上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  882.3k

那些年,榴槤之國的女孩們

都係師兄講得啱,加番句:所有故事純屬老作,如有見到當時人,請勿問佢識唔識阿星,因為分分鐘唔知邊個係阿星~

更新一下情況先:
1.Cassy 全24話 #29開始(完)
2.Elly 全20話 #251開始(完)
3.Miss Tang 全28話 #381開始(完)
4.Louise 全24話 #592開始(完)
5.Erieann 全31話 #1372開始(完)
6.Gina 全41話 #5102開始(完)
7.Abby 全143話 #8052開始(完)

暫時抖抖,要啲時間整理下番外篇嘅故事結構,故事穿插喺正篇前後,有需要加番啲時間次序。

番外篇嘅故事將會搬去另一個鋪同大家分享,榴槤之國正篇嘅故事已經完滿結束,多謝各位師兄嘅支持。

加入咗深入嘅概念,俾大家同女伴試下,感覺下阿星當時嘅情景 #1726

寫故事嘅嘢,信,故事就係事實;唔信,故事只係故事。重點係大家睇得高興,阿星寫得開心。有師兄話冇相冇真相,阿星都承認,要人相信一個故事,有相始終吸引啲。

有人喜歡睇武俠小說,亦有人喜歡睇龍虎豹藏春閣之類,蘿蔔青菜各有所愛,阿星都唔能夠阻止師兄們信定唔信,況且其實對事物求證亦都係一個好嘅習慣,阿星亦都覺得有道理。爆閃只會適時出現,睇到嘅師兄師姐請留言。

睇完仍然希望師兄師姐們俾啲意見等阿星寫得更加好,所謂沒有最好只有更好,阿星嘗試多著墨喺同女伴嘅交流,甜嘅部份會用隱晦嘅言詞表達,希望擴大幻想空間,等各位能夠用阿星嘅角度睇到,聽到,感受到當刻發生嘅情境,阿星同女伴嘅互動,女伴嘅反應之類。

妹妹嘅故事暫停一陣,喺阿星同妹妹分開咗之後去咗榴槤之國,發生咗幾段小插曲,先穿插一下榴槤之國嘅故事,再返嚟講返阿星再遇妹妹之後佢嘅近況😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-4-26 11:38 發表 查看引用來源
妹妹II

之後佢再約咗阿星出去一次,同阿星講咗啲佢唔敢同人講嘅嘢。講咗啲咩就唔好講出嚟啦,總之阿星聽咗之後,就想救返佢出嚟啦,唉,又再不自量力,年紀越大越幼稚。

阿星事前曾經警告過佢,阿星年紀大你咁多,可能會有代溝喎,你 ...
真係少甜版喎,啱晒我。

咁星星依家同妹妹仲係同事嗎?妹妹同咗你咁多年,你不曾諗過同佢廝守?

回覆 1# star_platina 的帖子

多謝師兄分享,回憶是美好的,寫得好details !

Nice
故事很好, 有條理
加油繼續支持

引用:
原帖由 meow_917 於 26/4/2021 23:29 發表 查看引用來源

真係少甜版喎,啱晒我。

咁星星依家同妹妹仲係同事嗎?妹妹同咗你咁多年,你不曾諗過同佢廝守?
阿喵睇得就好,阿星都盡量含………束啲,故事情節其實都大同小異,反而有啲特殊情境阿星先攞出嚟講下啫。

阿星已經離開咗舊公司一段日子啦,妹妹嘅近況都再冇探討,希望佢開心快樂,始終相愛一場,都會希望佢好。阿星同妹妹開始嘅時候都有約法三章,畢竟大家都係有身邊人,大家嘅關係就係喺互相擁有對方嘅時間入面盡量令對方快樂。😬

引用:
原帖由 Water_man 於 27/4/2021 05:37 發表 查看引用來源
多謝師兄分享,回憶是美好的,寫得好details !
阿水師兄,多謝讚賞。有機會都會講下其女伴,阿星好幸運,認識嘅女伴都係好女人,只可惜有緣無份😬

引用:
原帖由 egg29 於 27/4/2021 07:01 發表 查看引用來源
Nice
故事很好, 有條理
加油繼續支持
有蛋師兄支持,阿星會繼續寫😬

他鄉遇故人,星爺加油呀,我會多啲撐場 😊

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-4-26 11:25 發表 查看引用來源
各位師兄師姐,歡迎路過望下阿星嘅故事,不過睇完之後都請留個言,始終故事都要用心書寫。睇完就算,即係話大家都只關心自己嘅事,雖則話即食文化係一個潮流,但係人與人嘅互動都仍然非常重要。睇完留個言,表逹下你嘅感想,只睇而冇 ...
長篇故事?
支持下先。🙂

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆