,係咁舉手,阿星就係睇唔到。「你做咩啫?睇唔到我嘅?」阿星行到埋去,佢第一句就咁問阿星。「冇~諗緊嘢啫~」正想坐低嘅時候,Cassy就話:「唔好坐出面啦,坐入嚟同我坐好冇?」張枱係一般嘅卡位佈置,四人枱,一邊梳化一邊櫈。Cassy坐咗入去梳化度,講完之後即刻坐埋一邊空咗個位俾阿星坐佢隔籬,仲要用手拍下個位示意阿星坐埋去。咁阿星坐唔坐埋佢旁邊好?

阿星最後決定唔坐埋去,費事一陣又俾隻衰妹整蠱,所以阿星最後行咗埋去張櫈度坐低咗。Cassy見到阿星唔同佢坐,眼神閃過尋晚果種寂寞同埋失望。阿星都係一個目光銳利嘅人,你成日顯露呢啲眼神俾阿星睇,阿星好難睇唔到。不過呢啲問題一回應就好麻煩,喺阿星嘅經驗入面其實要check 好多嘢同執好多嘢,四到六堂催眠治療點都走唔甩,喺榴槤之國如果收五舊水一堂,三兩千落樓閒閒地,不如介紹下俾Cassy,賺多少少外快好唔好呢?喺阿星諗緊要點樣話俾Cassy聽阿星係一個有國際資格嘅催眠治療師嘅時候,佢向前將阿星手上面份餐牌一手抽走咗。查實阿星冇睇緊餐牌,剩係喺度諗緊點樣催眠阿Cassy,Cassy突如其來嘅舉動嚇咗阿星一跳。佢“烏”前咗個身嚟搶走阿星個餐牌,阿星先留意到35F再一次被推前壓制,喺枱上面壓到事業變哂形,簡直想破恤衫而出咁震撼。Cassy終於開口:「你有冇聽我講嘢㗎?」真心冇,你頭先講乜嚟?「我睇緊餐牌,點可能聽到你講咩呢?一個人係唔可以一心二用嘅,明冇?」唔知Cassy係咪俾阿星激到有少少嬲,佢突然間話:「我想你坐埋嚟呢度呀,你依家過嚟定飲埋杯水過嚟啫?一齊睇menu嘛!」竟然用雙重制約(double bind)嚟約束阿星?阿星冇咁容易就範嘅!「係呀,啱啱睇完可以點菜啦,你食咩?阿星食………」破解雙重制約嘅最好方法,就係打亂雙重制約嘅節奏,令到雙重制約冇辦法實行。Cassy一路望住阿星,可能因為阿星擾亂咗佢嘅計劃啩?佢再一次重申:「你過嚟呢度坐啦,依家過嚟我哋一齊坐,好冇?」查實要擾亂佢嘅假性請求都好容易,只要應承咗之後轉頭加個【但係】,例句:「好呀,過嚟坐都好嘅,但係我想等嘢飲嚟咗先………」就係咁,可以稍為擾亂對方嘅制約技巧,令到對方冇辦法隨心所欲。

一般嘅人受到兩次制約擾亂都會冇哂心機,如果趁機加多兩句制約性說話反擊,就可以令到對方完全死心,甚至心死。咁阿星又唔係啲咁殘忍嘅人嚟嘅,喺Cassy使用假性請求嘅時候,阿星的確有考慮過要唔要令到佢死心,不過諗起佢孤單寂寞嘅眼神…………,好,就幫下你等你以後不再孤單。阿星起身,行咗埋去坐咗喺梳化上面,同Cassy相隔大概有一呎嘅距離。Cassy見到阿星埋嚟已經非常之高興,但係喺佢發現阿星同佢有少少距離嘅時候又表露出一絲絲嘅失望。不過Cassy係一個好主動去令事情向住佢所期望嘅方向發展嘅人,所以喺佢發現阿星特登坐開啲同佢保持距離嘅時候,佢就好主動咁坐咗埋嚟阿星度,短裙包唔哂嘅長腿一路緊緊貼住阿星,然後攞起一本餐牌打開,要同阿星一齊睇,名正言順咁將35F捱落阿星度,35F嘅霸氣尋晚已經領教過,胸圍包實同真空上陣的確好大分別:包實咗望落堅挻非常,幾欲破殼而出,令人不由自主想將塊面埋入兩團重量嘅中間;真空上陣少咗承托,左右搖晃異常劇烈,令人忍唔住想用雙手由背後抄前托住佢。咁究竟著,定唔著好?埋個頭落去爽啲,定由後包抄托住嘅感覺好啲?阿星嘅思維不停咁飛越,根本聽唔到Cassy講緊乜,直到佢問阿星好唔好。

咩好唔好呀?

(待續)😬

引用:
原帖由 cx829 於 3/5/2021 16:57 發表 查看引用來源

agree with you 100%. i have a "friend" back in uni days.... we decided to never to be together, but have that special thing between us for the rest of our lives. even now we are all married with kids ...
Well, so you know very well how it works. Keep it as what it is and let their happy life goes smoothly as much as possible is the best way to show our love towards them.😬

引用:
原帖由 koreair 於 3/5/2021 18:13 發表 查看引用來源

envy you guys still keep a good relationship with your ex-lovers
I started with a girl as SL and ended up as lovers, eventually we lose contact since I married....
But I still miss her and want to kn ...
It is all about encounter between each other, we are but only a mere acquaintance in their life, for our meetings only an event that make them who they are now. Take no hatred nor envy towards their leaving, keep them in thy heart and love them as who you remembered.😬

引用:
原帖由 柒七仔 於 3/5/2021 18:45 發表 查看引用來源
師兄好嘢,比我就忍唔到喇😉
果然係少少咸多多趣!
Keep going!!!
七師兄見笑,小心啲好,免費永遠最貴😬

引用:
原帖由 mr.manman 於 3/5/2021 19:40 發表 查看引用來源
其實35f有幾大
一路睇一路諗
有冇閃卡等兄弟們睇得更代入
文師兄,35F係阿星嘅手掌握唔哂嘅大小,而阿星嘅手掌,能夠單手握實個籃球。閃卡係阿星同女伴們嘅約定同回憶,冇辦法同師兄分享,故事可以,因為人名可以更改,望師兄見諒😬

引用:
原帖由 更年大叔 於 3/5/2021 19:54 發表 查看引用來源

其實世界上無野係免費,用錢買既野,感覺完全唔會一樣(係錯誤嘅)

到有人塞返錢畀你,啃唔落你又唔制
😏
叔師兄應該同阿星差唔多,應該都識唔少女伴有唔少紅顔😬

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆